Meraktan soruyorum, neyi gördünüz veya nasıl kanıtladınız?
1 ay
Mantıksal kanıt olarak bir şeylerin var olması için bir şeyin her zaman var olması gerekiyor mantık yürütmesi sonucunda hep var olan varlığı buluyoruz. Parça da bütünden asla daha komplike olamayacağına göre bu varlıkta kendi oluşturduğu şeylerden daha üstün olmalı mantığına ulaşıyoruz. Bu da bilinçli bir ilk şey olduğunu gösterir. Bu da Tanrıdır.
Evrendeki kanıtlar olarak hassas ayar argümanı gibi şeyleri inceleyebilirsin. Onları tek tek anlatmak zor iş o yüzden sadece ismini verebilirim
Merakın çok değerli ve cesurca bir soru sormuşsun 🤍🧠
Benim için Tanrı inancı daha çok his ve deneyim üzerinden. Doğanın düzeni, tesadüf diyemediğim karşılaşmalar, dua ettiğimde gelen iç huzur bana “yalnız değilim” duygusunu veriyor 🌿✨
Bu kanıt sayılır mı dersen bilime göre hayır ama kalbime göre evet 💫🙂
Cevap
3Cevap
Bazen küçük bir sinek bazen kocaman kusursuz kendi kendine işleyen bir doğa Bugün bilimde bile yeni yeni keşfedilen şeyler yüz yıllar öncesi gönderilmiş kitapta bir bir geçiordu
tek basina vucut sisteminin isleyisi bile bir kanit bence.
herseyin bi olma nedeni vardir. Bazilarini farkedemebiliriz ama gecmiste yasadigimiz cogu seyin dusununce bi amacinin oldugunu anliyoruz.
inanmiyosan inanma ölünce gorursun nasil olsa
Doğanın muazzam yaratıcılığı.
:) yalnız doğa insanları öldürmez insanları öldüren "usulsüz, liyakatsiz" şekilde yapılan konutlardır.
Kanıt olsa inanç olur mu
Sen inanmadığında rahat ve mutlu musun
Bu düzenin kendi kendine oluşmuş olacağı gerçekçi gelmiyor bana
Bir diğeri de inanmadığımda haşa Allahın yok olma fikri içimi huzursuz ediyor beni yaratmış olan Allaha dua etmek derdim olduğunda çare istemek huzur veriyor
Düzene bak dünyaya bak evrene bak mevsimlere bak dünyanın şekline bak döngülere bak bir insanın anne karnında 9 ayda nasıl geliştiğine bak canılılara bak sence hepsi rastgele mi oluştu
Sen insanların mükemmel olmasını bekleyemezsin Allah hepimizi yaratırken bizlere akıl verdi fikir verdi insanın yaptıklarından yaratıcıyı sorumlu tutamazsın inancıma göre hepimiz sınavdsyız
Depremlere gelirsek doğa olaylarına gelirsek japonyada da aynı deprem oluyor kaç tane insan ölüyor bizlerin ihmalinin sonuçları insanaların ölmesi
Deprem değil bina öldürür
Ölüme gelirsek doğa döngü içerisinde bizker de doğanın bir parçasıyız tanrı dışında hiçbir varlık sonsuz değildir benim inancıma göre ama insanların ölmediğini düşünsene dünya kendisinşn gibi yaşadığını zalimin dünyadan ayrılmadığını
Ha masum canlar günahsız kullar kaderi yaşaması gereken oymuş hepimiz ömrümüz bittikten sonra bu dünyadan ayrılacağız
Hepimiz birbirimizden farklıyız herkes aynı hayatı mı yaşıyor ki burada olay yine insana dönüyor insanlar kötü ama iradeleri ile yapıyorlar bunu sen nedrn yapmıyorsun tercih ediyorsun yaratıcı sana nasıl bir insan olacağını tercih etme fırsatı sunuyor iyi biri olmak da senin elşndr kötü birisi olmak da bu dünyada yaptığjn her şeyin cezası ya da ödülü öbür dünyada sorulmayacak mı sence sonsuz olan o cehennem azabını çekmeyecek mi bu kişi
varoluş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?