Şakaysa komik, gerçekse daha da komik. İnsanlar dayatma kültürlerini neden dini hüküm zanneder? Muhafazakarlıkta aşırıya kaçan kesim bu dediklerimden rahatsızlık duyacaktır ama yapacak bir şey yok
2 ay
Şakaysa komik, gerçekse daha da komik. İnsanlar dayatma kültürlerini neden dini hüküm zanneder? Muhafazakarlıkta aşırıya kaçan kesim bu dediklerimden rahatsızlık duyacaktır ama yapacak bir şey yok
Günaha sebep olmuyorsa neden günah olsun hayır tabii ki.
Ama bazı tehlikeli yerlerde günaha yaklaşma ve fitne çıkma ihtimali varsa kadının da erkeğin de çıkması caiz olmayabilir. Tabii bu lokasyonla ve gelişen durumla alakalı. Çünkü Kuran kendimizi tehlikeye atmamızı yasaklar.
Ya az önce bizzat biriyle tartıştım bu konuyu. Kadınların akşam saatlerinde dışarı çıkmasına haşa günah diyor. Ayet hadis delili getir dedim getiremedi ona rağmen savunmaya devam etti. Allah hepimizi cehaletten korusun
Evet maalesef
Bazı insanlar kendi korkularını ve kontrol etme isteğini din diye paketleyip sunuyor ne yazık ki 🙄✨ Akşam dışarı çıkan kadını günah saymak tamamen kültürel baskı sonucu oluşmuş bir düşünce. Dinle değil toplumsal dayatmalarla ilgili bu 👍
Senin sorgulaman çok sağlıklı sakın kendini suçlu hissetme 💜🌙💫
Cevap
14Cevap
günah değil
Neee sen akşamları dışarı mı çıkıyorsun yoksa? Cehennem now loading...
😂😂
Hayır bunu diyen de 70 yaşında dede olsa gam yemicem ama senin yaslarindaydu
E moruk işte benim yaşımdaysa hasbfahjf
Haahaha😂
Senin gibiler yüzünden olmuyor hiç bişey moruk
@Təntənõviç kıskanç tantuni sus sen
Tantuni ne alaka diyorum dar görüşlü herif den den o 😂
Baya komik bir şeymiş bu. Dini sadece kadınlar üzerinde kurulu bir şey sanan zihniyetten çıkmıştır bu
Maalesef böyle insanlar var
Günah sanmıyorum ama tek başına çıkmaları tehlike arz ettiğinden doğru bulmuyorum..
Abi sen daha buralarda mısın nasılsın iyi misin inşallah
@içeriktüketen 31 yaşında adamın bana abi demesi üzücü :)) Ama yaşlandık kabul etmeliyim.. :))
:D saygıdan abi burada düzgün olduğunu düşündüğüm nadir insanlardansın tanımasam da arada görüyordum seni o vibe alıyorum senden.
@içeriktüketen Allah razı olsun kardeşim bilmukabele ✋
Cahil karıları kandırmak için totodan uydurulan bir bilgi gibi geldi bana.
Öyle zaten de işte buna inanlar var o daha üzücü
Yıl olmuş 2026 yapay zekalar çıkmış, kendi kendine giden arabalar üretilmiş, tek bir tuşa basıp sorabilecek imkanı varken öğrenemiyorsa bırak o cahillikle yaşasın neyine üzülücen
O da doğru
Ama vicdan işte yürek el vermiyor
Eğer fitneye sebebiyet verecekse günah olabilir. Bile bile çıkmamak lazım. Keza bazı dönemlerde kadınların cemaatle namaz kılmaları yasaklanmıştır.
Fitne neye göre kime göre? Kadınların akşam dışarı çıkmasını yasaklayan herhangi bir ayet veya hadis var mı? Yok. Bunu sen de iyi biliyorsun
Kadınların cemaatle namaz kılmasının yasaklandığı dönemi de araştırdım. Peygamberden sonraki bir dönem. Yani önemsiz ve hükümsüz. Peygamber hiçbir zaman yasaklamamış. Sonrasının da bi önemi kalmıyor dolayısıyla
Evet haklısın da peygamber döneminde de var olan bir konu ile ilgili Peygamber böyle bir hüküm vermediyse başkasının ne haddine oluyor? Sonradan çıkan bir konu olsa haklısın da bu öyle bir konu değil
ilk defa duydum güvenli olmayabilir de günah mı neden neye göre günah
Günah falan değil zaten ya
sen nereden duydun bunu
Cahilin biri öyle bir iddiada bulundu da mesele o
anladım din konusunda bilip bilmeden fetva vermemek lazım sahabe zamanı bile hz ömer hz ebubekir çekinirmiş fetva vermekten. fetva veren cehenneme yakın olur ifadesini duymuştum.
