Facebook’ta tanımadığım bir kadının yıllarca tuttuğu günlük gibi profiline takıntım normal mi, bundan nasıl kurtulabilirim?

Yıllar sonra ilk defa Facebook hesabıma girdim. Pek tanımadığım bir kadının profili ilgimi çekti. Sanırım yıllar önce gittiğim bir etkinlikte ayaküstü tanışıp eklediğim ama sonrasında hiç görüşmediğim biriydi. Profili çok ilginçti. 2008'den 2022'ye kadar hemen hemen her gün ne yaşadığını ne yaptığını günlük gibi yazmış. Çok ilgimi çekti. Hâlâ okumaya devam ediyorum. Aslında başkasının günlüğünü okuyor olmaktan biraz suçluluk da hissediyorum ama neticede açık yazmış ben zorla ulaşmadım. Aslında hepimizin yaşadığı şeyler ama bir başkasının hayatına bu denli ilgili olmak tuhaf bir haz da veriyor. Kızının doğduğu günü okuduğumda çok sevindim. Babasının öldüğü günü okuduğumda ağladım. Günlerdir her elime telefonu aldığımda o kadının profiline gidip geçmişten geleceğe doğru okumaya devam ediyorum. Bunu yapmak istemiyorum ama kurtulamıyorum.
Facebook’ta tanımadığım bir kadının yıllarca tuttuğu günlük gibi profiline takıntım normal mi, bundan nasıl kurtulabilirim?