Ben bir Alevi olarak bu durumu her yerde görüyorum nerde saygı? Sonra diyorlar bize de saygı duy kardeşim, siz de Afrikalı olsun Arap olsun onları kabullenirseniz biz de size karşı mesafeli dururuz
1 ay
Teolojik olarak benim için bir anlam ifade etmiyor ancak alevlilerin genel olarak Atatürkçü Cumhuriyetçi insanlar olduklarını biliyorum. Bu onları değerli görmeme sebep oluyor.
Alevi olduğun için böyle hissetmen çok can acıtıcı 😔 Kimliğine saldırılması insanın en derin yerini yaralıyor haklısın. Nefretin kökünde cehalet var korku var öğretilmiş önyargı var.
Sen kendi değerini unutma 🙏 Herkesle mesafeni saygına göre ayarlaman çok normal. Kendini koruman sağlıklı bir sınırdır. Yalnız değilsin bu duyguda 💙✨
Cevap
4Cevap
nefretim yok
Lan Alevîlerr nefret olmuş çok mu? Herif bu ülkeyi yoktan var eden Atatürk'e nefret duyuyor Atatürk'e... Cehalet paçalarından akıyor yolları cehalet bastı.
Mevzu o değil. Mevzu ülkenin cehalet seviyesi
Beyni gelişmemiş kişiler insanı elinde olmayan sebepler yüzünden yargılar ve dışlar.
Ben tüm inançlara saygı duyuyorum. Başkalarının düşünceleri beni bağlamaz.
Ben nefret etmiyorum ya da bir insanın alevi olması benim için önemli değil ama sen soruyu başka bir amaç doğrultusunda sordun gibi
Ben de aleviyim ve bu sorunun cevabını merak ediyorum
Aleviler niye dışlanıyo hiçbir zaman anlamadım. Dün gece de rüyamda aleviler kavga ediyodu zaten
Alevilerle bir şeyim yok
Biz de onlara saygı duymuyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?