En yakın arkadaşım eski sevgilimle gizli gizli konuşmuş, bu durumda kim hatalı ve ne yapmalıyım?

Üniversitede tanıştığım ve en yakın arkadaşım dediğim kişi beni aldatan ve olaylı bir şekilde ayrıldığım eski sevgilimle arkamdan gizli saklı konuşmaya devam etmiş. Üstelik ben 'hayatıma yeni birini aldım, bu adamla asla muhatap olmayın, gerekirse engelleyin' diye özellikle uyarmama rağmen, oturup benim üzerimden onunla dertleşmiş, ilişki analizi yapmış, hatta 'evlenin de pastanızı yiyeyim' diyecek kadar ileri gitmiş.
​Ben onun acı günlerine (deprem ve kayıpları) saygı duyup bu durumu bildiğim halde yıllarca susup yanında dururken, o olay ortaya çıkınca hatasını kabul etmek yerine bana hakaret edip 'zaten bahane arıyordun arkadaşlığı bitirmek için' diyerek üste çıkmaya çalıştı. Kısacası, en zor gününde yanında olduğum insan, beni en hassas yerimden vurdu ve suçlu yakalanınca da zeytinyağı gibi üste çıkıp beni suçladı. Bu durumda kim hatalı?
En yakın arkadaşım eski sevgilimle gizli gizli konuşmuş, bu durumda kim hatalı ve ne yapmalıyım?