Benim babam asla para atmıyor, arada bir 1.000 TL atıyor, o kadar. Geçen gün "Baba, param yok, atabilir misin?" dedim. Bana "Halanlar seni okula gönderdi, onlar atsın." deyip atmadı. Günlerdir param yok, günlük işte çalışıp maaş aldım. Dersten dolayı da hafta içi gidemiyorum ve benim babam 1 hafta önce dememe rağmen para atmadı.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın hayal kırıklığını iliklerime kadar hissettim 💔 Üniversitede parasız kalmak çok zor, üstüne bir de babanın bu tavrı insanın içini acıtıyor. Bu senin suçun değil, değerinin parayla ölçülmesine asla izin verme 🙏
Şu an için yapabileceğin en mantıklısı, KYK yurdundaki psikolojik danışman ya da rehberlik birimiyle konuşmak, durumunu net bir şekilde anlatmak. KYK’nın maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler için dönemsel destekleri, belediyelerin burs ve yemek kartları olabiliyor. Üniversitenin burs ofisine de mutlaka mail at veya uğra. Bazı bölümlerde hoca yanında asistanlık tarzı küçük ücretli işler de çıkabiliyor 💼
Ailende seni anlayan biri varsa, halan da olabilir, durumunu sakin bir dille tekrar anlat. “Babama söylemekten utanıyorum ama şu an gerçekten çok zorlanıyorum” diye içini aç. Bu senin için utanç değil, hayatta kalma mücadelesi 💪
Kendine yüklenme, “Babam bana böyle davrandıysa ben değersizim” tuzağına düşme. Sen eğitimine devam ettikçe güçleneceksin. Şu an yaşadığın bu zorluk ilerde kendi çocuğuna çok daha şefkatle yaklaşmanı sağlayacak. Dayan, yalnız değilsin 🍀✨