Herkese selam,
Ciddi bir şekilde okuyup yetişkin görüşü rica ediyorum.
1,5 yıllık çok güzel giden ilişkim var çok seviyorum aynı iş yerinde çalışıyoruz. Uyumluyuz aramızda hiç sorun olmadı. Ama aile olarak o Alevi+extra seküler ben Sünni+muhafazakar kapalıyım. O ailesi kadar değil daha hassas olan birisi örneğin yılda bir alkol alır ara ara camiye de gider. Ama ailesi çok daha farklı camiye gitmiyorlar babası baya alkol alan biri.
Bizim anlaşmamız ve uyumumuz önemli diye değerlendirdik bugüne kadar.
O beni ailesine söylemişti çoktan, kapalı olduğum için emin misin vs demişler sonra da sen seçmişsen iyi kızdır diye saygı duymuşlar. O zaten daha bireysel çok laf söyletmeyen birisi.
Bi de benim 3 yıl önce bi evlilik deneyimim oldu çok kötü talihsizlikle boşandım aldatma, manipülasyon aileme kadar gelen sorunlarla zar zor boşandım. Mahkemede kavgalar vs oldu ailem benim can güvenliğimden bile korktular. O kişi gayet normal klasik bi Türk aile çocuğuydu dininde gibi gözüken ama tüm bastırılmış duyguları ortaya çıktı. İftiralar bir sürü şey…
Eski evliliğimde onunla üniversitede tanışmıştım ve böyle değerlendirmiştim o zamanlar daha tecrübesiz olduğum için bazı şeylerinin üstünü örttüm, örn: her olay anlatışında diğer insanları haksız kendini haklı olarak anlatırdı.
Eski sevgililerini kötülerdi. Hesap ödeme durumlarında maddi olarak acındırırdı.
Şimdiki ilişkimde belki de bilinçdışımda onun tam tersini seçtim. Bastırılmış duygusu olmasın her şeyi yaşayıp bu hayatı kendisi seçmiş olsun dürüst olsun ahlaklı olsun gibi.. ve gerçekten karşı tarafta bunlar var.
Aileme açtım konuyu ve babam iki kere görüştü çocukla, oturmasını kalkmasını bilen mantıklı biri bence yorumunu yaptı. Ama sonra ailesini yetişme tarzını araştırınca kültür çatışması çıkar sen orada yapamazsın bu riski göze alamam diye hayır dedi.
Ailemdeki diğer herkes, (annem kardeşim abim, çocuğun iyi olduğuna da inanmadılar, işte sen yine manipüle edildin ve kendini kaptırdın seni alana kadar farklı gösteriyor kendisini diye. Bu sorular beni düşündürtmedi evet kimsenin kalbini açıp bakamam ama ben gözlemlediğim iş ortamında gördüğüm ve her gün gezip dolaştığım kadarıyla gayet dümdüz birisi manipülasyonla alakası yok.
Şimdi yol ayrımındayım ailem aşırı karşı. Son kez babamla net konuştum her şeyi anlatarak, ölsem gözüm açık gider dedi. Bu çocuk farklı ağacın meyvesi, dürüst ve ahlaklı olabilir ama o aileyle uyum sağlayamazsın biz de bir araya gelemeyiz dedi. Alevilik çok daha farklı ben araştırdım dedi. Şu an severken saygılı olabilirsiniz ama ilerde çocuk olunca çok daha sıkıntı olur dedi.
Şimdi ailemi hiçbir şekilde razı edemeyeceğimi anladım iki seçeneğim var bu benim tercihim diye tutturup nikahı basmak. Bu da bi nevi ne annemin ne babamın rızasını almamak oluyor.
Diğer seçenek ise öngörüyorlarsa haklılardır diye vazgeçmek….
İkisi de canımı çok acıtıyor günlerdir sadece su içebiliyorum.
Ayrılsam bu kadar emek ve güzel olabilecek bi yaşanmamışlık sevgi kalacak her karşılaştığımda acı çekeceğim.
Devam edip birlikte olsam ailem bütün ömür affetse bile içinden razı olmayacak…
Sevdiğim kişi beni belki de içten içe sevgisinin arkasında duramıyor olarak görüyordur saygı duyarım dese de.. Bana nikahı yapalım her türlü affederler diyor, ama benim için verilecek karar çok zor ucunda ailemi karşıma almak var çünkü..
En başta biz bunları konuşmuştum ben imkansız gibi ailemi karşıma alamam bir gün demiştim. O da deneyelim hiç denememekten iyidir en kötü tekmeyi atar yollarlar işin ucunda ödül sensin ceza da denemiş olmak. %10000 seni tanımaya daha açığım demişti, ben de duygusal davrandım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer