Bir buçuk yıllık çok güzel giden ilişkim var onun ailesi Alevi Sivas Alevi’si, benimki de muhafazakâr Sünni bi aile. Biz bu ilişkiye başlarken ailelere taşınınca zor olur diye tahmin ederek başladık ama bu kadarını hayal etmiyordum.
O ailesine söyledi, karakteri okeyse sen okeylediysen tamam dediler en baştan beri. Nasıl olacak kapalı vs demişler ama o benim tercihim demiş, saygı duymuşlar.
Ben anneme ve babama söyledim bu olayı, babam Alevi olduğunu duydu çok bi bilgim yok, kültürel bi şeydir belki bi görüşeyim dedi. Babam çocuğu beğendi gayet akıllı, düzgün birine benziyor dedi.
Sonra araştıralım bakalım dedi, Aleviliği araştırmış, Alevi aileleri vs araştırıp aynı zamanda en güvendiği etraftaki kişilere anlatmış, onların hepsi çocuğu beğendim ama Alevi deyince yutkunmuşlar.
Sevgilim zaten Aleviyim diyor ama ailem böyle olsa da ben Sünni görüşlerine de yatkınım, biraz kültürel bu olay diyordu.
Babam etraftan araştırdıkça dinden uzak ve kültür çatışması çıkar yorumlarını almış, bunları duyduktan sonra ailesinin alkol alıp almadığını sordu, alıyorlar dedim. Aleviler çok içiyormuş ve azı da çoğu da haram, alkollü aile sofralar ve o kültür sana çok ters, yapamazsın ben de güvenip veremem bu çocuk da şu an alkol almıyor olabilir ama rahat büyümüş ve bu kültürden bu yüzden ailesine çeker dedi. Bir de sen başörtülüsün seni aileni küçümser, ezik görürler, kafası hava almayan olarak bakarlar, uzun vadede akrabalarının bu yorumları seni yorar ilişkin yıpranır, çocuğun tek başına iyi olması yetmez dedi.
Kısacası bu sebeplerden ötürü ağzıyla kuş tutsa beğenmiyecekler ve bu kadar zıt tercihten dolayı mutlu olunmaz diyorlar. Bu çok bariz bi şey, bu kadar zıt kültürden mutlu olan yoktur, varsa bile çok nadirdir, bu riski alamayız dediler.
Bu yüzden bana ilişkimi bitirmem konusunda yoğun baskı uyguluyorlar, ya ailen ya o asla razı olmayız, ilerde hastalanırız, uykumuz kaçar, huzurumuz bozulur ve bu kadar zıt insanlarla bi gün bi tartışma vs olur da zıtlaşırsak o zaman tam kaos olur dediler.
Her gün kardeşlerim ve anne babam bitirmem için o kadar baskı yapıyorlar ki beş sene de geçse okey olmayız diyorlar.
Benim için bu problem değilken bitirmek çok zor geliyor. Bu kadar yıllık aileme kapıyı çekip de çıkamam. Bu devirde aileyi arkaya almak da mantıksız geliyor ama çıkış yolu bulamıyoruz. Sevgilim diyor ki kararlı dur bir gün yumuşarlar, ama evde bu o kadar sansasyonel olay oldu ki kararlı dursam bile ilerde aynı tepki verilecek çok net. Anca ölürsek evlenirsin onunla dediler düşünün..
Çıkış yolu bulamıyoruz. Rıza önemli diyen sevgilim çık gel nikah kıyarız hiçbir şekilde caymazlarsa diyor. Bu arada yaşımız 28
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer