Tekrar 19 yaşında olsam şöyle yapardım dediğiniz bir şey var mı
2 ay
Tekrar 19 yaşında olsam şöyle yapardım dediğiniz bir şey var mı
Dışarı çıkmamış olanlardan asla tavsiye alma. Hayatında önceliğin her zaman kendi güvenliğin olsun. Kariyer, bu güvenliği sağlayabilmek için çok önemli. Aşk ise, sen kendi ayakların üzerinde durmayı başardığında daha sağlıklı bir zeminde başlar. Kendini, kendinin en iyi versiyonuna taşımak zorundasın. Bu bir yarış değil ama bir sorumluluk. Önce kendini tanı, neyi sevdiğini, neyi asla tolere edemeyeceğini öğren. Sonra yavaş yavaş deneyimlemeye başla. Farklı kültürleri yerinde gör, farklı insanlarla tanış, kendi kabuğunu kır. Hayalini kurduğun şeyleri erteleme; çünkü zaman, erteleyenleri pek affetmez. Kendi yolundan asla çıkma. Çünkü o yol senin karakterinle çiziliyor. Yaşın ilerledikçe, hayatın rüzgârını arkana aldığında etrafına insanlar toplanacak. Kimisi seni aşağı çekmek isteyecek, kimisi seni kendi eksiklerini tamamlayacak bir parça gibi görüp şekillendirmeye çalışacak. Herkesin niyeti aynı olmayacak. Bu yüzden duygularını yönetmeyi öğren. Hissetmekten korkma ama hislerin tarafından yönetilme. Aşırılık, en masum şeyi bile zamanla zarar verici hale getirir. Ve en önemlisi: yalnız kalabilmeyi öğren. Çünkü yalnız kalabilen insan, yanlış insanlara mecbur kalmaz. Değer görmek için kendinden ödün verme. Sevgi, kendini küçülttüğün yerde değil; kendin olarak kaldığın yerde başlar. Hata yapmaktan korkma ama aynı hatayı ikinci kez yapacak kadar kendine haksızlık etme. İnsanlar değişebilir ama sen bunu kanıtlanmamış umutlar üzerine kurma. Hayat bir anda kurulmaz, parça parça inşa edilir. Sen sağlam kurarsan, içine giren herkes de o sağlamlığa uyum sağlamak zorunda kalır.
19 yaşında olsam kendime şunu derdim: “Herkese iyi olma çabasıyla kendine kötü olma. Her kapıyı çalma, her çağrıya gitme. Herkes senin hayatına girmek zorunda değil.”
Potansiyel diye bir şeye aşık olma. İnsanlar sana ne gösteriyorsa odur. Hayal ettiğin versiyonları değil, gerçeklerini kabul et. Erken yaşta yorulmamaya çalış. Her şeyi aynı anda çözmek zorunda değilsin. Ama hiçbir şeyi de tamamen akışa bırakacak kadar sorumsuz olma. Denge kur. Para kazanmayı öğren. Az da olsa, kendi paranı kazanmanın verdiği özgürlük hissi seni bambaşka birine dönüştürür. Yalnız kalmaktan korkarsan, yanlış insanlara sabretmeye başlarsın. Bu da seni yavaş yavaş kendinden uzaklaştırır. Kimseyi kurtarma görevini üstlenme. Senin işin birini düzeltmek değil, kendini korumak ve geliştirmek. Sınır koymayı öğren. “Hayır” demek kabalık değil, karakterdir. Şunu unutma: hayatına giren herkes kalıcı olmayacak. Ama bıraktıkları izler kalacak. Bu yüzden kimi içeri aldığını iyi seç. Kendine yatırım yap. Dış görünüşünle değil sadece; zihninle, duruşunla, bakış açınla. Çünkü zaman geçtikçe en çok bunlar seni taşıyacak.
Son olarak… kimseye kendini ispat etmeye çalışma. Doğru yerde, doğru insanlarla zaten anlaşılacaksın.
