Özbeklee iyi insanlar değiller bir çok Özbek tanıdım onlara bir şeyleri Çok verip yardım edersen senden iyisi yok ama en ufak olayda seni tanımaz. Lanet insanlar
Görsel inanılmaz güzel duruyor 😍 Özbek kültürünü hep uzaktan sevdim ama çok az şey biliyorum. En çok şunları merak ediyorum 💭
Günlük yaşamda aile ilişkileri nasıl 🫂 Genç kızlar üzerindeki toplumsal baskı hangi konularda daha yoğun 🌸 Bir de en sevilen geleneksel yemek hangisi ve özel günlerde neler yapılır 🥘🎉
Beni kesinlikle yalnıs anlama ama ozbekistan dan Turkiye ye çalısmaya gelen kadınları sevmiyorum. Onun harici daha once sormustun soru cevap yapmıstık bu konuda :)
kişilikleri şoyleki erkekler farklı kadınlar farklı erkekler daha ego yapıları çünkü anneler oyle buyuruyyor kadınlar biraz hakkını yedirten gereksi saf ve kullanılmasına çok musade tipler ama ben türk özbek karışık huyulu birisiyim kgjgk neyse genel yapıları öisafir severler yardım etmeye açıklarkadınlar kocasına çook sadık olur erkekler evim yuvam der doğru aldatır bi çoğu ama eninde sonunda evine doner bırakmaz ve bazlıraı hatta çoğu kadınları aşağda görür zulm edenleri çok kaunan gelin olay fazla
hayat bakış açıları çokook geniş olduğunu duşunmuyoru ama uzağı duşunur iyimser insanlar ama biraz yumşak oldukları için dayanıklı olöayabilirler giybet çok buyudikten sonra gunah işleri kapılmasın diye gençken evlendirirler kesin 30 yaşında evli olmayan insanı bulmak çook zor heğsi evli yuvalı olur 18/19/20/21/22 sonra kızlar evda kalam riski var
erkekler dugusuz fazla dugu üretimli değil valla türkyede erkekler duygusunu belli etmezler diyorlar ama ben ilk türkyede yaşadığımda şaşırmıştım bu kadar empati ve dıygusal erkekleri görunce ve bizde kafınlar fazla duygusal
evlenme konusu fazla masraf oluyor öok fazla ve gittikçe azaltmaya çalışıyor insanlar ama yinede fazla kızlar duğunde iki elbise hiyenler var ve dini aileler erkek kadın ayrı katlardr düğün yapar bazen ise erkekler düğüne kitmes ama fazla karışık olanı fazl açık giyinen az çünkü burada heöen her kes kötüler dı kütuye çıkar ve doğru nulmaz millette kızşarın kendiside kapalı çok diyebikirim
kızı alana kadar biraz zor ama aldıktan sonra kızın saçı süpürgi ederler zor kadınların hayatı burada ama şehir çok sakşn yani depremde olsada çok hafif deniz taşmaz çünkü demiz uok kgkgkgk doğa afetleri uok Ma şaa Allah delim bemce bu hep dua ederken şehrimiz sakin olsun deöedleri sebeb
bu arada türkyeye giden kızların bazıları tatlım yapmaya gittiği için yanliş algı yaratıyor türklere karşi özbekleri çoğu boyle ya da hani dolandırıvılık falan çunku orada tatlım yapılması için çok imkan var burada yapamdıkç o kızlar oraya gider ama tabi normal grzmeye ya da türkeye sevdikleri için gidende çok
Özbekler kendini ayrı bı Halk olarak goruyolar. Bence doğru olan da bu. Eskiden mogollari bile türk kabul ediyorlardı. Sen Özbek diil misin ben öyle anladim
özbekistanlıyım ben evet Özbeklere sorarsanız biz Türk değiliz aslında der ama Türkler sizde bizdensizniz kardaşız diyince kırmak istemezler bu kadar güzel yaklaşırken onlar kırıcı olmak yanlış diye
Yok Özbek, türk, kazak, Kırgız akrabadır. Akraba millet yani. Kürt Fars gibi. Mesela japon, Kore, çin de yakındır. Hatta bu iki kol uzaktan akrabadır. Yani türk Özbek kardeş düşün. Japon çin i amca çocuğu gibi. Hatta eskimolar da akrabadır. Hatta bu halklardaki çekik gözlülük eskimolarla akraba olmalarından gelir. Gözler kararda yansıyan ışığa karşı gözü korumak için evrimlesmis. Sizinki nezaket anladım. Ama benim bildiğim kesinlikle ayrı bı Halk oldukları.
