Sizin sınırınız nedir mesela? Ben evlenmeden el ele gezmeye, sarılmaya, öpüşmeye karşıyım mesela. Hatta özetle komple temasa karşıyım. İnsanlar temas ederek tanınmıyor sonuçta. Konuşup görüşerek, vakit geçirerek tanınıyor. Elini bile tutmuyorsan sevgililiğin ne anlamı var diyenler olacak muhtemelen ama o arkadaşlar farkında değiller ki ben ve benim gibi insanlar bu sınırları koruyarak hayatlarına aldıkları insanın amacının kendisini nefsi için kullanmak mı yoksa ciddi mi düşündüğünü çok net anlıyoruz ve ciddi olmayanları doğal olarak yanımızda barındırmıyoruz. Çünkü bu şekilde bizden hiçbir çıkar elde edemezler. Evlenmeden her şeyi yaşayan saftirikler partnerlerinin kendileriyle ne için beraber olduğunu senelerce bile anlayamıyorlar maalesef. Sırf sevgili yapmış olmak için sevgili yapanlar var bir şeyler yaşamak için. Böyle insanlara gerçekten üzülüyorum
- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
3 ayBen de bu konuda senin gibi düşünüyorum. Çünkü İslam’da sınırlar sadece ‘yasak’ olarak değil, insanın değerini ve onurunu koruyan bir çerçeve olarak görülür. İnsan kendini ne kadar korursa, karşısındaki insanın niyetini de o kadar net görür.
Evlilik öncesi her şeyi yaşamak, kısa vadede normal gibi gösterilse de aslında duyguların anlamını azaltabiliyor. Çünkü bir şey ne kadar kolay elde edilirse, değeri de o kadar çabuk düşebiliyor. İslam’ın koyduğu sınırlar da tam olarak bunu engellemek için var: İnsanlar birbirini sadece nefsî isteklerle değil, gerçekten karakteri, ahlakı ve niyetiyle tanısın diye.
Ayrıca şunu da düşünüyorum; bir insan sınır koyabiliyorsa bu zayıflık değil, tam tersine irade göstergesidir. Herkesin yaptığı şeyi yapmak kolaydır ama kendini kontrol edebilmek daha güçlü bir duruştur.
Tabii ki herkesin tercihi kendine, kimseyi yargılamak doğru değil. Ama ben kendi adıma, bu sınırların hem daha sağlıklı hem de daha anlamlı ilişkiler kurduğuna inanıyorum.22 Yorumla- 3 ay
Haklısın. Teşekkürler
- 3 ay
Rica ederim ne demek
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. Nefs, daima hızlı olanı ister. Güzel şeyler ise sabırla ortaya çıkar. Bazıları bilmeyerek, hata yaparak o çirkin yollara giriyor maalesef en azından ben öyle olduğuna inanıyorum. bir kısmı ise bile bile yapıyor maalesef.
En iyisi şu ki taviz vermemek gerekiyor, çünkü taviz tavizi doğurur. bu her konuda böyle olur neredeyse00 Yorumla
3 ayKınadığın şey olursun aman dikkat zaman iradeyi kırar.
Güzel hoş düşünüyorsun benzer fikirdeyiz ama teorikle pratik aynı olmuyor senin gibi düşünen ve beğendiğin birini bulman çok ama çok zor. Bu yüzden genelde yalnız kalıyorsunuz.
Kötü değil ama hepimizin duygusal ihtiyaçları var.
127 Yorumla- 3 ay
Bir şeyin doğruluğunu savunmak ve söylemek ne zamandan beri kınamak oluyor? Ben böyle bir şeyi asla yapmam diye bişey dedim mi? Demedim. Allah korusun yapacak olsam da bu bunun yanlış ve saftiriklik hatta ahmaklık olduğu gerçeğini değiştirmez
- 3 ay
Ben benimle benzer düşünen ve kendisini de bu konuda koruyan birini bulana kadar yalnız kalmaya razıyım. Birini bulmak kolay. Asıl mesele birbirini bulmaktır. Yanlış insan olacaksa onunla olmanın ne anlamı kalıyor? Doğru insanı bulana kadar yalnızlık iyidir
- 3 ay
Saftirikler falan diyorsun ondan diyorum ilk başta dediklerine bende katılıyorum her şeyi herkesle yaşadıktan sonra evliliğin ne anlamı var elini tuttuğun dudaklarına değdiğin kadın helalin olmayadabilir bu kısmet en mantıklısı bu belirttiğin gibi yaşamak ama bak ben kendimden örnek biçeyim bende seninle büyük oranda benzer düşünüyorum ama böyle sınırları olan kızlarda çok zor otoriter bir karaktersen anlaşamıyorsun.
