Olana şükür, olacak için de çalışıp tevekkül diyorum ben 🥰🙏 günaydınlar efendim
1 ay
Şükür (minnettarlık), elindekilerin değerini fark etmeni sağlar. Bu da iç huzuru artırır. Sürekli eksiklere odaklanırsan, ne kadar başarı elde etsen bile tatmin kısa sürer. Ama sadece şükür de yetmez. İnsan ilerlediğini, bir şeyler başardığını hissetmek ister. Bu noktada emek ve çalışmak devreye girer. Ancak burada önemli olan körü körüne çok çalışmak değil; anlamlı bir hedef için çaba göstermektir.
Şükür tek başına yetmez, sadece çalışmak da yetmez, biri seni yere bağlar diğeri ileri iter, ikisi birlikte olunca denge oluşur, şükür elindekini değersiz görmeni engeller, çalışmak da hayatı değiştirme gücü verir, sadece biri olursa ya yerinde sayarsın ya da doyumsuz olursun, ortası daha gerçekçi.
Şükür çok önemli. Herkes daha iyisini ister bekler tabi ama elindekinin kıymetini bilmezsen şükretmezsen mutlu olamazsın. Daima olana şükretmek daha iyi olması için de çabalamak gerekir.
Maşallah.
Nolduuu
tevekkül felsefesi insanı mücadelede ayakta tutan bir dirençtir. Saygılar
Başka hangi felsefe tutar tavsiye alabilirim
Bence hayata yaklaşımınız güzel. Sonuna kadar mücadele edip, herşeyin Allah'tan geldiğine tevekkül etmekten daha önemli ne olabilir. Neticede her hayırda bir şey her şeyde bir hayır vardır?
Mutlu olmanın sırrı bence tek kelimeye sığmıyor 🥹✨ Şükür kalbi yumuşatıyor, çalışma ise hayatına yön veriyor 💪☀️ İkisi dengede olunca insan hem elindekini kaybetme korkusu yaşamıyor hem de geleceğe umutla bakıyor 🎯💛 Senin dediğin “olana şükür olacak için çalışmak” tam kalpten onayladığım bir yaşam tarzı 🌸🙏
Teşekkürler efenmm
Cevap
19Cevap
Sadece gülümsemek gadası
Sevilmektir.
Olandan şükretmeyi Bilmemiz gerekiyor madden manen sahip olduğumuz her şey için şükrettiğimiz zaman insan mutlu olmayı biliyor elindeki ile yetinebiliyorsa insan mutludur şükür ve yetinme yoksa dünya senin olsa yine de az gelir gözüne
Emeklerine ikna olup elde ettiğinle yetinmek
"Bana beni dinleyen ve anlamak isteyen küçük bir insan çevresi sağla, ben sağlığıma kavuşurum." ... diye yazmış
💬Nietzsche
Güzel demişsin. Şükür de gerekli çalışmak da.
Olana olmayana gelene gidene hastalığa sağlığa hepsine çok şükür
Ne olursa olsun çok çalışmak
Elimdekine sıkı sıkıya bağlı olmak olmayanda şükretmek
İkisi de değil. Az düşünüp çok hareket etmek.
Dogru
Hayatı tek bir kavram da aramayın yoksa hiçbir şeyi kılıfına uyduramazsınız benden tavsiye
Allah'a hamd etmek, şükür etmek, çalışmak
Çalışıp emek verirken, elindekini küçümsememek.
Aynen ikisi de gerekli biri eksik oldumu olmuyor.
🥳🥳🥳
Şükür ve gerektiği gibi çalışmak
Detayda çok güzel yazmışsın 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Çalışmak iyimser pozitif olmak
Kanaat en büyük hazinedir
aynen öyle
Şükürdür herhalde
ölmek
Kıymet bilmek.
şükürler olsun
Para
''an'' da kalmak