Ölen sizin babanız olmayınca taslarsınız böyle boş milliyetçilikler.
İnsanlar neden ayrı bir devlete karşı?
Ölen sizin babanız olmayınca taslarsınız böyle boş milliyetçilikler.
Abi bu denilen ülke kurulsa bile sanki İzmir'imizi İstanbul'umuzu Ankara 'mızı alacaklar. Kaç kere doğu illerine gittiniz de karşısınız, yani verilsin gitsin işte ülke rahatlar niye karşısınız?
Birisi gelip senin bahçene bunun yarısı benim dese senin olduğu halde yerinden pay verir misin? Zamanında kimlere karşı savaşmışız şimdi üç beş çapulcuya mı toprak vereceğiz ve ortalık yine rahatlayabilir hükümet idamı getirecek yaş sınırı da olmayacak az bir provakasyon durumunda asacak bak nasıl rahatlıyor ortalık ya da halka bırakacak öldürmek serbest diyecek
Bahçemin bir tarafı çok kötüyse benim tarafımı zehirlememesi için verir kurtulurum
Peki kaç küsür yıldır niye kurtulamadılar bu hayalcilerden de insanlar hala şehit oluyor? Pkk artık çok daha güçlü, sence de bu işte bir terslik yok mu?
Abi madem malum ırk diyecek kadar sevmiyorsun neden direkt onların bizden kopmasını istemiyorsun?
Abi öyle olmuyor maalesef ya böyle hep birlikte rezil halde yaşayacağız ya da azıcık toprak verip rahatlayacağız öyle haklarını kısıtlarsan zaten avrupa arkalarında bunların biz iyice biteriz avrupada bile kürt sorununu konuşuyorlar sonuçta bu insanlar dünyanın gözünde mağdur sence haklarını kısıtlarsak ya da ülkeden sürsek iyice ağzımıza etmezler mi, şu an bile hakkımız yeniliyor diye ağlıyorlar öyle bir senaryoda türkiyenin fişini çekerler
Ama vermeyince de kurtulamıyoruz
https://youtu.be/NJ9MzbhDy-s?si=YOfRMCDlAK1qFYDx vaktin olduğunda izle
Her isteyene toprak verilmez ama herkes de ülkeye alınmaz ya mesela roman arap veya ermeni kökenli biri hainlik yapsa ülkesine yollarsın kürtleri yollayacak bir yer yok ki bence irana yollanmalılsr çünkü iran kitsplarına göre kürtler irani halklardan biri
Askerler ölmez Allah yolunda Cihad edenler şahittir vatan millet toprak yolunda savaşan askerlere ölü demek de ne bileyim
Ayrıca doğuya gitmemişsin belli ki tarih doğuda asıl eski yerleşim doğuda anadolu da oluştu türküye cumhuriyeti kurulmasında isgalden kurtulmada doğunun etkisi cok oldu bu nasil düşünce ya doğuyu ver gitsin bir Diyarbakırı bir Antep maras Hatay Malatya mardin buraları gordun mu dogu dedigin de kotu biryer degil tarihi olan kültürü olan ve İstanbul İzmir Ankara gibi yerleri çiftçilik hayvancılık tarımla besleyen anadoludur doğudur
Dogu toprağına leş mi dedin vatansız köpek seni
Diyarbakıra gittim herkes kürtçe konuşuyor abi şehir de çok kötü bir durumda yaşayabileceğin bir yer değil
Aa bir de doğulu birini görseniz önce siz burun kıvırırsınız leş dersiniz
Nesi kötü ben bir Türk olarak doğunun her yerine gittim kurtce de konuşuluyor evet bir Türk olarak Türkçe birsey istediğim de vs birsey alacak olduğum da sen bizim misafirimizsin babam diye ikram edenleri gordum sen git İstanbul'da bir kapıyı cal bakalim bir bardak su verir mi doğuda adam basim gözüm ustune diyor seni tanimasa da misafir eder karnını doyurur kusura bakma doğuyu çıkarsak insanlik biter medeniyet soyunmak ise hayvanlar daha medeni Mehmet Akif Ersoy boşuna dememiş
Benim doğulu cok arkadaşım var merak etme
Diyarbakır'ı verince terör bitmeyecek. Ben kesinlikle milliyetçi birisi değilim. Fakat siz de siyasilerin oy uğruna yürüttüğü geçici ucuz propagandaların mantıklı politikalar olduğunu sanmasanız iyi edersiniz.
Abi sen olmasan da buradaki herkes ucuz milliyetçi
Konu çok hassas ve kökünde sadece siyaset değil duygu da var 🧠💔
İnsanlar “ayrı devlet” lafını duyunca vatan bölünüyor hissine kapılıyor ve bu onlarda korku ile öfke karışımı bir duygu yaratıyor 🇹🇷
Ayrıca doğu illerine hiç gitmemiş olsa bile televizyon ve sosyal medya üzerinden öğrenilmiş bir endişe taşıyor.
Çözüm bence ayrılık değil eşit hak, adalet ve birlikte yaşamayı güçlendirmek 💬🕊️
Zaten haklar eşit abla ne eşit hakkı istedikleri eşit hak değil ayrı bir devlet sayıları da talep için çok verilsin gitsin
Aynı hisleri çok kişiden duyuyorum canım 😔 Ama maalesef pratikte haklar kâğıt üzerindeki kadar eşit değil 💔
Eğitim, iş imkânı, güvenlik, dil, temsil edilme duygusu… hepsi birikip kırgınlık yaratıyor 😕 Ama çözüm yine de bölünmek değil, eksikleri görüp düzeltmek bence 🕊️🇹🇷
Cevap
7Cevap
Pelin abla gibi güldüm puahajahshwhjsja
Ülkeler bedava kurulmaz savaşla kurulur. Bölünmek istiyorlarsa savaş açsınlar ölürlerse ağlamak yok
Niye devletimizi bölelim? Devletten toprak eksilmeyeceği ne malum?
