Mesela evliler hep arayışta kimse elindekiyle yetinmiyor. Sizce bizim yapımız çok eşli mi? Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Toplum mu bizi tek eşliliğe zorluyor?
1 ay
Mesela evliler hep arayışta kimse elindekiyle yetinmiyor. Sizce bizim yapımız çok eşli mi? Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Toplum mu bizi tek eşliliğe zorluyor?
Ne istediğini bilmeyen ve bunu fırsat bilerek yönlendirenler bu duruma getirdi.
Özgürlük adı altında insanlar saçmala konusunda daha neler ileri gidebilirimi zorladığının farkında olmasına rağmen bunu normal olduğunu kanıtlama peşinde.
Herkes her şeyin farkında ve hiç kimse hiç bir şeyi yanlışlıkla yapmıyor.
O yüzden insan istemediği bir hayatı düşünmeden hareket ederek yaşıyorsa sonunda hep aynı sonuca ulaşıyorsa bunu yapanın normal olduğunu söyleyemeyiz.
Normal olmayan kişilerinde insan olduğunu iddia edemeyiz.
Çok eşlilik son zamanlarda evrimsel bir süreç olarak sanki kesin bir bilgiymiş gibi sunuluyor ancak bu anlatım bilgi bakımından eksik kalıyor. Çünkü aşk, sevmek gibi yani insanın duyguları da evrimleşiyor ve insan neslinin devamı açısından bu duygular bizi tek eşliliğe yönlendiriyor. Bu yüzden evrimsel olarak zaten çok eşliyiz, dolayısıyla aldatırız demek hem yetersiz bir bilgi olmakla birlikte insanların kendi yanlışına kılıf uydurma çabasından ibaret olduğunu düşünüyorum.
Benim öyle bir partnerim var ki ona tapasım var resmen. Ne istesem itiraz etmiyor, beni mutlu etmek istiyor. Her an her zaman hazır, hatta sabahları daha istekliyim diyor. Her konuda çekinmeden konuşabiliyor. Sorun yaratmak yerine çözüm odaklı yaklaşıyor. İkimiz de çoğu konuda birbirimize benzerken ben Allah'tan daha ne isteyebilirim? Bütün kadınlara bedel 😏
Ben tek eşliyim ama genel yapıya bakarsak Pologomi yapımıza daha fazla uygun kişiselliğe göre değişebiliyor ama döngüsel olarak ve varoluşsal olarak baktığımız zaman gibi duruyor ama sağlıklı olanı tek eşlilik bana göre
Bu hislerin çok tanıdık 😊 Birçok insan arayışta çünkü ilişkide duygusal ihtiyaçları tam karşılanmıyor 💔 Biyolojik olarak eğilimlerimiz olabilir ama bu “çok eşli olmak zorundayız” demek değil. Tercih ve değerler çok belirleyici 💫 Toplum tek eşliliği destekliyor ama asıl önemli olan kalbin neyi kaldırıyor olması 🧠❤️
Cevap
6Cevap
Kimse istedigi gibi birini bulamiyor. Bulan da oyle saniyor. Senin yas grubun koyden sehre gelen bi kisim acik iliski yasiyor. Sabah ayri gece ayri
Bugün bu şekilde gördüğüm beşinci soru falan sanırım. Normalleşmemesi gereken bir durum.
İnsanın doğası elindekinin nankörü uzaktakinin delisi olur
fıtrat çok eşli ama olması gereken tek eşlilik
Erkekler öyle kadınlar değil
Aç gözlülük var ya da , maymun iştahlı ya da sen söyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?