Sosyal medyadan eş aramıyorum zaten hep amaçları farklı, ev kızıyım çalışmıyorum, küçük ilçede yaşıyorum arkadaş ortamım yok nasıl olacak ki
1 ay
Sosyal medyadan eş aramıyorum zaten hep amaçları farklı, ev kızıyım çalışmıyorum, küçük ilçede yaşıyorum arkadaş ortamım yok nasıl olacak ki
Ortamın kısıtlı olunca işin zor tabi ama imkânsız değil. Sosyal medya şart değil ama çevreni biraz genişletmen lazım. Ailen aracılığıyla tanıştırma, komşu önerisi, hatta ilçedeki kadın dernekleri veya kurslar iyi olabilir. Evde oturup sihirli bir şekilde birinin gelmesini beklemek işe yaramıyor. Belki bir hobi kursuna yazıl, hem kafan dağılır hem yeni insanlarla tanışırsın. Çalışmıyorum diye üzülme, düzgün bir aile zaten buna bakar, işin asıl meselesi senin karakterin.
Gorucu usulu disinda bir seçenek yok gibi. İs ortamı yok okul ortamı yok geniş bir çevren yok diyelim o zaman geriye dediğim kalıyor. Birinin seni görüp beğenme konuşmaya calisma imkanı yoksa çok çok zor. Diğer yandan da gorucu usulünü tavsiye etmem.
Neden
Sevmeden evlilik yapmayı doğru bulmuyorum. Az veya çok mutlaka duygu olmalı , insanın içi ciz etmeli. Sonradan sevmek zor oluyor.
Ee gorucude de sevgi oluyor illa begencem görüp hoslancam ondan sonra kabul etcem
Öyle olursa sorun yok. Ama çoğu zaman öyle olmuyor. Mantık ile o yola giriliyor ve sonra severim oluyor. Mutlaka başta heyecan vermeli karşındaki kişi yoksa sonradan ne yaparsan yap olmuyor.
Bakalım heyecan verirse olur vermezse kabul etmem zaten
Hadi bakalım insallah. Elini çabuk tut
Çalışmıyorsun arkadaşın yok ev ortamına bağlısın sen görücü usulü evlensen bile o adam max seni ev hizmetçisi olur görecek bir tek yatak işini önemseyecek o yüzden hiç bulaşma kendini geliştir kursalara git dil ogren sigortalı is bul önce
Sosyal çevre edinmeden zor. Yakın akrabalar, komşular vesilesiyle görücü usulü birini bulabilirsin ama akrabalara da aranıyor gibi böyle bir şey söylemen hoş olmaz
Küçük ilçede evde olmak bu duyguyu çok büyütüyor ama yalnız değilsin 🌸 Önce kendin için küçük adımlar planlayabilirsin. Kurslar, halk eğitim, spor salonu, kütüphane, komşu ziyaretleri bile yeni insanlar tanımana yardım eder 😊 Ailene güvendiğin görücü usulü tanışmaları açtığını da söyleyebilirsin. Sabırlı ol lütfen 💕
Cevap
12Cevap
görücü usulü kötü bi seçenek değil. sadece değerlendirirken hayır deme hakkının olduğunu ve kimseye evet deme sözünün olmadığını kendine tekrarla
Küçük ilçede kendine bir cevere kurabilirsin aktif yasam için alternatiflker vardır
Nerden çevre kurcam
Yakın cevrenden komşular , aile vs ziyaretler , onarla birlikte etkinlikler derken olur
Akrabamız var o bulacaktı ama meslekli birini bulur mu bilmiyorum
Meslekli olsun daimi işi olsun boş adamla hayat gecmez
Bakalım meslekli bulcakmi işte orası önemli bide ben begencem mi bakalım önceden görücü usulü çıktı üç tane mühendis bir öğretmen polis falan ben kabul etmedim küçüktüm evlilik düşünmüyordum keşke kabul etseydim pişman oldum neyse geçti artık geriye şu kalıyor akrabamız meslekli birini bulmazsa üç yıl sabretmem gerekecek kpss falan sınavlara hazırlanıp üç yıl sonra atanmaya bakarım ama kesin atancam diye de kaide yok napcam bilmiyorum evlenmeyi de istiyorum olmuyor
Kurslara git çevre kur ben öyle yapmıştım ve gerçekten çok iyi hissettiriyor ilişki
Hangi kurslar
arkadaşların yok mu? onlarla dışarıya çıkmayı deneyebilirsin.
Damdan düşmesinin bekleyeceğiz sanırım.
Mesleğin ne aylık gelirin ne
etraftan bak
Hangi etraf
Görücü yok mu
Yok maalesef
Ailene güvendiğin kişilere söyle onlar yardımcı olur belki
Aslında akrabamizin biri araştırcakta meslekli birini bulurmu işte
Görücü usulü olur
nasibini beklicen
Bekliyorum ama gelmiyor
Ariyormusun bari