Sadece namaz kılmak yetersiz g. Tün başı açık geziyorsun o ne olacak ben de Allah bilir dedim. Siz sanıyorsunuz ki açık gezince makyaj yapınca erkekler bakacak diye, öyle bir şey yok falan.
2 ay
Sırf tesettürlü değilsin diye namaz da mı kılmayacakmışsın yani? Evet namaz tek başına yeterli olmayabilir ama senin açık olman namaz kılmana engel değil. Hatta ne kadar günah işlersen işle yine de namaz kılmak zorundayız zaten çünkü farz. Açık da olsan kapalı da olsan aynı farz. Namaz kılmamak büyük günah. Sen namaz kılarak her gün 5 büyük günahtan kendini kurtarmış oluyorsun.
Elbette o da farz sonuçta onu da yapmak gerekiyor
Yani aslında bakarsan ertelemenin sonu yok. Bir de ne zaman öleceğimizi de bilemiyoruz. Öyle düşünmek lazım
Örtünmek Allahın emri oldugu icin acık olma demek istiyo kardesin acık olunca bakmayacak diye bisey yok gayet de bakar sen eger insanların dikkatini cektirecek bisey giyersen (ister mini etek giy ister kot pantolon giy hic fark etmez) milletin zevkine göre giyinmiş olursun giyme diye o yüzden uyarıyo ne diyo nur suresi 31. ayette
mümin kadınların gözlerini haramdan sakınmalarını, iffetlerini korumalarını, görünen kısımlar (yüz/el) hariç ziynetlerini gizlemelerini ve başörtülerini yakalarına salmalarını emreder. Mahremler (eş, baba, oğul vb.) dışındakilere süslerin gösterilmemesini ve gizlenen ziynetlerin fark edilmesi için ayakların yere vurulmamasını (dikkat çekilmemesini) hükme bağlar
İkisi de Allah'ın emri. Bu tamamıyla takva ile ilgili takva yüksek olduğunda her ikisini de yapmak kolay geliyor. Ama işte öyle olmadığında nefis vs gibi faktörler devreye girdiğinde bazı şeyleri eksik yaptırıyor. Namaz kılıp tesettüre girerseniz sizin İçin daha hayırlı olacaktır. Ama yapmıyorsanız çok acik giyinmeyin ve burunu da zamanla yenmeye çalışın.
Belki iyiliğini çok istediğinden bu şekilde biraz sert konusmustur.
Aşırı olan her şey dikkat çeker o bağlamda söylemiştir belki. Öyle sanmak değilde şöyle düşün mesela.
Dışardan bir kadına baktığınızda İslam'ın en büyük nişanesi nedir onda görünen tesettür dür değil mi? Çünkü ilk çağrışım o oluyor inançlı müslüman vs. Böyle düşündüğünüzde namaz kılıp açık giyindiginizde dışarıdan bazı şeyler eksik kalıyor. Bunu illa ki iç alemnizde de hissedersiniz. O açıdan dile getirmiştir bence
Onu Allah bilir ama etkiler illa ki. Dışarı çıktığınızda açık giyindiginiz için vücut hatları bile olması vs caiz değilken insanların bakışlarını istemediğin halde üstüne çekmek hem onların hemde kendini günaha sokmak elbette ki huşuyu etkiler.
O zaman birde bu şekilde deneyebilirsiniz belki çok mutlu ve huzurlu hissetmenize vesile olur.
Belki evlenemeyecek veya belki ömrünüz buna yetmeyebilir. O günleri kesin gorecekmis gibi o şekilde plan yapmak. Şeytanın insanı sürekli bahanelerle ertemesinden başka bir şey değildir. Ama tabi yine de sen bilirsin. Ben sadece düşüncelerimi dile getiriyorum.
Dua edin o zaman kendinize kolaylaştırması için O ndan yardım isteyin. Samimi bir şekilde istekte bulunursanız umulur ki duan kabul edilir
@CevapSahibi siz kaç yıldır 5 vakit namaz kılıyorsunuz
@Kimseee2873 6-7 yaşından beri
Uzak dur onunla tartışma. Kul ile Allah arasına başkalarının girmesiyle çok kişi ibadet edecekken vazgeçiyor. Sen kendi işine bak de. İnsanlar ahkam kesiyor ama kendi haline bakmadan.
Kardeşinin cümlesi seni baya incitmiş belli 😔 Maneviyat çok kişisel bir alan ve kimsenin imanını kıyafetine indirgemeye hakkı yok 💔 Sen kalbini biliyorsun, niyetini biliyorsun.