- 3 ay
Kaldı ki teorikte öyle ama pratikte farklı demişsin de ben bunun pratiğini de kendim tecrübe ettim yani öyle havadan teorik konuşmuyorum. Neyin ne kadar kolay zor olduğunu da gayet iyi biliyorum zaten
- 3 ay
Pratiğini tecrübe ettiysen neden saftirikler diyorsun sende bir şeyler deneyimlemişsin ha sanal ha gerçek ne farkı var
- 3 ay
Zor olduğum doğrudur da gülü seven dikenine de katlanır demişler. Kimse dört dörtlük değil. İnsan önce ahlaklı, merhametli olsun, dürüst olsun, sadakatli olsun. İnsan kendi kusurlarını fark edebilen ve bunu değiştirmeye de çaba sarf eden, farkındalık sahibi biriyse diğer ufak tefek sorunlar çözülür bi şekilde merak etme
- 3 ay
Saftiriklik konusunda sözümün arkasındayım. Ben kendim yapmam diye büyük konuşmuyorum. Allah korusun ben de yapsam bu benim de saftirikliğim ahmaklığım olur. Ben kendini işin içine sokunca algısını, doğrusunu değiştirenlerden degilim. Yanlış her zaman yanlıştır. Ben yapsam da yapmasam da gerçeği değiştirmez
- 3 ay
Pratiği tecrübe etmekten ne anlıyorsun? Sanki hayatıma hiç kimseyi almadım da uzaktan teorik konuşuyorum gibi bir algı oluşturmussun. Ben hayatıma insan almaktan bahsediyorum. Milletle öpüştüm diye bişey demedim. Hayatıma aldığım herkes temasa karşı oldugumu bilir. Bunu kabul etmeyen de kendi yoluna bakar.
- 3 ay
Zor olması mesele değil bir insanın bende zoru seviyorum hayatımda hep seçimlerim böyleydi hayatımdaki kadınında kolay elde edilebilir olması beni çekmiyor zor olması çekiyor ama çok da ulaşılamaz olunca amaaan kim uğraşır seninle deyip başkasına yöneliyorum dindar maneviyatı kuvvetli kızlara çekiliyorum ama böyle oluyor aşırı inatçı oluyorlar en ufak şeylere bile tavırları bu yönde
Şimdi bana dersinki sana göre ufak ona göre kocamandır hayır merak etme normal şeyler ama bunu işte bilerek yaptıklarını düşünüyorum bende tahammül edemem buna bile kadının kocasına itaatkar olması gerektiği söyleniyor diye biliyorum.
Evlenmeden hareketleri insanı ele veriyor küçük şeylere böyle olan kadınla evlenincede aynı olacak
Hayır hem dindar olup hemde itaatkar olmayı bilen bir kadın yok mu ya hep ya hiç davranışları böyle gördüm.
Bende inceldiği yerden kopsun hesabı bırakıyorum ama basit kadınlarlada doğrularım yüzünden anlaşamıyorum iki konuşunca bırakıyorum garip bir paradoks ahahaha - 3 ay
Tamamda sen dindar sınırları çiziyorsun ama dinde sevgili olmakta yok yabancı bir erkekle evlenmek için birkaç kez görüşürsün falan flörtleşemezsin ona bakarsan bu da yanlış sen öyle bir şeye giriyorsan bir erkeğinde senden bunları istemesi çok doğal normal
- 3 ay
Hani sen böyle hesap kitap yapıyorsun ya, o insan karşına çıktığı zaman bu hesaplarının bi önemi kalmayacak. Çünkü insanlar bu bahsettiğin gibi kategorize yapılar değildir. Biri gelir kalbini öyle bi çalar ki bir çok kriterini doğal şekilde elemiş bulunursun. Kim ne derse desin her insan farklıdır. %100 itaatkar birini bekleme çünkü bu hayatta akıllı olan her insanın kendi fikri vardır ve kendi fikirleri olan hiç kimse birinin her söylediğine itaat etmez. Evet İslam eşe karşı itaat edilmesi gerektiğini söylüyor ama her konuda, her koşulda itaat et demiyor ki. İslam'ın helal sınırları içinde itaat etmek zorundasın diyor. Bunun dışına çıkan her şeye baş kaldırma hakkımız mevcut
- 3 ay
Ben günahsızım diye bir iddiada bulundum mu? Bulunmadım. Benim uyabildiğim sınırlar bu seviyede. Sen kusursuz musun da bana bunu söylüyorsun mesela? Hayatıma giren kimse benden temas beklentisine giremez. Giriyorsa yolu açık olsun. Kaldı ki ben öyle flört edeyim, uzun uzun vakit geçireyim insanı değilim. Ayrıca benim kadar sınırına dikkat eden kaç insan var ki bana bu örneği veriyorsun? Bu mükemmelliyetçilikle senin işin benden daha zor. Bana benim kadar sınırını koruyabilen insan yeter.
