Hem iş hem de yaşam koşulları uygunluğu olarak bana neresi uyar?
1 ay
Hem iş hem de yaşam koşulları uygunluğu olarak bana neresi uyar?
Konya’dan taşınmayı düşünüyorsan seçim tamamen iş alanına ve yaşam beklentine bağlı ama genel tabloya bakınca birkaç şehir öne çıkıyor:
İstanbul: İş imkânı en geniş şehir ama yaşam maliyeti ve tempo çok yüksek.
Ankara : Kamu işleri, düzenli yaşam ve daha dengeli maliyet açısından iyi bir seçenek.
İzmir: Daha sakin tempo, yaşaması keyifli ama iş piyasası İstanbul kadar geniş değil.
Bursa / Eskişehir: Hem sanayi hem yaşam kalitesi açısından dengeli şehirler.
Eğer “hem iş bulayım hem de çok yorulmayayım” diyorsan Ankara veya Bursa genelde daha dengeli seçenekler olur. Ama sektörünü bilmeden daha net söylemek zor.
Bir de mersin var secenek olarak mersin mi Ankara mı
Konya’dan sonra sana en çok İzmir ve Eskişehir’i öneririm 😊
İzmir’de iş imkânı daha fazla, yaşam daha özgür ve deniz havası ruhuna iyi gelir 🌊
Eskişehir ise daha sakin, öğrenci kenti, kira ve yaşam masrafı nispeten rahat 🏙️
Mizacın hareketliyse İzmir, sakin ve düzen seviyorsan Eskişehir daha uygun olur 💫
Cevap
10Cevap
Mersin'i düşünebilirsin bence güzel bir yer iş olanakları da yaşam şartları da iyi
Mersine bir defa geldim çok karışık bir sehir gibi geldi ama mantıkli olabilir bi araştirayim ulaşim olarak da oyle tren var oraya
Bence çok rahat edersin ozellike ilçeleri çok iyidir
Ben 15 senedir burdayım ve çok memnunum
Mezitli tarqfinda kalmistim li paris siteleri mi ne bi futbolcunun yazligiymis baya guzeldi de sanirim orasi merkez degil
Baya da olmus gercekten
Mezitli merkez ilçe diye geciyorda biraz daha dışarda kalıyor. Bende erdemli'deyim
İnan çok güzel dediğim gibi rahat edersin
Anladim secenek olarak orasi da aklim da olsun
Aynen öyle. Karar verirsen eğer yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazarsın buradan
Konya'yı çok kötülüyorlar ama 6 yılım geçti orada. Harbi güzel memleketmiş özlüyorum.
E yani gez dünyayı gör Konyayı
Konya yaşam koşulları olarak cidden çoğu ilden daha iyi. Ben başka yerden geldim buraya. Çoğu konuda gidersen pişman olursun. Konyalı olmadığım halde söylüyorum bunu
Evet ben cok seviyorum memleketimi ama ailemle sorunlarim var yani rahat vermiyorlar o zamn kendi sehrimden yatili bir is bakayim
Belediye bu konuda baya duyarlı. Fikir açısından rahatsız olmazsan yol gösterebilirim
Ayrıca ailen de ayrı bir tuhaf. Konyaya sonradan gelmiş biri olarak cidden buradaki aileler aşırı baskıcı. Anlam veremiyorum. Baskı sıkma oldukça daha kötüye gider insan
Gizliden cikarsaniz ulasayim
Yzabilirsin şu an
Konyada bile gecinemediysen seni yozgat anca paklar ahhaha
Hemcinsimin yorumuna bak bu ülke böyle kaybediyor iste. Beyinsiz arkadasim herkes parasal olarak skntı da degildir insanlarin başka sebepleri olabilir demi. 20 lik seni
Mesleğine bağlı bu
Orduya bence
Töbee ordu beni aşar ve cok dağlik muhtemelen daha yasanabilir bir yer
Ordu dağlık degil şehri düz ve sahil var canin sıkıldı mi in sahile dolas deniz havasi al bitti
İstanbul
Ne iş yapıyorsun
Meslek var mi
Ankara
İzmir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?