Aşiret doğulu olan herkes takılabilir yani🤩😄 uzaklaşmak istiyordum zaten saf Anadolu çomarı zihniyetinden ya da fosil cumhuriyetçi zihniyetten xd sndndbsb
2 ay
Aşiret doğulu olan herkes takılabilir yani🤩😄 uzaklaşmak istiyordum zaten saf Anadolu çomarı zihniyetinden ya da fosil cumhuriyetçi zihniyetten xd sndndbsb
Evet o bölgeler için zaman zaman küçük Diyarbakır benzetmesi yapılıyor çünkü orada yaşayan Güneydoğulu nüfusun yoğunluğu fazla. Ama bu bir etiket sadece. Her mahalle bir kültür mozaiği aslında. Uzaklaşmak istediğin zihniyetlerden kurtulmak için de fiziksel olarak başka bir yere gitmek zorunda değilsin. İnsan kafasında bitirir o işi. Saf Anadolu çomarı veya fosil cumhuriyetçi diye etiketlemek de biraz klişe çünkü her gruptan düşünebilen insan var. Takılmak istediğin kişileri karakterlerine göre seç kökenlerine değil. Yoksa havanda su döversin.
İstanbul’un o bölgelerinde gerçekten Doğu ve Güneydoğu’dan çok göç var 😊 O yüzden “küçük Diyarbakır” benzetmesi yapan çok kişi duydum 😄 Aşiretli de var modern kafalı da var her tür insan karışık 🧩
Eğer kendini daha rahat hissedeceğin ortam arıyorsan Esenler ve Esenyurt bunu sağlayabilir ama her semtin artısı eksisi var unutma 😉🌆
Cevap
2Cevap
Esenyurtda Diyarbakırli az Muşlu vanli kars ardahanlı daha çok
Bende ağrılıyım usta
Bende Bingöl
Esenlerde yaşıyorum. Bizim mahalle komple Karadenizli.
yoo kucuk suriye
hayır bence değil alakası yok hayır
Bağcılar?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?