- 3 ay
Ben %100 itaatkar biri olsun demedimki neden böyle beklentim varmış gibi konuşuyorsun? zaten öyle kadın ilk başta çeker her istediğimi yapıyor diye mutlu olurum ama hevesimi aldıktan sonra değersiz görürüm algımı biliyorum seçici uyum gösteren biri olsun istiyorum kimseden saçma sapan isteklerimiz olmuyor. Dindar kızlarda seçici uyumluluk yok istemiyor mu yok sen uyacaksın böyle bir erkek bulabilirler adam bulamazlar. Adam olan biride bu nasıl kadın der erkekle irade mücadelesinde gibi hisseder sıkılır bırakır bununda farkında olmanız lazım ben öyle bir kadın istiyorum yok arkadaş kendimide değiştirmem ben ufak konularda bile böyle inat eden kadına uyum sağlamak zorunda değilim sağlıyorsam zaten kendime adam diyemezdim
- 3 ay
Hevesimi aldıktan sonra değersiz görürüm ne ya? Bak sen bu cümlenden bile kaybediyorsun. Çünkü kendi zihniyetini açıkça gösteriyorsun. Heves almak ne? Kadinlar senin heves alma aracın değil bu 1, 2. si kendimi değiştiremem, neysem oyum diyen katı biri hiçkimseyle uyum içinde olamaz bu hayatta. Sen de kimse gibi kusursuz değilsin. Karakterini değiştir demiyoruz ama hayatına alacağın insanın da senden istekleri ve beklentileri olacak ve sen de ona bir çok konuda uyum sağlamak zorundasın ve dolayısıyla kendinle ilgili birtakım şeylerden gerekirse feragat etmek de zorundasın. Tabiki bu karşılıklı olacak bişey.
- 3 ay
Bak sana şunu söyleyeyim sen islamın sınırıyla seküler sınırı mixed up yapmaya çalışıyorsun ama böyle bir şey olmaz hem ayranım dökülmesin hemde... öyle bir argo tabir vardır.
Bu mükemmelliyetçilik değil netlik oluyor ama senin yapmaya çalıştığın kuralları kendi lehine bükmek oluyor ama öyle bir şey bulman mümkün değil bir erkek seninle sevgili oluyorsa buluşuyorsa elinide tutmak ister sarılmakta ister öpüşmekte ister sonuçta içimizde testosteron hormonu var birde çekim varsa hepten temas ister az veya çok
Erkek doğasından bihaber olduğundan dolayı böyle konuştuğunu düşünüyorum.
Dediklerini anlayabiliyorum ama inan bana böyle bir şey mümkün değil.
- 3 ay
İstemekten bahseden kim? Herkes ister sevdiğine dokunmayı. Ben istemeyen demiyorum yapmayan diyorum sonuçta irade denen bişey var demi? Hormon sadece erkekte mi var? Ben de sevdiğim insanın elini tutmak isterim ama günah olduğu için yapmıyorum. Bana erkek doğasından bahsetmene gerek yok. Aynı şey kadın doğasında da var. Bir şeyi istemek başka, onu irade edip sakınmak ve doğru olanı yapmak başka. Beni tanıyan insanın benden böyle bir talebi olmaz. Oluyorsa hayatıma almam. Ola ki hayatıma aldıktan sonra söyledi yine kabul etmiyorum ve o ilişki bi şekilde biter yani. Neyi konuşuyoruz ki şu an? Ben İslam'ın sınırıyla hiçbir şeyi mixlemiyorum. İslam'ın sınırları belli. Hepsine 4 4 lük uyuyorum diye bir iddiam da olmadı zaten.
