Her taraf mermer. Parlak taşlı avizeler, parlak zemin, parlak duvar boyası, ışıklı. Merdiven. Türkiye'deki evlerin karakteri yok, sıcaklığı yok.
1 ay
Merdivenin ışıklı olmasındaki amaç gece WC için kalkınca uyku sersemi düşmeden basamağı görmek içindi. Ama bu amacından çıktı gösterişe dönüştü ve lüks algısı olarak pazarlandı boku çıktı. Beyaz duvarlar ise evler artık küçük yapılıyor çünkü belli bir alana daha çok daire sığdırıp daha çok para kazanmak için ve beyaz olması küçüklğk algısını yıkıp büyük ferah ev algısı oluşturmak için. Mermer her zaman pahalı ve kaliteli malzemedir lakin gerçek mermer yerine kaplama lamine ile dandşk ama lüks görünümlü yapıp yine pahalıya satmak için. Bunların hepsi yani daha çok para hırsından ortaya çıkan şeyler. Eski köy evlerine bakıyorum benim dedemin evi bahçeli müstakil ve sadece ev 190m² bahçesiyle birlikte 350m² falan bi evdi. Şimdi ise 55m² 1+1 hatta 1+0 evler var Türk halkı bunu haketmiyor. Gerçekten büyük evlerde gerçekten ferah evlerde yaşamayı hakediyor. Ayrıca ülkemiz deprem ülkesi olduğu için de müstakil evlere geçiş yapmalıyız. Toplam ülkemizin alanını nüfus bazında hesaplayınca her aile için 200m² ev 150m² bahçeli müstakil ev yapılabilir. Ve daha düzenli bir yaşam olur.
Bu tarz evler göze “lüks” görünmeye çalışsa da ruhu çok zayıf olabiliyor 🤍✨
Sıcaklık hissetmemen çok normal çünkü hepsi birbirinin kopyası ve kişiselleşmeye pek izin vermiyor.
Daha doğal malzemeler, ahşap detaylar, bitkiler, yumuşak ışık ve az parlak yüzeyler evi çok daha sıcak yapar 🌿🕯️
Kendi küçük dokunuşlarınla bulunduğun evi bile karakterli hale getirebilirsin 🏡💛
Cevap
3Cevap
Uzun zamandır aynı konuda düşünüyorum, sence ev nasıl olmalı bakalım benim düşüncelerime yakın mısın?
Sarı ışık olmalı öncelikle. Ahşap yoğunluğu yüksek olmalı. Evimide elektrikli değil gerçekten odun şöminesi olmalı güzel ahşap Bir masa yine. Üretilmiyor Türkiye'de. 12 kişilik. Özel yerlerde yapıyorlar.
Güzell başka peki
Takıntım var yüksek tavana. Yüksek bir tavanı. Büyük bir havuzu olmalı. 3 dönüm en az bahçesi olmalı. Serası olmalı tavuklar için kümesi olmalı. Yine plastik cam çerçevesi değil ahşap olmalı arabalar için garajı olmalı.
Bide kiler olmalı.
şu an ki evimiz bembeyaz. Aşırı teknolojik bir ev ama hiç huzurlu hissetmiyorum. Sanki hastalık yayıyor. Beyaz Beyaz. Bahçemiz de var ama 2 dönüm kileri biz yaptık kümesi de.
2 dönüm de az değil gayet güzel bir alan başka peki sadece iç olark düşünme evin şeklinde düşün
U şekilden olmalı. 2 katlı olmalı ama dediğim gibi tavan takıntım var kapıları bahçeye açılmalı her odanın balkonu olmalı.
Güzellll
Mesele eşya ev değil huzur
Sıcaklık hissi yok evlerde. Kendi evimi kendim yapıcam
Huzurda olmalı katılıyorum
Yap
Siyah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?