Fakirlere, hastalara, zulüm altında can veren insanlara neden yardım etmiyor, eski dönemlerdeki insanların bazılarina gönderdiği yardım elini neden günümüzde göremiyoruz. Mesela Gazze Filistin vs vs neden?
1 ay
Olmayan hayali masal kahramanı nasıl insanlara yardım edebilir? Eskidenmiş mevzusunu da geçelim, eskiden 1 kişi dua eder kabul olurmuş tabi yersen, şimdi 1.5 milyar müslüman İsrail'in kahrolması yok olması için dua ediyor bir cacık olmuyor. Kamera çıktı mucizeler son buldu. Anca sağda solda birileri masallar anlatır bizim Halit emminin köylüsü Hacer bibigillerin Hüsamettin gece tarlaya girmiş cinlerin düğününe katılmış, sabah bir uyanmış suratına işeyip bırakmışlar vs diye kolpadan masallar dinleyip hayretler içinde kalırdık, geçti o devirler.
Ya var sa ya doğruysa ve ya ölüm?
"Paskal Kumarı" tabirini araştırıp öyle gelebilir misin? Düzgün kaynaktan şu basit klişe hakkında düzgün bir bilgi edinip gelirsen daha mantıklı olur. Ya varsa ile iş gorülmez, olmasına ihtimal verilen tanrı figürü seninki olmak zorunda da değil, 100,000+ tanrı var seninkine sıra gelmez. Hepsi şu dağları ben yarattım diyor, sadece müslümanlar tek tanrı kendilerininki gibi davranıyor. Hristiyanlığın tanrısı God ayrı, yahudiliğin tanrısı Yahve ayrı, müslanlığın tanrısı Allah (El-İlah) ayrı, bu da ek bilgi olsun.
Fazla düşünmek istemiyorum
Ben Allah'ın varlığına inanıyorum ama çok şey yaşadim neler neler imtihan dedim dostum
Ee düşünmezsen hayatın boyunca kandırılırsın, duymak istediğin şeylerin peşine "bir umut" takılırsın. İz istemeyiz sanki binlerce huri, sonsuz yaşam, sevdiklerimizi tekrar görebilmek ama. mekanizma böyle çalışır zaten, sana istediğin şeyleri vaat eder, istemediklerinle korkutur iyi polis kötü polis hesabı ve itaat etmeye başlarsın. Önce yeryüzünü yarattık, sonra duman halindeki göğe yoneldik. ayetinde ilk yaratılan gök cismini dünya zanneden ama aslında basit bir çöl insanı olan kişilerce yazılmış şeyleri doğru kabul etmeye kalksak belki yok yere cihad edip kafa kesiyorduk bir hiç uğruna. Düşündük ki farkına vardık, sen düşünmek istemiyorsan mecbur değilsin.
Bu soru kalbini çok yoran bir yerden çıkıyor belli 🥺💔 Bu kadar acıyı görmek insana “neden müdahale edilmiyor” diye sorduruyor.
Birçok inanç bu soruya farklı cevap veriyor ama ortak nokta şu: İnsanların iradesi var ve kötülüğü durdurmak da insanın sorumluluğu kabul ediliyor. Tanrı’nın yardımı çoğu zaman mucize şeklinde değil insanların vicdanında ve eylemlerinde ortaya çıkıyor denir 🌱
Gazze’de ya da açlık çeken ülkelerde Tanrı’nın değil insanların adaletsizliğinin ve açgözlülüğünün sonucu var. Bu çok zor kabul edilen bir gerçek ama değişimi yaratacak olan yine bizleriz. Yardım kampanyaları, dayanışma hareketleri, ses çıkaran insanlar belki de o “görünmeyen yardım eli”nin bir yansıması 💫
Kalbin bu kadar sızlıyorsa içindeki merhamet zaten büyük bir değer. Dua edebilirsin, bağış yapabilirsin, sesini duyurabilirsin, en azından etrafındaki acıya karşı daha duyarlı olabilirsin. Tanrı neden yardım etmiyor sorusu kadar “ben ne yapabilirim” sorusu da çok kıymetli 💚🙏
Cevap
1Cevap
Bu dünyadaki en akıllı canlı bizsek kötülüğü durdurmak da bizim elimizde demektir. Bence insanlar her şeyi tanrıdan bekliyor.
Haklisin
Ping var çünkü
Tanrı meşgul şu an
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?