İstersen ona sakin bir dille “Benimle Allah arasına girmene gerek yok” diyebilirsin 🙂 Tartışmaya değil sınır koymaya odaklan. İçini rahat tut, Allah kalbe bakar 🩵✨
Ayy canım, üslup çok sertmiş gerçekten 😕💔 Sen zaten kendine göre ölçülü giyiniyorum diyorsun, makyaj da yapmıyorsun. Bu durumda seni yargılaması haksız hissettiriyor tabi 😔 Maneviyat, evlilik, kapanma… hepsi sadece seninle Allah arasında canım 🌸 Kimsenin baskısıyla değil, kalbinle karar verdiğinde değerli 🩵 Kardeşinle tartışmaya girme, “Ben de elimden geleni yapıyorum” deyip konuyu kapat, kalbini yorma 💫
Cevap
10Cevap
karışamaz o
Evet de evli olsam karışamaz şimdi karışır az da olsa
Sanki hepimiz 4/4 lük insanız hepimiz bir yerden hatalıyız Allah affetsin bizi
Acale etme kimseninde lafına bakma önemli olan içinden güzel niyetle yapman zaten bir yerden sonra namaz seni kapatmaya yönlendirir nefsini körertir zamana bırak
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
bizene bunlardan ablasi sanki bize kiliyorsunuz mk gidin varoş cevrenizde nasil yaşiyorsaniz yasayin
G. zekali ben konusmuyorum zaten yaziyorum
Belli mk :D evlat olsan sevilmez tarla olsan sürülmezsin buralarda böyle boş boş geyik yap dur :D
Çekilebilirsin
Sende kız degilde trans gibisin hani kizk iliginda dolasan topoşlar :D
Annenle olan kısmı hatirladim ama ben :D
Evet seninkini baglamak icin yollamistim unuturmuyum ask olsun :D
O ufacik beynin ile benle laf gebeligi yapiyorsun ya harbi helal olsun mk :D
Dedigim gibi varoş cevren oldugu icin öyle denmesi normal sizin oralarda
Onu ögrenmen icin bir yol var ama senin sansin yok be olm :D
Caiz olmamasına rağmen Vücut hatları belli olacak şekilde gezmek neden en güzeli
Hayır sorudaki kıza cevapta öyle yazdın ya neden en güzeli yani. Omu soruyorum
Tamam öyleyse şöyle sorayım. Neden hatlarını belli edecek şekilde giyiniyorsun. Tabi sebebini ya da sebeplerini söylemek istersen
Hayır yani sonuçta ikisi de dekolteli. Sen namaz kılıyorum deyip te neden geniş olan değil dar olanları giyiyorsun
(Ayıplama değil sorudur)
Belki de evli olamadığın için evleneceğin birini bulmanı kolaylaştırsın diye yapıyorsun 😁😁😁😁
Mıknatıs misali 😂
Anladım zaten o şekilde çok yanlış olurdu. Bir kızla bunun için evlenilmez. Bunun için evlenen erkekle de evlenilmez. Sonucu iyi olmaz. Ve şimdi kapanmazsan evlenince zor olabilir. Çünkü evliliğin zor yanları onu daha zorlaştırabilir. Tavsiyem şimdiden alışmaya çalış
Yani belki çoluk çocuğa karışınca kapanmak daha kolay gelir. Birini saç açık ya da kapalılığına göre yargılamak zaten aptallık. Ama kardeşimin demek istediği kapalı olsan daha iyi olurdu. Ama bu bir kıstas değil kapalıları da biliyoruz yani ve çoğu açık kız kapalıdan ahlak olarak on kat iyi değilse bişe bilmiyorum
Ahlak zaten doğru davranışlarla bütündür. Onlar hangi haramı yapıyorsa bırakmalı
Sende bu haramı yapıyorsun bırakmalısın bu kadar basit
abartmış kızmı erkekmi kardeşin
kardeşin cahillik etmiş
nasıl giyinecegini sen bilirsinde öyle aşagılayıcı konusması cahillik karısması
oran buran acık demesi sert gibi
Allah kabul eylesin inşaallah
namaz farz dirr
Afferin kocişin şanslı adammış
Sözde kapalı olanlar g*tü başı açık olanlardan beter de o yüzden
Ayırırız dedik kabul etmedin 🙄 illede evlenecem ben evlenecem dedin vermezlerse kaçacam dedin nasıl yüz yüze tanıyaydım ki 😏😏
Bu kadar 360 derece dönüş neden 🙄🙄
En azından dönüş ysptığını kabullenmen de bişey 😂😂 yazdım
erkekler kapalıyada bakıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?