- 3 ay
Lehime büktüğum de hiçbir şey yok. Ben sorumda kendi sınırlarımı söyledim. İslam sınırları bu kadar demedim. Kendi düşüncelerine göre değil söylediklerime göre cevap vermelisin
- 3 ay
Ben zaten böyleyim merak etme karşımdaki kadın böyle değil hayat müşterek kafasında oldum OOOO BEN adamım bana İTAAT edecek narsistik olmadım hiçbir zaman ben demediğim şeyleri demiş gibi konuşman varya harbi komiksin kızım aynen ben meleğim kardeşim sen kimsin ya sabır
İnsan doğası böyledir kadında böyle erkekte isteğini biri hep yapsa yapsa yapsa o kişi gözünde küçülür saygısını kaybeder ben insan doğasını biliyorum zihniyetimi çok iyi biliyorum sana ispatlama ihtiyacım yok sende bir problem var her şeyi saldırgan anlıyorsun ben anlamadım gitti dünde tartıştık her sözümü kavga amaçlı algılıyorsun benim yapım öyle değil haberin olsun ama senden onu alıyorum 2 gündür ben huzuru seven biriyim kaosu arayan gitsin hava burcu bulsun veya ateş burcu - 3 ay
Konuşma şekline bakılırsa hiç uyumlu birine benzemiyorsun. Daha çok karşı tarafı nasıl eleştireyim, nasıl muhalefet edeyim kafasında cevaplar verdiğin için benden aldığın karşılık da ona göre oluyor.
- 3 ay
"Hevesimi aldıktan sonra değersiz görürüm" diye cümle kuran biri zihin yapısını az çok ele veriyor zaten. İnsan davranışı konusuna da hakimim, psikolojiyi zaten akademik olarak gördüm yani insanları analiz etmek konusunda hiç fena değilimdir
- 3 ay
Karşımda yapıcı ve yumuşak huylu biri olsa ben de daha yumuşak cevaplar verirdim. Karşımdaki nasılsa ona göre muamele eden biriyim
- 3 ay
Eleştirmek değil sana doğruları gösteriyorum seni tanımasamda sonuçta akıl akıldan üstündür buna inanırım Allah bir kanun koymuşsa o doğrudur bunun grisi yoktur keskindir beyaz veya siyah ya rahmani ya şeytani tarafa yönelirsin.
Rahmani istiyorum ama şeytaniye göre modifiye edeyim gibi bir şey mümkün değil öyle dengesiz insanlarla sınanırsın olan sana olur üzülmeni istemiyorum seni tanımıyorum sadece gör diye anlatıyorum - 3 ay
Ya sana bişey sorucam. Kusura bakma da bişeyleri kafanda çok kurdugunun farkında değil misin? Söylemediğim şeyleri sanki söylemişim gibi yorumlar yaziyosun. Ben nerede yazmışım haşa Allah'ın koyduğu kanunları yok sayıp neyi modifiye etmişim pardon? Bi göstersene. Demedigim şeyleri demişim gibi yazıyorsun. Kendine gel bence bi yazdıklarıma göre cevap ver. Kafandaki kurguya göre degil
- 3 ay
Söylemediğim şeylerin uyarısını yapmaya kalkıyorsun
- 3 ay
Aşırı manipülatif bir kızsın haberin olsun birisi sana bunu göstermesi gerekiyor.
Gerçekleri çarpıtmayı bırak artık " Kendi düşüncelerine göre değil, söylediklerime göre cevap vermelisin." Ben kendi düşüncelerimi sana neden söyleyeceğim sana doğru olanı söylüyorum bunlar benim düşüncem diye doğru değil. doğru oldukları için doğru.
Herkeste hormon yok kardeşim çıkar onu aklından senin nefsinle benim nefsim bir değil eğer böyle düşünüyorsan herkes Allah`ı aynı nefis ve irade düzeyinde yarattı dersin böyle bir mantık yok.
Bir insanla vakit geçirdikçe iraden kırılır istediğin kadar iradeli ol erkek sana göre çok şehvetliyse 2 sene sevgiliysen otur kafeye git elini tutma falan yan yana yürü yabancı gibi bir insan neden seninle sevgili olsun sen erkekten ilgi ihtiyacını al ama erkek cinsel ihtiyaçlarını senden minimum düzeyde bile temasla alamasın
Erkeğin cinselliğe zaafı vardır kadının ilgiye zaafı vardır "İnsanları kalıplaştırıyorum aynen kardeşim."
