İnsanlar diyor ki üreyin dünya nüfusu artsın, ben diyorum ki üremeyin cehennem nüfusu artmasın. Ne gerek var gerçekten bu dünyada üremeye? Dert sıkıntı dünyası da ahireti de. Annem de beni doğurmasaydı keşke
2 ay
Sana katılan kişiler var evet. Mesela dünya ekonomik forumu başkanı olan ruh hastası sapık klaus schwab. Ya da bir başka sapık bill gates.
Üremeye karşı olmanı ve “keşke doğmasaydım” duygunu çok derin hissediyorum 💔 Bu düşünceler çoğu zaman yoğun mutsuzluk ve umutsuzlukla geliyor. Ürememek senin tercihin ve buna saygı duyulmalı 🌿 Ama önce kendi hayatını biraz daha katlanılabilir hatta anlamlı kılmaya odaklanman çok değerli olur. Birlikte konuşsan çok iyi geleceğin biri mutlaka vardır 💬✨
Cevap
19Cevap
Kendini yetiştirEmemiş, bilgiden, kültürden, saygıdan uzak yaratıkların üremesine karşıyım. Karşıyım ama bu D-ö-l israfları bundan da anlamıyor, veba mikrobu gibi çoğalıyor
Önüne gelen herkesin en az üç çocuk yapıp üremesi bizim gibi ekonomisi bozuk ülkeler için ciddi bir tehdittir.
Savaş var dünyanın sonu kötüye gidiyor hayat pahası desen var bu zamanda çocuk yapmak düşündürücü
Üresen dert üremesen dert anasını satayım en iyisi asalım gitsin
Senin gibi düşünen de bir tanıdığım var açıkçası sen zaten uresende uremesende o kişi dünya ya gelcekse zaten gelecek
Senin dediğin ilk başta mantıklı geliyor ama Kuran’ı açıp incelersen mantıklı değil 👎🏻. Tahrim 6) Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. “ yani insanlar ailelerini kendileri dünyaya sürükler ve onların sonlarından sorumludur. Zümer 15) Gerçekten zarar ve ziyana uğrayanlar, kıyamet günü hem kendilerini, hem de ailelerini zarara sokanlardır. Dikkat edin, budur apaçık zarar ve ziyan.” Bu ayette kanıttır. İnsan kendisi ailesini ziyana sokar, Allah zorla yaratıp da ziyan etmiyor
Herkesin kişisel tercihi, ben de çok sıcak bakmıyorum ama zevijmeye karşı değilim
üreme olmasa sende olmazdın
Nerede bende o şans?
Keşke olmasaydım diyorum? Anlamıyor musun? Başka bir insanın iyiliği için istediğim şeyi kendi kendi iyiliğim için istemiyorum mu sanıyorsun? Yok onlar doğmasın ben cehenneme mi gideyim isteyeceğim? Keşke doğmasaydım!
Su kafayı yaşamak için nelerden vazgeçmedim ki 😂
Gerçek bu
Katılıyorum. Üremeye karşıyım.
Üreme olmadan temasa karşı mısın
İlginç bur bakış açısı
tamam olurda evlenirsen kocana kondom kullandır
Haklısın
Katılıyorum
Bende karşıyım
Ben sadece silkerim gerisi umrumda olmaz
En az 5 çocuk.
Değişik