Ortak ataya sahipler. Mesela türk kisgiz çerkez Tatar Özbek bunların babasını bir gibi düşün. Japon çin Kore nin de babasını bir dusun. Japonların babası ile Türklerin babasını kardeş gibi düşün. Yani atıyorum arapla daha uzaklar. Mesela alman Fransız İspanyol da da aynı durum var. Kardeş milletlerler. Fars ile Kürt de kardeştir. Almanlar Fransızlar amca çocuğu gibidir. Bilmiyorum anlatabildim mi
sanmam ama yinede kopuk kopuk anlarlar seni yani ama bazı kelmmeler aynı soylenir ama farklı şeye mesela bize gelip bi ortamda huyu dersen ömrüne sonuna kadar utançdan bi daha o ortama giremezsin 🤣🤣
Özbek 1 şarkıcıyı dinledim kadın şu an adı aklıma gelmiyor bazı kelimeleri anlasam da şarkının çoğunu anlayamadım mesela Azeri Türkçesi ni anlıyorum bazı anlam farkları var ama anlaşılıyor
Hamur: Un, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur yoğur. Üzerini örtüp 20-30 dakika dinlendir. 2. İç harç: Kıyma, ince doğranmış soğan ve baharatları karıştır. 3. Şekil verme: Hamuru ince aç ve kare kare kesilir. Her karenin ortasına harç koylur Kenarlarını birleştirerek bohça gibi kapat. 4. Pişirme: Mantıları buharda mantı tenceresindeyaklaşık 30-40 dakika pişir
Malzeme: Hamur için: 4 su bardağı un 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İç harcı için: 300-400 gr kıyma 1 büyük soğan (ince doğranmış) Tuz, karabiber İsteğe göre biraz kimyon
Malzemeler: 3 su bardağı pirinç (uzun taneli, mümkünse devzira) 500–700 g kuzu eti (ya da dana eti) 3–4 adet havuç (ince uzun doğranmış) 2 adet büyük soğan 1 su bardağı sıvı yağ (yağ bol olur) 1 baş sarımsak (bütün, soyulmadan) 1–2 adet kuru acı biber (isteğe bağlı) Tuz Kimyon Su
Yapılış 1. Pirinci hazırla Pirinci ılık tuzlu suda en az 30–60 dakika beklet. Sonra güzelce yıka 2. Eti kızart Geniş bir tencereye yağı koy, iyice kızdır. Eti ekle, yüksek ateşte güzelce kızart (hafif kahverengi olsun). 3. Soğan ekle Doğranmış soğanları ekle, altın rengi olana kadar kavur. 4. Havuçları koy İnce doğranmış havuçları ekle. Biraz yumuşayana kadar karıştır. 5. Baharat ve su Tuz, kimyon ekle. Üzerini geçecek kadar su ekle (yaklaşık 2–3 bardak). Sarımsak başını ve biberi ortasına koy. Orta ateşte 20–30 dakika kaynat (et yumuşasın). 6. Pirinci ekle (en kritik kısım) Pirinci süzüp tencereye düz şekilde yay (karıştırma). Üzerine pirinci 1 parmak geçecek kadar su ekle. 7. Pişirme Su çekilene kadar yüksek ateş. Sonra altını kıs, kapağını kapat. 15–20 dakika demlenmeye bırak. 8. Servis Servis ederken alttaki etle karıştır. Sarımsağı ortaya koyarak servis etseniz