Sen özgür sınırlarında yaşa hayal dünyanda daha doğrusu ben ilgimi alayım erkekten ama erkek benden istediğini alamasın tam bir narsistik düşünce tarzı bu başka bir şey değil.
Bu 4-4`lük kafadaysan o zaman eşitlikçi olmalısın ya gerçekten seküler yaşa ya da git görücü usulü görüş evlen kendi kendini bu düşüncelerle manipüle etme hiçbir adam böyle sınırlara uyum sağlamaz ya sen sağlarsın ya da kılıbık biriyle özgüvensiz erkeğin tekiyle olursun ancak öyle bir adam bu düşüncelerine uyum sağlar çünkü alternatifi yoktur. - 3 ay
Sana bişey söyliyim mi? Bak sağlık bilimleri fakültesi mezunu biri olarak meslek kimliğimle söylüyorum. Senin bi psikiyatriye görünmeye ihtiyacın var. Bak gerçekten iyiliğin için söylüyorum. Allah'ın emirlerine ters hiçbir iddiada bulunmadığım halde sanki öyle bişey demişim gibi kafanda kurarak yanıt verip uyarıda bulunuyorsun, 2 sene sevgili olmaktan falan bahsediyorsun (ki ben böyle bişey de demedim. 2 sene süre çok fazla ben o kadar süre görüşmüyorum kimseyle) yani gerçekten kafanda baya bişey kurup ona göre yanıtlar veriyorsun ve bu hiç normal değil. Sonra da gelip 2 gündür bana manipülatif olduğumu falan söylüyorsun gerçekten ruh sağlığın hiç normal değil. Kendi iyiliğin için destek alman gerekiyor seni uyarıyorum. Bu kurgu konuşmalara da daha fazla devam etmeyeceğim. Beni başka sorularda da bir daha rahatsız etme. İyi akşamlar
- 3 ay
Görüş sahibi sanırım ya erkeğin doğasını yanlış anlamış ya da istediğini anlamak istemiş diye yorumluyorum... Erkeğin zaafı cinselliktir demiş... Bu her iki cins için öyle... Tek sadece kadının istediği ya da talep ettiği bir şey değil... ama Allah bize irade vermiş ve bize onu kullanmak zorundasın diye farz kılmıştır...
Bir yandan dindar diyorsun diğer yandan hevesimi alınca değersiz görürüm diyorsun... Kadını hem sınırları olsun istiyorsun hem de o sınırları senin için esnetsin bekliyorsun... Ne yazık ki çeliştiğinin farkında değilsin kıymetli kardeşim...
Erkek doğası böyle diyerek iradesizliği normalleştiremezsin... İrade dediğimiz şey tam olarak istemesine rağmen yapmamaktır... Ben bir erkek olarak söylüyorum bunu... Hiçbir erkeğin öyle senin zannettiğin gibi ağır bir nefsi yok... Hadi diyelim ki bizim nefsimiz kadınlara göre daha güçlü yine de yapmamak zorundayız çünkü Allah emrediyor... Bu Allahın emri...
İlgiyi almak kullanmak ya da tek taraflı bir çıkar yapıyorsun demişsin ama ortada tek tek taraflı bir şey yok bu herkesin yapması gereken bir sorumluluk gerek cinsellik gerek ise ilgi... Bu ikisinin de vermesi gereken bir sorumluluk... O da başka bir şeyi dayatmıyor... Yorum yazarken mantıklı yorum yapalım kardeşim...
3 ayAynen ablam dusuncende tamamen haklısın acelesi ne bir yere mi yetisiyosin mübarek bekle 1-2 ay sanki anasının karnından 6 aylık doğmuş herşeyi aceleye getirmeye çalışıyor
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Düşüncelerin çok net ve kendi sınırlarını çok sağlıklı çizmişsin 🧡👏
Temas konusundaki bakış açın da oldukça saygıdeğer. Kimse bedeninden ya da sınırlarından ödün vermek zorunda değil.