Kimseyi dinleme büyükleri de öyle çok bilmiş zannetme içleri bomboş dinler falan yalan hikaye boşuna ruhuna yük bindirme dinin vicdanın olsun yapmak istediğin her şeyi yap kimseden çekinme çünkü hepsi o kadar önemsiz ki değmez aşka falan çok kapılma oda boş çünkü gün gelecek kimseyi sevemeyecek zaten kalbin kariyer odaklı ol çünkü paran olursa herkes etrafında olur yalandanda olsa önemli olan mutlu hissettirmeleri:) ve güç hep elinde olur tüm bunları 30 dan sonra farkettim benim için sancılıydı yol sen erkenden uyan ki mutlu olduğun zaman çok daha uzun olsun birde tüm bunların üzerine o gençlik enerjim olsaydı yapılacaklar listem sürekli uzardı
tesekkür ederim
Rica ederim
Gençliğini boş beleş harcama. 19 yaşında olsam, bir spor ve enstrüman öğrenir, yabancı dilimi sağlam temellere oturturdum. İnsanlara fazla güvenme, kimse seni senin kadar düşünmez. Paranı biriktir, kredi kartı belasına bulaşma. Herkesin dediğini değil, kendi doğrunu yap ama kafa açık olsun. Her şeyi dert etme, bazı şeyler gerçekten zamanla geçiyor. Ama en önemlisi: kendine yatırım yap, başkalarının lafına bakma. 19 yaşında hata yapmak normal, ama aynı hatayı iki kere yapma. Geç kaldığın hiçbir şey yok, sadece başlamamışsın. Hadi bakalım.
#SymrnaCityStyle <== Geçiş Kapısı
Zamanı daha iyi değerlendirir neredeyse hiç evde vakit geçirmezdim. Dolaşabildiğim kadar yer dolaşır, bir sürü yeni insan biriktirirdim. Yeni yerler görürdüm
19 yaş çok kritik bir dönem 🧡
Ben tekrar 19 olsam şunlara daha çok dikkat ederdim:
Kendimi başkalarıyla kıyaslamazdım 🙅♀️
Yabancı dil ve kişisel gelişime daha çok yatırım yapardım 📚
Daha çok gezer farklı insanlarla tanışırdım 🚍
Sağlığıma ve uykuma daha iyi bakardım 😴
Ve duygularımı bastırmak yerine dürüstçe ifade ederdim 💬✨
Cevap
12Cevap
Güzel meslek seç ve onu öğren zevkle yapacagin bir meslek olsun ömür boyu o işi yapacaksın sonuçta ve bişey yaparken korkma cesaretli ol
Gereksiz insanlara zaman harcama sevgili erkek için kendini perişan etme kendine odaklar cinsel ilişkiye girme evlenmeden 🙄
Kimin ne dediği umrunda olmasın seni olgunlaştıran hatalarındır.
Kariyer açısından ne istiyosan ona yönlen, sakın milletin lafına bakma. Aileni de dinleme
Tekrar 19 olsam askerden dönmez sözleşmeli olup dogu ya sürülüp orada şehit olmak isterdim. bu günleri göreceğime
kariyerine yoğunlaş bu zamanlarım değerli gezeyim deme sakın parasız hiçbir şey olmuyor
Cok tavsiyem olurdu da dinler mi şimdiki sen
söylersen
Hata yapmaktan korkma
Var tabi ki...
Bir çok şeyi silerdim.
ne gibi
neden ormanlık
Var ama söylemem
timam
Üniversite okurdum
ben de okumıcam
Sen bilirsin tabi ki ben okurdum
senin zamanında işe yararmıs okumak benimkinde yaramıyo
O zaman meslek edin market rafı dizme
Mesela git terzi çırağı ol sonra ustalığa kadar ilerle
nası meslek edinebilirim
Ama terzilik yaparken bi yandan moda tasarım bölümü okuyabilirsin. Diploma ve tecrübe birleşince o zaman daha iyi işe yarar
Meslek dediğimiz şey çıraklıktan başlayıp ustalığa kadar uzun bir tecrübe ile olan işlerdir. Herkes kağıt keser ama herkes saç kesemez kuaförlük bi meslektir yani
Ben de 19 bari şundan yararlanayim shgddf
gwlsbwmsjwlzm
yok okumıcam ben bıraktım üniyi
zaman kaybı eğer çok güxel bölümün yoksa
Kendime mi sana mı
farketmez
O kadar şey var ki o yüzden önümüze bakmamız lazım
Askere gitmezdim
niue
6 ay gitmemek için yirttiniyolar biz 18 ay niye gidelim
askerde hiçbir şey yapılmıyo ztn o yüzden insanlar gitmek istemiyo
Aynen