demek ki din herkese hitap etmiyor herkese hitap etmeyen şey gerçek olabilir mi burada derin sorgulamalara düşüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
1 ay
demek ki din herkese hitap etmiyor herkese hitap etmeyen şey gerçek olabilir mi burada derin sorgulamalara düşüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Mantıklı tek din olsa 8 milyar insan ona inanırdı zaten, islam gibi zerzevat inançlar olmazdı mesela tek din gerçek olsa. O zaman bu islam ve türevleri nasıl imtihan diyeceklerdi mesela?
İnanç konusu çok kişisel bir yolculuk 💫
Bir insan traveleri yüzünden dinsiz olabilir, sorguladıkça tatmin olmadığı için uzaklaşabilir, aile baskısından kaçmak isteyebilir ya da sadece aklına ve bilime dayanmak ona daha gerçek gelebilir 🤷♀️
Her şeye rağmen kimsenin inancı ya da inançsızlığı tek başına “gerçek” ölçüsü değil. Önemli olan kalbinde neyin sana huzur verdiği 🙏✨
Cevap
5Cevap
Hak din islam. Bunun en büyük kanıtı ise Allah Kuranı Kerimde samimi olarak dogruyu arayan ve dua eden herkesi dogru yola kavusturacagini vadediyor;
Düşünsene bir kitap var ve içinde tek doğruyu söyleyen kitap budur yazıyor. Kendi kitabını aç oku derim çünkü hak din sadece ilam değil. Ayrıca dua eden tanrıdan yardım isteyen milyonlarca insan var duası kabul olmadı ve doğru yolu flanda bulmadılar.
Herkese hitap etmeyen bir şey gerçek olabilir. Nedenleri dini mantıksız bulması, yetiştirilme tarzı vs olabiliyor.
Kutsal kitabı okudum, anladım ve kabul etmedim şahsen. Saçma geldi
Ben Kuran'ı Hadisleri okudum
Mükemmel bir yaratıcının gönderdiği bir din olduğunu düşünmedim. Muhammed Peygamberin de çok yanlışı var. Bir Peygamber daha iyi olabilirdi...
Mantıksal önerme bayağı iyi. Kişi matematik sevmiyor matematik evrensel değil? ya da gerçek değil? Adın ne laforizmanı adınla kaydedeyim
bunun matematikle alakası yok herşeyi bildiğine ve yarattığına inandığın tanrıdan geliyor kitap.
Benzer mantık kurdum sen ciddiye alıp matematik mi dedin?
sen kurdun onu ben degil benzer mantıklada alakası yok konu burada matematik degil
Ben sadece absürtlğğü üzerine örnek verdim mantığının. Kişi iradesi denen bişey var kişi yönelmek istemez sevmezse bu dini mi yalan yapar tercih mi olur?
kişi okuyup aksi yönde tercih yapıyorsa burada suç kimdedir
Okumak mı mevzu anlamak ve bakış açısı mı? Tercih aslında olay tabi sonuçları olan tercihler
Neden çünkü bazı insanlar nasipsiz
@26Vakit26 maalesef dediğin doğru
@26Vakit26 doğru dedin
Materyalist dünyanın yeni akımı
Herkesden sanane kendi adına düşün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?