Seni en çok koruyan şey bu kararlılığın. Teması şart görenler olabilir ama bu onların tercihi. Sen değerini bilen ve niyetini test eden bir yol seçmişsin, bunda üzülünecek değil gurur duyulacak çok şey var 💫✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,5b cevap paylaştı.
u 3 ayevlenmeden yaşamam
00 Yorumla Evlenmeden bişey yaşanmaz arkadaş bu kadar basit. Yaşayan birini hayatıma kabul etmiyorsam ben de yaşamamalıyım
11 Yorumla- 3 ay
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Tebrikler ne diyelim böyle düşünen insanların sayısı az.
14 Yorumla- 3 ay
Teşekkür ederim. Allah sayılarını çoğaltsın ne diyim... Gerçi mesele sayı da değil benzer düşünenler birbirini bulsalar yeter zaten
- 3 ay
Aynen, üremesi gereken insan türleri bunlar işte. Gerçi alimden zalim, zalimden alim doğabiliyor o da ayrı bir şey.
- 3 ay
Evet öyle de bir durum var. Allah bizlere kendimiz gibi ahlaklı eşler ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Öyle dua etmek lazım
- 3 ay
Amin çok amin…
Kızın biri yazmış 10 sene sevgilikten sonra evlendik ama kocam hiç heyecanlı ilgili değil 😁😁😁
12 Yorumla- 3 ay
Yani normal. Evliliğe ne bırakmış ki heyecan olsun
Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Evet çok haklısın bende böyle kişilere sadece acıyorum gerçekten sonra hiçbiri o kadar şey yaşadıktan sonra evlendiği kişi ile mutlu olamıyor zaten
10 YorumlaAnlam vermene gerek yok hayatina alacagin kişiye anlam ver. Biz savaslara karsiyiz sadece. Üzülmen gereken senin baskalarinin yaptigi ya da yapmadiklarini düşünerek harcadigin zamana olsun
01 Yorumla- 3 ay
Düşünmenin sınırı yok. İnsan her şeyi düşünebilir. Bunda ne sakınca olabilir? Toplum bu durumdaysa ve biz de bu toplumda yaşıyorsak bu durum bizimle benzer düşüncede insanlarla karşılaşma ihtimalimizi azaltıyor. Neden konuşmayalım bunu?
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ayBen herşeye açığım neden gençlik çöpe gitsin ki sürekli yasak yasak sonra erkekler erken boşalma hastalığına kapılıyor bir ömür de psikolojik sorunlu oluyor bu kadar büyütülmemeli bunlar eskiden 15 yaşında evlilik olurdu bu yüzden çocuk kendini bildiği anda evlilik olduğu için zina olmazdı ve hiçbir şey yaşamamış bulmak kolaydı ama şimdi 30 yaşına kadar evlilik olmuyor. 30 yaşına kadar hiçbir şey yaşamamak mümkün mü?
01 Yorumla- 3 ay
Gayet de mümkün. Ayrıca illa 30 a kadar evlenmiceksin diye bi kural yok. Çok zorlanıyorsanız daha genç yaşta evlenin öyleyse. Kimse demiyor gençliginiz çöpe gitsin diye. Bi nikahla da evlilik oluyor. Siz önce ihtişamlı düğün masrafları yapmalıyız algısını çöpe atmalısınız. Gençliginizi degil
3 ayNamuslu olmak zor geliyorsa bırak namussuz olsunlar boş ver
11 Yorumla- 3 ay
O da onların tercihi tabi
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Evlenmeden kırk takla atıp ne vaatler verilip bişiler yaşayan kızların çoğu yarı yolda bırakılıyor sevgiliymiş nişamlısıymış hiç bişeyin garantisi yok kimse kimseye güvenmesin valla sonra olan kızlara oluyor
00 Yorumla
3 ayElbetde erkek olunca hava hoş ztn zannımca eğer has bir sevgi varsa ona karşi o hiss olmaz ve evliliğin o heyacanı olmaz evlilik olsa bile
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
3 ayBelirli yakinlasmalar geçtim artık günümüz için şu an zina yapmayanlar dıslanıyor
00 Yorumla
3 ayOnlarda sana üzülüyor :) Birilerine üzülmeyi bırak ve kendi özgürlüğünle yaşa sonuçta herkes kendi hür iradesiyle yaşarç
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 3 ayHerkesin kendi hayatı, ister yaşar ister yaşamaz.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. O kişiler tehlikeli olur
10 Yorumla
3 ayBen de aynı fikirdeyim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı. bozuk kimse istemez
10 YorumlaAynen doğru
10 Yorumla
3 ayArtık veren verene🙈
11 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri