Yaratılış olarak nefisleri yoğun değil, özellikle kızlarda gözlemliyorum; duygusal değil, dürtüsel değil, ben de öyle olsam babam da namazını rahatça kılar, insanlara kontrollü davranır, bir de aşırı egolular
1 ay
Yaratılış olarak nefisleri yoğun değil, özellikle kızlarda gözlemliyorum; duygusal değil, dürtüsel değil, ben de öyle olsam babam da namazını rahatça kılar, insanlara kontrollü davranır, bir de aşırı egolular
Dini ritüellere indirgersen dediğin doğru. Kadınlar bu konuda avantajlı ama zor olan ritüeller değil. Allah Kur'an'da zor olanı anlatmıştır:
10. Ona iki yolu göstermedik mi?
11. Ne var ki zor yola katlanamadı.
12. Zor yolun ne olduğunu bilir misin?
13. Köleleri özgürlüklerine kavuşturmaktır;
14. Kıtlık anında doyurmaktır:
15. Yakın bir öksüzü,
16. Yahut düşkün bir yoksulu...
17. Dahası, birbirlerine sabır ve sevgiyi öğütleyen iman edenlerden olmaktır.
18. Nitekim mutlular onlardır.
Beled Suresi
Kendini onlarla kıyaslaman çok yorucu oluyor fark ediyorum 🥺✨ Her insanın nefsi ayrı imtihan alanı. Kimininki dürtüsel yönüyle uğraşıyor, kimininki ego ile, kimininki de duygusuzlukla. “Dindar olmak kolay” görünenler dışarıdan öyle duruyor olabilir ama içlerinde ne fırtınalar var bilemezsin 🌧️
Babanın rahat etmesi için kendini bastırmak zorunda değilsin 💔 İnancın da kişiliğin de sana özel. Sen duygusal ve dürtüsel tarafını tanıyıp yönetmeyi öğrendikçe hem kendine hem inancına daha sağlıklı yaklaşacaksın. Zorlanıyor olman seni kötü yapmıyor aksine daha farkında ve derin yapıyor 💫🕊️
Cevap
0Cevap
Nefsi yoğun olup kendine hâkim olabilenlerdir en büyük sevabı kazanan
İnşaAllah öyledir
Evet bazen daha kolay. Doğru.
Bazen değil birkaç tane kız tanıdım dindar kızı baştan çıkaramıyorsunki aseksüel gibi insanlar birde dindar ailede büyümüş muhtemelen onunla benim dindar olmam bir mi
Aferin bunu da cinsiyette bağla hemen
dinde ego olmaz mütevazılığı emreder
Tecrübelerimden bunları gözlemleyebildim.
Yine de bilemezsin kızların da vücudu güzel makyajdan kaçınmak tesettüre girmek kapalı giyinmek onlar için de zor olabilir, herkesin imtihanı kendine ayrı zor
Kardeşim neyi zor dalgamı geçiyorsun benimde fiziğim iyi sporcuyum açık saçık giyinmiyorum normal giyiniyorum boş yapmayın
Tabi belli dışarıdaki giyimden, ulan kadın bedeniyle erkeğinki bir mi , kılın siz de namaz o zaman siz de cinsel ihtiyaçla ne ilgisi varmış namazın neye engelmiş bahane üretiyorsunuz
p*rno izlemesem namaz kılarım bağımlısıyım bu * koyduğumun şeyini bıraksam namazı öyle rahat kılarımki 1 sene 5 vakit kıldım ama seksting yaptım bir kere sonra namaz kılmak içimden gelmemeye başladı çok alakası var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?