Kuzende mi kalmak daha iyi ailede mi?

Kuzenler Bursa'da. Biz Sivas'tayız. Bazı rahatsızlıklarım var. Sivas'ta da doğru düzgün hastane yok. Bir devlet bir tane de özel hastane var.

Doğru düzgün doktor da olmuyor bu taraflarda, zorunlu hizmetini dolduran gidiyor ve daha çok yetişmiş doktorlardan ziyade yeni mezun olmuş, yeni uzmanlığını vs. almış kişiler geliyor. Doğru düzgün yorum bile bulamıyorum çoğu dr hakkında.

Bursa da büyük şehir, bir sürü hastanesi var, imkanı var, şehir hastanesine kadar var. Fonksiyonel, bütüncül tıpla uğraşanlar da var. Sivas'ta bulmak zor bunları.

Şimdi açıkçası ailem de iyi değil. Yani ekonomik özgürlüğüm olsa bir dk yanlarında durmam, aynı şehirde olsa dahi başka ev tutar giderim.

Kuzenleri de bilmiyorum. İlk kabul etmişlerdi sonra yan çizdiler. Baya hazırlık falan başlamıştım sonra müsait değiliz, yardımcı olamayız'a döndü iş. Sonra da ne oldu, ana babaları mı konuştu bilmiyorum şu an müsaitiz buyurun gelsin demişler. Bu devirde ailen dahil kimsenin de yanına sığamıyorsun.

Ben ilk müsait değiliz'den sonra çıkarmıştım zaten kafamdan. Onlar tekrar dönünce ailem git falan dediler. Ben de orada belki daha iyi tedavi olurum bilmiyorum.

Anneme belli ki pek razı değiller dedim. Aman boş ver senin işin görülsün, ne yapacaksın onları, sen git dr'lara görün, ben de müsait oldukça gelirim zaten yanına dedi.

Ailede de kalsam sıkıntı, oraya da gitsem sıkıntı gibi. Ne yapsam bilmiyorum, sizin fikriniz ne olur?

Kuzende mi kalmak daha iyi ailede mi?
Cevapla