Eşim pislik içinde yaşamayı seviyor, her yeri hayvan kakası bastı, bu adamla nasıl başa çıkabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Paylaşacak kimsem olmadığı için sizlerden akıl almak istiyorum.
Eşimle 8 sene önce evlendim. İlk başlarda her şey normaldi. Sonra yavaş yavaş gerçek yüzünü göstermeye başladı. Sıkıntı şu, eşim pislik içinde yaşamayı çok seviyor. Temizliğe, düzene katlanamıyor. Bahçe aldık yakın zamanda, bana çocuklar için alıyorum oynarlar biz de hobi bahçesi olarak kullanırız dedi. İki tane koyun getirmiş, her yeri b. k götürüyor, leş gibi kokuyor, çocuklar değil oynamak kokudan duramıyor. Şimdi de derme çatma kümes yapıyor, 3 tane kaz almış. Komşu bahçelerin hepsi tertemiz, düzenli, baktıkça içim gidiyor. Bizimki b. kluga benziyor. Ev aldığımızda evin arkasında iyi durumda bir müştemilat vardı, misafirler için kullanırız, depo olur, kullanmadığımız eşyalar vs durur diye konuşmuştuk. Evden bir aylığına bir yere gittim, geri döndüğümde bir sürü çöp doldurmuş, milletin cerini çöpünü, ihtiyacımız olmayan şeyler. Guana pig almış, kirpi almış, güvercinler bir sürü. Bir görseniz her yer hayvan kakası. Canım tertemiz evi metruk binadan beter etmiş. Yemin ederim bıktım bu adamdan. Elinden bir iş de gelmiyor. Ne yapabilirim ben bu manyağa?
Eşim pislik içinde yaşamayı seviyor, her yeri hayvan kakası bastı, bu adamla nasıl başa çıkabilirim?