Kına gecesi yapmayanlar pişman oluyor mu, dini hassasiyetle defli sohbetli kına yapsam yeter mi aileler arasında çok arada kaldım?

1 buçuk aya nikahım var, tarih aldık ama kına gecesinde hâlâ çok kararsızım. Aslında çok böyle tepinmeyi, oynamayı sevmiyorum, sadece üç beş arkadaşla bazen kendi aramızda evde oynardık ama kına gecelerinde çok oynamam ben, en fazla bir halaya katılırdım. Eşimin ailesi, eşim de dinimize dikkat etmeye çalışan, öyle yaşamaya çalışan insanlarız. Benim annem babam da biraz öyle ama yörelerine daha düşkünler. Çalgının haram olduğu söyleniyor, şeytani, söyler Allah'ı unutturacak şeyler deniliyor. Eşim ve ailesi "İstediğinizi yapın, biz üstümüze düşeni söyleriz, o gün de kına gecesine gelmeyiz" diyorlar, zaten gitmiyorlarmış öyle çalgılı ortamlara. Annemler de istiyor yapmamı, ben de diyorum ki böyle bir yerde, sohbetli, dualı, defli falan mı yapsam ufak bir şey diyorum. Çok aşırı kararsızım, üç dört elbise giyinip saatlerce oynamak, milletin gözüne, dedikodusuna maruz kalmak da bana saçma geliyor bir yandan ama bir yandan da yapsam ne olacak diyorum. Beni anlayan, bu konularda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yadırgamadan, önyargılı olmadan bana yardımcı, fikir verebilir misiniz

Güncellemeler
2 ay
Kimse yok mı kızlar
Kına gecesi yapmayanlar pişman oluyor mu, dini hassasiyetle defli sohbetli kına yapsam yeter mi aileler arasında çok arada kaldım?