Başlık parasının adı süt hakkı diye çıkmış, dayıya da para veriyorlarmış 😅😂🤣 kızını satmak için isim uydurmuş şeref yoksunları
2 ay
Süt parası, mehir ve başlık parası ödeyerek aldığım karıyı kiralarım muhtemelen. O kadar yatırım yapıp, üstünden para kazanmazsak olmaz, e sesini de çıkaramaz bedelini ödemişiz malımızın
Sen güzel özetlemişsin. Kız kardesimi verdik yanında birtane suv araç. Bir tane de 35 bin kira getiren daire verdik kıza. Zorluk yaşamasın diye.
Onlar yapılır araba istenir kiz mehir olarak isterse ev şart adam zenginse birbirini seviyorlarsa anlaşırlar istenir
İstemedik abisi olarak ben ona bir daire bir araba verdim sıfır peugeot 3008
İsteseniz hakti ama adamsınız ya
Yaa zaten bir şey istemeye gerek yok sen benim kısımsın diyelim gitmişin Sabancı’nın oglunu getirmişsin varsayalım. Çocuktan ne isteyeyim. Zaten evide neyi uygun görürse alır. Arabası da vardır neye isterse biner.
Gittin asgari ücretli bir garibanı getirdin 6 çocuklu ailenin oğlu babası işçi. Kendi işçi. Vereceksek istiyorsan vazgecmiyorsan seviyorsan verecegiz. Şimdi desem kıza düğünde 10 bilezik tak eee ne olacak. Gidip 10 bilezik borçlanacak. Kıza salon tut. Gidip kredi çekip düğün salonu tutacak. Sonra sogan ekmek yiyeceksiniz borç bitene kadar düğün sonrası takilarin satılacak. Kız tarafı ne isterse istedin damadın yapabilecekleri zaten sınırlı ve belli.
Karismamak en iyisi
Doğru diyorsunuz kardesiniz şanslı
Bu anlattığın şey duyunca insanın içi gerçekten sıkışıyor 😔 Kızını büyütüp evlendirmek bir “alışveriş” olamaz. Süt parası, başlık parası, dayı hakkı hepsi kadını meta yapıyor 🚫
Böyle durumlarda en sağlıklısı net sınır koymak. Evlilik iki insanın kararıdır para pazarlığı değil 💔
Bu düzeni reddeden her çift dengeyi yavaş yavaş değiştiriyor 💪✨
Cevap
7Cevap
Rezillikte öte bir şey değil, namus diye gezinirler ama parayla satalar akjldad
Kanka geneleve verirler namussuzlar yasal değil diye yapmıyorlar
Damadı nasıl daha iyi söğüşleriz diye düşünmüşler müthiş taktik
Kanka damat bile umrumda değil kızını satıyor manyaklar
İğrenç ya toplumun para için yapabileceklerinin sınırının olmadığını düşünüyorum bazen
Yasal olsa genel evde muta nikahi kiydirip saat başı para alacak tiplerdir mesela
Evet ya böyle tiplerden konuşmak bile midemi kaldırıyor gözün gibi bakıp büyüttüğün kızı para ile mukayese etmek yazık yani
Hastalıkli insanlar başlık parasi süt hakki dayı hakkı nedir
Valla anlam veremedim bu devirde evlenmeyeceksinde yani şu hale bak
Ben henüz emmedim sütü içmeden parayı vermem derim
Süt hakki dayı hakkıda varmış kızlarını satıyorlar
Pez**enk yani
rock! hakkıda olsun bence kızlar vermeli
Litresi ne kadar
Anası niye almıyooo
Bilmiyorum
Emziren o
Bazı bölgelerde var
Manyaklik