ben galiba 3 yaş ve üstüne diyorum, diğerlerine de ayıp olmayiversin bi zahmet
2 ay
Yaşa bakmıyorum hal hareket ve davranışlara bakarım. Benden daha olgun davranıyor ve yaşı da benden büyükse abi derim. Abla genelde demem lazım olabilir 😉
önce abi diyorum ben zamani gelince aşkım da deriz sıkıntı yok ahahah
Azerbaycanda abi abla kelimesi yok, kendimden büyük kimseye abi abla demem. Sadece tanıyorsam 20 yaş ve üstü büyüklere amca dayı falan derim. Tanımadıklarıma da isimleriyle. Yoksa çok kaba bi' tabir bizde.
Açık konuşayım benimle abla ne de kardeşim demek istemem çünkü lazım olur Yani kendimden yaşça küçük bir kıza da ilgi duyabilirim kendimden büyük olgun bir kadına da ilgi duyabilirim 🤩❤️🔥🙈
Yaşla ilgisi yok. kendime yakın gördüğüm öz abla/abi gibi gördüklerime derim sadece. eğer karaktersiz biriyse 100 yaşında bile olsa adıyla seslenirim.
Ben de seninle çok benzer düşünüyorum 😊 2 yaş büyük olana çoğu zaman direkt adıyla hitap ediyorum ama 3 yaş ve üstüne abi abla demek daha içime siniyor 🧡 Özellikle toplu ortamlarda bu hitap hem saygılı duruyor hem de ortamı yumuşatıyor 🤗 Oylasam 3 yaş ve üstü derdim ✅
Cevap
36Cevap
Yaşa takılmam samimiyetime göre değişir ben 15 yaş büyük birine kanka diye de sesleniyorum abi diye de bu samimiyete bağlı.
orasi oyle tabii, genel olarak sordum
Kadınlara kolay kolay abla demem ya genelde Hanım derim
sizin yaslarda evet hanim daha uygun oluyo sjsksjs
ne dedimkine ahahah
Annem abi veya amca dememi söyledi kimseye geçen gün 🥲 sad3ce gerçek amcalarıma diye bilirim bizde zaten abi yok eğer birine seslenmek zorunda isem de mesle şöyle bunun eşi veya bunun kardeşi babamın bilmem vs, 😂😂😂😂 çok uzun değil mi
Kişi ile aramızdaki iletişime bağlı.. veya saygıyı hak edip etmeyen biri mi buna da bağlı.. 10 12 yaşa kadar abi abla demediğim kişiler olabileceği gibi 5 yaş farktan bile dediğim durumlar olmuştur.
4+ olabilir. 5 yaş büyük birine kanka dediğim oldu o da öyle diyordu fark etmiyor pek
benim için abla abi dememe sebeb yaş degil duydugum saygıdır
Abla ya da abi demiyorum. Sadece ağız alışkanlığından bazen konuşma esnasında öyle değil mi abi? derim. Bazen benden küçüklere bile dediğim oluyor yaş ile ilgili değil yani 👍
Genellikle 3‑5 yaş fark varsa “abi/abla” diye hitap ederim; çok yakın ya da çok uzak ise sadece isim kullanırım.
Ben kimseye abla abi demem insanlara hitap ile sınır koymak yerine davranışlarım yetiyor kimse saygı hak etmiyor zaten
4 yadan5 yaş
Bana yazar mısın birkaç şey sormak istiyorum (cinsellikle ilgili değil) @frambuazlıçilek
Benden büyük birine abla demem için en az 10-15 yaş büyük olması gerekir. Ama benden küçüklere yaşı ne olursa olsun abla derim.
Yaş farketmez nasıl hitap etmemi istersiniz diye sorarım ona göre
Kadınlara abla demem, erkeklere de gerçekten abi gibiyse abi derim. Yaşla ilgisi yok
Yaş olarak değil de aradaki muhabbet ve bağa göre söylüyorum bunu
Yaaa bana deme.
Ben hanım derim konuşursam
Ben yaştan dolayı öyle hitap etmeyi sevmiyorum genelde isimleriyle hitap ederim
Abla ben 21 yaşındakilere diyorum jsjzjz
bana da de o zaman ajsjjs
Yorumun başında abla yazmışım zaten jzjzjsj
hiiiiccc yakismadi kucugum ben daha aksjjs
O yüzden abla diyorum ahah yakışıyor 😎
kimseye demem esnaf gibi asdfasd
tenedos abi senin hiç arkadasin, kuzenin, abin ablan yok muuuuu aksjjs
oyyy saygii duyariz aksjsj
Kendim büyük biriyle sevgili olmayı tercih ediyorum
Selam tanışabilir iz o zaman ama abi deme 25 im
Değişiyor samimiliğe göre
Kişisine göre değişiyor ufaklık
Bazen küçüğüme bile derim
5 - 10 yaş büyük gösterip göstermediğine göre değişebilir :)
İş yerinde 6-7 yaş dışarda 1 yaş 😀
Ben etmem lazım olur :D
3 yaş için abi abla demem
Valla hakedene ya da işime gelene söylüyorum
4-5 yaş büyüklere derim
Frambuazlı çilek saygılı kız çıktın aferin
5 yaş büyük olursa
Direkt adıyla seslenirim...
Benden küçüklere bile diyorum bazen
10 yaş olması lazım aramda
@ℓuciffєя_ Oha
Aradaki samimiyete bağlı ya