Ben Antalyalıyım yörüğüm nişanlım ise Dersimli Kürt ikimiz de solcuyuz ama ben Marksîst-Lenînîst o ise sosyal demokrasi ve Stalist düşüncede sizce aileler arası sorun olur mu
2 ay
Bu soruda belirleyici olan şey “Yörük, Dersimli, Kürt, solcu” etiketleri değil, ailelerin ne kadar esnek olduğu ve sizin sınır koyma beceriniz.
İki taraf da farklı kültür ve siyasi görüşlerden gelse bile asıl sorun genelde ideoloji değil, ailelerin beklentileri ve müdahale düzeyi oluyor. Bazı aileler çok rahat uyum sağlar, bazıları en küçük farkı bile büyütür.
Siz aynı evin içinde nasıl uzlaştığınıza bakmalısınız. Eğer birbirinize karşı esnek, iletişimi açık ve sınır koyabilen bir yapınız varsa aileler arası farklılıklar yönetilebilir. Ama “aileler ne der” baskısı ilişkiyi yönetmeye başlarsa iş zorlaşır.
Sorun çıkmaz
Kültür ve siyaset karışınca gerilim potansiyeli hep olur ama her çiftte aynı olmaz 😊 Önce ikinizin birbirine ne kadar saygı duyduğun önemli. Ailelerle sınırları net çizersen sorunlar azalır.
Nişanlınla şu an olabilecek gerilimleri konuş. Ailelere de “önce biz birbirimizi seçtik” mesajını sakin ama kararlı verin ❤️🕊️
Cevap
4Cevap
Yalnız Stalin Kürtlerden nefret ederdi onu söyleyeyim. Aslen Türkmen olan Tuncelili "Kürt" arkadaşın Stalinci ayaklardan vazgeçsin.
Buyur bunu oku. Siz Kürtlerin "dostu" Stalin'in Kürt düşmanlığı: dogruhaber.com.tr/kizil-kurdistan-vakasi-ve-bir-kurt-dusmani-olarak-stalin
Onu bende sordum düşünce olarak uyuyormuş
Stalîn sürgün de Ermenîstan taraflarinda ölen kürtler
Tunceliye dersim mi diyorsun yörük ahahahahhahahah Türkler duymasın
Türkler de duysun hepimiz duyalım halkların kardeşliği kazansın
Ben de yorugum ama ben de solcuyum 😃
İki ucube birbirinizi bulmuşsunuz sorun çıkmaz mutluluklar dilerim
Sağol canım üniversite kafam uyuştu oldum görüşleri de düşünceleri hoşuma gitti
Bizimkiler arasında kesin çıkar zaten evlilik olmaz
Sağda solda yörüğüm diye gezip bizi lekeleme.
Solculuğa neden bu kadar karşısınız yörüğüm ve solcuyum
Zke sürülecek aklın yok da neyse
onlar ortak tanıdıklarınız mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?