Bu acı da olsa bir gerçek değil mi

Siz inanıyor musunuz ölmüşlerinizle buluşacağınıza
Ölülerle başka evrende muhakkak buluşucaz
Hayır onlar sonsuza dek yok oldular
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu acı da olsa bir gerçek değil mi

Siz inanıyor musunuz ölmüşlerinizle buluşacağınıza
Cevap
4Cevap
Ben inanmıyorum şahsen ölümden sonrasına ve ruhun varlığına
Eskiden bende inanırdım ama artık bende inanmıyorum acıda olsa bu bir gerçek yüzleşmeliyiz😢
🥲🥲🤷🤷
Peki sence ruh hiç mi yok bazı inançlar beden yok oldu ama ruh halen var diyor yani tamamen bu dünyadaki tanıdığımız somut bedeninde olmasada bir çeşit enerji gibi varlığını sürdürüyor o ölü bunada mı inanmıyorsun
Eskiden bende bu tarz şeylere inanıyordum yani dine inanmıyordum ama ruha, ölümden sonrasına vs bazı spritüel şeylere inanıyordum ama sonrasında bunlar bana uydurma gibi gelmeye başladı şuanda benim yaklasimim biraz daha Materyalist, yani fiziksel net geeceklikle bakiyorum olaya gerçeklik bize ne diyor Ölümle birlikte beyin fonksiyonları durdugu için bilinç ve kişilik de yok oluyor bu yüzden yani ruhun ölümsüzlüğü iddiası kanıtlanabilir veya bilimsel temelli bir olgu degil maalesef. Tamamen soyut bir durum ya inanırız ya inanmayiz ben inanmiyorum veya inanamiuorum
Hmmmm aynı benim gibisiniz bende eskiden inançlı olup şu an inancını kaybetmiş olarak burada bulunmaktayım kesinlikle çok haklısınız ölüm gerçekleştiği anda artık bilinç sonsuza dek kapanıyor e haliyle hafıza da his algı denen bişey kalmıyor ve insan kişiliğini adını sanını herşeyi unutuyor katılıyorum bence biz insanoğlu kendimizi çok kıymetli gördüğümüz için yok olma fikrini kendimize yediremediğimiz için böyle anlam buluşma mistik şeyler üretiyoruz zihnimizden kalp yoluyla islam’da mesela hayvanların toprak olduğu söyleniyor ancak insanlar için ahiret var mahşer cennet cehennem bunlarda bana inandırıcı gelmiyor halbuki insan da her ne kadar yakıştırmasakta bir hayvan türünün tıpkı onlar gibi bu evrenden siliniyoruz
Bunu kabullenmek benim için çok zor oldu ama maalesef gittiler ve bir daha görmeyeceğiz onları
Hemfikirim bende yüzleştim bununla eskiden ama buluşacağımıza inanırdım
Bazen rüyalarıma giriyor. Beni benden alıyor. Rüyada da olsa dünyanın en güzel hislerini bana yaşatıyor ve sonra gidiyor. Bir daha ne zaman gelir hiç bilmiyorum.
Başınız sağ olsun bu yazdıklarınızdan Özlem akıyor kimi kaybettiniz
Eski sevgilimi
Tam 9 yıl oldu
Aaa çok üzüldüm özel değilse ölüm sebebi neydi başka kimseye bakmadın dimi😔
Lenfoma
Ondan sonra başka kimseyle olmadım. Denemelerim olduysa da, flört aşamasına gelemeden ret yedim.
Anladım çok acı olmalı senin için umarım mutlu olursun hayatta dile kolay koskoca 9 yıl gerçekten yalan dünya burası
Keşke o gün ben de ölseydim diyorum bazen. En azından ne insanlar bana katlanmak zorunda kalırdı, ne de ben bu acıyla yaşamak zorunda kalırdım. Onun dışında mutlu olacağımı pek sanmıyorum ve hayata dair hemen hemen tüm ümitlerimi yitirdim ama yine de iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
Ben babamla tekrar görüşeceğime inanıyorum yalan yok
Sen ahirete inanmadığın için sevdiğin kişiyi sonsuza kadar göremeyeceksin çünkü cehennemde olacaksın ebeden
Bence olumden sonra yasam var, en azindan ruhsal olarak.
Nasıl mesela
Bedenin olecek fakat ruhun oldugu yerde , bolgede kalmaya devam edecek.
@26Vakit26 Hangi diger dunya , nerede o?
