Bir şey oldu, vefat ettiniz ya da sakat kaldınız, eşiniz çalışmıyorsa nasıl geçinecek? Geçinmesi için para biriktirdiniz mi? Neden çalışmayan kadın istiyorsunuz?
2 ay
Bir şey oldu, vefat ettiniz ya da sakat kaldınız, eşiniz çalışmıyorsa nasıl geçinecek? Geçinmesi için para biriktirdiniz mi? Neden çalışmayan kadın istiyorsunuz?
Erkek eşinin ona muhtaç olmasını ister.
İlişkide söz sahibi olmasını istemez.
Ancak eşinin çalışmasını isteyen adamlarda kadınların neden korkuyorsun ki tek başına yetemeyeceğini mi düşünüyor söyleminden vazgeçmez.
Erkek hep aynı şekilde ilerledi.
Değişir diye çok çaba harcandı fakat değiştirebilen henüz olmadı.
Bir erkek adam olacaksa bunu kendi yapar.
Bu soruyu sorman çok yerinde 🤍
Tek maaşa dayalı bir hayat çok kırılgan, hele günümüz ekonomik koşullarında 🥺 Çalışmayan kadın isteyip sonra “nasıl olsa ben bakarım” demek çok romantik duyulsa da gerçekçi değil.
Kadının da ekonomik gücü olmalı. Hem özgürlüğü hem olası kötü senaryolarda güvencesi için 💪✨
Cevap
3Cevap
bence calıstırmama hem kıskanclıktan hemde erkeklik gururundan hani ben erkeğim ben sana bakarım ben yeterim tabi bu devirde tek maaşla ev geçinilmez heleki cocuk varsa mümkün değil ha yaşanırda kim ay sonunu zor getirmeyi tercih eder lüks demiyorum ama orta yüksek düzeyde kim yasamak istemez , (bu durumda)
Çalışan kadın bi şekilde birileri ile ilişki yaşıyor kim ne derse desin bu böyle
Bir boşlukta mutlaka düşüyor
Çalışan kadın ilişki iyi yine çalışan erkekle yaşıyordur. Erkeklerde çalışmasın mantık nerede?
Hayır 100 erkeğin içinde üç beş tane çapkın oluyor diğerleri ekmeğinin peşinde sadece
Ama kadın her zaman av dır
O çapkın tipler beğendiği kadını düşürmek için bin türlü kibarlık yalaklk yapıyorlar
Ve emin ol bir gün mutlaka düşüyor o kadın
Çünkü kadınları kandırmak kolay
Eş her gün kur yapamaz adam evinde yatar dinlenir kadın da diğer adama bakar o hep peşimde kur yapıyor der ve kapılır gider
O çapkın da alacağını alır ondan sonra diğer hatunlara geçer
Emin olun her yerde bu senaryoyu defalarca gördüm
Kadınları kandırcam diye köpek oluyorsunuz bir numarasını alırken bile dil döküyorsunuz kadınları kandırcakmış shcjcjfh kadının aklı var öyle her erkeğe tav olsak erkek olurduk. Bu dediğin tam tersi asıl
He he ondan
Alayiniz veriyor sunuz iş yerinde
Kadınlar çalışmak zorunda da degil ki ama
Nasıl geçinceksiniz
Sen her şeyin kötüsünü düşünürsen işin içinden çıkamazsın
E evlenme yine geçinmek zorundasın? Nasıl geçincek çalışmayan kadın
Bacım aile evi var ya hele ki tek cocuksan sıkıntı yok hadi her şeyi geçtim çalışmayan kadın evlenmeisn mi diyorsun?
Annen bababin ölümsüzlüğü bulmadıysa vefat edecekler ya hani yine geçinmek için çalışması gerekiyor? Zenginse misal ailesi yine işi öğrenip devam ettirmesi gerekiyor hazıra dağ mı dayanır? Sen evlensinler mi diyorsun?
Babanın*
Sebebi şu cocuğumla benle ilgilensin bu yani
Çocukla maks 4-5 yıl ilgilenirsin sonra kreşe gidiyor günün çoğunda yok zaten evde
Olsun bana özel hissettirsin hem kadının çalışıp ev işleri ile ilgilenmesi durumu güç hale getiriyor evde otursun keyfine baksın
Evde oturup keyif çatmak için erkeğin iyi maaşı olması lazım yine
Demek ki bizde buna güveniyoruz babacan karım cocuğumı bmw okula götürsün diye her şey.
Ya olmayanlar? onlarda çalışan istemiyor işte?
Benim de yoktu yaptık bir şeyler mantık çerçevesin de bunlar istenir zaten.
Evet bu devirde çok zor
Bunu da sen dert edeceksen erkek gibi…
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?