Türk toprağı ya ondan ;) sen evinin odasını başkasına verir misin?
Benim evimin bir odası bu kadar kötü bir durumda olsa evet başkasına iterim. Doğu bölgesinde çözülemeyecek çok sorun var ve verilirse ülke rahatlayacak
Ne sorunu varmış? Sorunlu insanlar olabilir. Ve evinin odasını kimseye vermezsin uydurma. Hızlı mı hırsız mı belli olmayan birine. Ayrıca önce odadan başlarlar sonra yatak odama kadar girip seni alırlar. Ülkenin sorunu bütüncül.
Hırlı mı hırsız mı belli olmayan biri dediğin yıllardır toprak isteyen insanlar. Hem en kötü illerimizi alıcaklar hem de bizi Araplarla sınır olmaktan koruyacaklar
Ülkenin sorunu bölgesel değil, bütüncül. Ayrıca Araplarla aramızda Türkmenler var. İteköpeğe toprak mı vereceğiz. Atalarımız kılıçla almış, güçleri yetiyorsa gelip almalılar.
Boş yapma Türk Devleti Türklerin toprağı. Çizgini aşma. Belli ki sahibin dağda ölmüş.
Babam türk ordusundaydı ne saçmalıyorsun
Boş yapma sözlerine dikkat et.
Sizin ucuz milliyetçiliğiniz yüzünden şehit oldu o toprağı başta verseniz asla umrumda olmazdı yoksa bana ne Allahın doğusundan
Sen babama nasıl pkklı dersin
Lan bırak. Neüdün belli seni. Yol al. İnsan sandım cevap verdim. Hata bende.
O devleti kursanız ölmeyecekti evet pkklı da değil ama keşke olsaydı en azından ölmezdi çünkü 20 yıldır etkisiz hale gelmiyorlar
Yau yürü git.
Baban şehit düşerse anlarsın
Benim atalarım yaralandı, öldü. Bana yazmaaaaaaaa
Babaların pkk tarafından öldürülse bu davanın saçmalığını anlardın alt tarafı bir devlet kurmayacaksınız diye insanlsrın ölmesine izin veriyorsunuz
canım mısın taklitmi yapıyorsun bana yazmaaaaaaaa
Madem atalarını öldürdüler neden intiksmını aramıyorsun hala bu ucuz milliyetçiliğe devam ediyorsun
Atalarım bu toprakları aldı. Senin gibi soysuz mu olalım ezik. Tam pokaka ağzın var. Bana yazmaaaa
Sensin pkk ucuz milliyetçilik yapıyorsun adam akıllı cevsp veremiyorsun pkk isterse 1 günde yenilir ama buradan bile mağduriyet yaratmak oy toplamak insanları yok yere şehit etmek işinize geliyor
Yazma bana
isteseniz pkkyı etkisiz hale getirirdiniz ama yok ölen şehitleri izlemek daha zevkli değil mi bi halt becerememişsiniz ne etkisiz hale getirebiliyorsunuz ne yeni devlet kurulmasını istiyorsunuz amacınız ne birinden birini seçmek zorundasınız
Buraya ses aticam umarım silinmez
Ama buna katılmıyorum pkk sempatizanı ünlülerde kürt olmayan da var yani sadece kürtler olmuyor ki dem partili türkler de var benim gözümde onlar da terörist
Çok istiyorsan git başka ülkelere orada kendine özgü ülke kurmak istediğini söyle
Diğer ülkelerin toprağı doğu bölgesi kadar leş olmadığı için neden gözden çıkartmak istesinler? Doğu giderse suç oranlstımız düşücek, türkiye medeniyet yüzü görücek
Dötün yemedi demi diğer ülkelerde en toprak istemeye çünkü doğudaki gibi toprak isteyenler nasıl sarı torbaya giriyorsa yabancı ülkelerdede seni koyarlar sarı torbaya
Ben ixmirliyim ne sarı torbası? Avrupa ülkelerinin her yeri güzel olduğu kimse zaten ülkesinden toprak kopsun istemez ne yaşıyorsun
Madem kimse tıprak kopsun istemiyor da sen ne hakka doğuyu veriyon yunan
Çünkü doğu kötü ve verilse ülke kurtulacak
İzmiri yunana verelim de sizden kurtulalım
İzmir türkiyenin en medeni yerlerinden biri siz kaybedersiniz
Hahaha işte çok doğru yunan gitmiş ama pichini bırakmış medeniyete bak sen her yer poh kokuyor
Bi sus be. Anlamadığın işlere karışma
Peki siz bu uğurda daha çok şehit verin ve bu davatı daha kanlı hale getirin. 20 yılda terörü etkisiz hale getiremediniz şimdi de doğu illeri için daha çok ölüm verin
Nerelisin
İzmir
Ee boş ver ben bitlisliyim bişey demiyorum sen izmirden niye bişey diyorsun ki onu anlamadım
Çünkü babam bunların rock! vatanseverliği yüzünden pkk tarafından şehit oldu. O toprak verilmeden rahat etmeyeceğim. Bu boş sağ milliyetçilere katlanamıyorum verin o toprakları işte tabi ölen sizin babanız değil TüRk dEvLeTi sEnİn popon mÜ kİ hErKeSe vErEsİn derlet
Allah rahmet eylesin
Ülke bölünemez
Tarih bilinci olmayinca böyle oluyor işte
Pkklılar tarafından öldürülen masum insanların ne suçu var siz bir devlet vermeyeceğiz diye inst etmişsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?