Aşırı cimrilikten bahsetmiyorum, borca girecekse ve borca girmeye değer birisini görmüyorsa evlenmesin bence. Sonra kızın da hayatını mahvetmesinden daha iyi bence.
1 ay
Aşırı cimrilikten bahsetmiyorum, borca girecekse ve borca girmeye değer birisini görmüyorsa evlenmesin bence. Sonra kızın da hayatını mahvetmesinden daha iyi bence.
Bende para var de noluyo yaa. Bak bikaç şey birleşmeden evlilik düşünülmez
1-maddiyat
Sen o hayatı eşine önceden hazırlamış olmak zorundasın. Kızı borçlu bir geçim sıkıntısının içine çekemezsin. (Bu bende tamam)
2- Mesleğin garanti olacak. Ya kendi işini yapan esnaf ticaret vs ya da memur olacaksın
3- eşin statü olarak senden aşağı olmak zorunda. Eşit veya üstün olursa o evlilik yürümez.
4- tip odaklı olmayacaksın. Bol bol insan tanıyıp kimi aradığını netleştirmiş olman gerekiyor.
5- Her kuşun eti aynı yenmez. Her kıza farklı davranacaksın. Önce tanı sonra nabza göre şerbet.
Kadınlarda aşağılanıyor evlenmek istemeyince. toplumumuz sorunlu çünkü
aynen öyle kocaya hizmet etmek, çocuk doğurmak, çocuk büyütmek kolay işler değildir diyorlar. Öyle bir kibirle söylüyorlar ki sanki kendilerinden başkası bu saydıklarımı asla yapamaz kafasındalar.
En fukara bile zibilyon tane yapıyor düzgün beslenmiyor düzgün hayat yaşamıyorlar evlenmek çocuk yapmanın nesi zorsa. Kendileri cahil kendileri gibi cahil takılsın herkes
aynen öyle
Erkeğin bu gerekçeyle evlenmek istemesi bence çok mantıklı 🤷♀️💸
Toplum “erkek bakmak zorunda” kalıbına o kadar alıştı ki karşısına dürüstçe “maddi olarak hazır değilim” diyen biri çıkınca hemen damgalıyor 🙄
Kendini de karşısındakini de korumaya çalışmak olgunluk göstergesi 💕
Borç içinde mutsuz bir evlilikten çok daha sağlıklı bu karar 🌿✨
Cevap
0Cevap
Ben gayet mantıklı buluyorum
bazı kişiler özellikle yaşlı aile üyeleri para biriktir de evlen vs diyorlar ev geçindirmek kolay değil diyorlar vs. Birde zannediyorlar ki evlilik maliyetleri hayat kurma maliyetleri kendilerinki ile aynı sanıyorlar. ev almak git gide zorlaşıyor artık. onların zamanındaki gibi bi arsaya kaçak inşaat yapıp sonra imar affından yararlanma şansımız yok artık.
teşekkürler
Haklısın s. alaklar takma.
Haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?