Yani ruhum evimi ailemi cenazemi akrabalarımı görecek mi
Sahi ya bugüne kadar bununla kandırıldık harbi nerde o dünya 🤔
Bedenin fiziksel olarak õlecek, ruhunda nerede õldũ isen orada kalacak. He bir ruhlar dunyasi , boyutu var ise oraya gider en fazla.
Allah'ın varlığına inanıyorum. ama ne bilimmmm ya haşa tövbe Müslümanım ama ne bilem
Ölmüş yakınlarınla buluşacağına dair inancın var mı sence onlar tamamen kayıpmı oldular yoksa biyerlerde hala varlar mı
Hayır kimse sonsuzadek yok olamaz bu yaratılışın kanununa aykırı kötü insan yaptığı yanına kalmicak iyi insan amellerinin karşılığını sabrın karşılığını gorecek ölen insan manevi alemdeeba
Ölüm deneyiminin dibinin dibini yaşadım. Geri dönüş yok gibi.
Nasıl yani ölümden mi döndün anlatır mısın
bence buluşacağız
İnançlı olmak umudunu yitirmemek çok iyi
ya amacım dil oyunu yapmak değil ama sen de inançlısın neyse insanlarla konuşamıyorum galiba
Yok ben inacımı yitirdim açıkcası
hiçbir şeye inanmıyor musun
Hayır artık hiçbir şeye
Mümkün değil çelişkili olur çunku hiçbirşeye inanmamaya inanman gerekir. merak ettim neden inancınızı yitirdiniz veya önce neye inanıyordunuz?
Ben önceden kesinlikle ölülerle bu annemiz babamız evladımız kuzenimiz arkadaşımız akrabamız olsun hatta gönüllerde taht kurmuş ünlüler sanatçılar olsun onları dahi görebileceğimize inanırdım taaki bu yıla kadar inancımı şöyle yitirdim bir kuzenim cinayete uğradı bu beni derinden sarstı bende dedim neyse başka bir aleme kaldı hellaleşmek deyip sonra araştırmaya başladım emin olmak için ancak bunun mümkün olmadığını kesin olmadığını tamamen insanlığın anlam duygu yüklediği için kendi zihninin kurduğu bir hayal bir umut olduğunu öğrenmem sonucu inancımı kaybettim keşke o inançlı olduğum günlere geri dönebilsem çok daha mutluydum öyle
Kuzenin için üzüldüm. Eğer makul olmadigi için inanmiyorsan ben islamin (tabi eski inancin oysa) makul olduğunu kendimce sana gösterebilirim. ayrıca bence var olduğun icin mutlu olmalısın var olmayadabilirdin sonuçta.
@sorann Bunun mümkün olmadığı sonucuna nereden vardın merak ettim doğrusu
@Nightwalk35 çünkü hicbirseye inanmadigina inanmış oluyorsun hiç birseye inanmiyor isen.
@AlvinPlantinga bunu diyerek daha çok kelime oyunu yapmış oluyorsun sanki. İnanmadığına inanmak ne
@Nightwalk35 inanmadigina inandığı için çelişkili oluyor dedim celismezlik ilkesi gibi düşün
Daha detaylı anlatacak isem birsey hem a hemde a olmayan olamaz yani bir insan hem ölü hem diri olamaz veya bir insan hem inanıp hem inanamaz iki zıt aynı anda bir yerde bulunamaz. Umarım kendimi ifade edebilmisimdir hatalarım olduysa kusura bakma.
Ahiret gerçektir
İnanmıyorum
Ahirette buluşacağız
Sanmıyorum
Sanmıyorsan niye soruyorsun
Fikirleri merak ediyorum sana ne?
Saman ye
Çocuk gibi laf mı soktun sen şimdi
Umarım buluşuruz ama zor
Aslında her şey çok anlamsız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kaybettiğin kişi kim olursa olsun bu soru kalbini çok acıtmış belli 💔 Bu kadar özlem varken yok oldular demek insana daha da ağır geliyor. Ben kendi adıma “Ölülerle başka evrende muhakkak buluşucaz” seçeneğine daha yakınım 🌿 Onları rüyalarında görmek, anılarda yaşatmak da bir tür buluşma bence 🤍🌙
Ölene kadar bir umutla bekleriz ama öldükten sonra bizde artık yok olucaz his bilinç algı hafıza diye bişey kalmayacak e bunlar olmasa Özlem sevgi merak hasrette kalmayacak acıda olsa gerçek bu realist düşünmek lazım 💔
Bu kadar realist düşünmen aslında acını gösteriyor canım 💔 Ama kim bilebilir, belki de yanılıyoruz 🌙✨
İnşallah yanılıyoruzdur