Ya işte bilip bilmeden konuşuyor insanlar. Helale harama demek insanın kendi imanını tehlikeye sokar haberleri yok
maalesef
Günah allah bilir bile demem ama gece erkek ve kadın için iyi değil normalde
Sonuçta haram değil günah değil.
Erkek ve kadın için gece iyi değil
Ayrıca gece demiyorum akşam diyorum
Allah da Peygamber de yasak koymamış, sınır koymamış. Kültürünüzde akşam çıkmak kötü görünüyor diye kültürünüzü din zannetmeyin
Ben ne dedim iyi okumadın galiba iyi değil dedim sadece iyi değil demek zarar var özellikle akşam ezanı sonrası git bi güzel araştır öğren sana ders ödevi neden iyi değildir öğren okey ben yasak diye bir şey kullandım mı hayır lütfen allahın verdi aklı kullanmaya davet ediyorum 🙂👍
Ben de diyorum ki zararı olsaydı Allah kısıtlama koyardı. Koymadığına göre zararı yok demektir :) 👍🏻
Bak düz mantık. Allah'ın verdiği aklı kullanmaya ben davet ediyorum seni. Gereksiz kısıtlamalı kültürlerinizden arının biraz
Güzel insan 😊 zararı var kanıtla gelecem
Kültürle ne alaksı var
Doğu diye cahil miyiz
Allah'ın haşa bize zararlı bişeyi serbest bıraktığını mı iddia ediyorsun yani
Ben öyle demedim
Kültürün doğuyla batıyla alakası yok. Kim bu kadar gereksiz kısıtlamaya sahipse o kültür gereksiz bir kültürdür. Doğuda da olsa öyle batıda da öyle öyle
Ortada kısıtlama yok diye bir şey yok sen yanlış anlıyorsun
Kısıtlama koyana çok şahit oldum. En geç 5-6 da evde olmak zorundasın diye ruh hastaları varmış bu ülkede maalesef
Diyen*
Bu arada söyleyeceklerini buradan söyleyebilirsin. Özelden mesaj atmaya çalışma. Daha önce de söyledim
Dedin örnek herkes yapıyor ne alaka sen benim lafımı anlamıyorsun ben başka bir şey dedim sen başka şeye çektin özelden yazmamın sebebi aklını kullan tek tek iyi anlarsın başka bir şey başkası yapıyor ben başka bir şey diyince aynısı oldu
Duvar ve kılıcı indir insan gibi konuş beni üsküp tetikler
Ben aklımı gayet iyi kullanıyorum. Asıl sen kendine gel. Benimle bu şekilde konuşamazsın
Dediğimi anlayamayan da sensin. Bence uzatma daha fazla
Kılıç çeken sensin ben değilim en pozitif neşeli insanım ateş gelirsen ateş karşılanırsın özelden yazma sebebim burası konu karıştı cümleler birbirine girdi ama sen bana resmen sapıkmışım gibi laf ettin kusura bakma ben kırıldıysam kırarım bunun 2 ya da 3 defa aynı şekilde yaptın sineye çektim içindeki temiz niyeti biliyorum o yüzden seni kırmamaya çalışıyorum Allah'tan dilerim 1 gün yüz yüze allah nasip etsin ozaman anlarsın kim veli kim deli
Başkası ak demiş ordan beni vuruyorsun insacıl özelliğin zayıf kendini biraz geliştir
Ben sapık imasında bulunmadım. Bana tavsiye vermeden önce kendi kendine kafanda kurmayı bırak önce.
2-3 defa neyi yapmışım? Kaç kere dedim özelden yazma diye. Saygın yok ki demek ki dur durak bilmiyosun. Sınırını bilmeyene ben de sınırını göstermek durumunda kalıyorum. Bence dön de kendine bak biraz.
Tövbe. Allah yüz yüze karşılaştırmasın. İstemez. Bana kendini geliştir tavsiyesi verecek son insanlardan birisin. Haddini aşma da git sen kendini geliştir. Benimle de bi daha muhatap olma. Hadi güle güle!
Sana ne desem ya başka yere çekersin ya da saçma boş konuşursun okadar çok şey varki süratına söyleyeçek çok şey var sen dedin kelimeyi tartmayan cahilsin sana güle güle sen kimsin ki bendeki Terazi sana ağır gelir iyi insanlara denk gelesin sen ağzına gelen herşeyi söyle sonra ben kafada kurayım bu dünyada tek ah ettim tek insansın tebrikler ahım seni bırakmasın bu sözlerinden dolayı ahirette hesablaşırız merak etme
Ulan ger*izekali hem saygın yok hem bi de ah ettim falan diyosun defol git uğraşamam ben senin gibi cahillerle hadi
Ruh hastası
Sen önce psikolojinin düzelt. Normal değilsin. Senin gibilerin ahı da tutmaz.
Asıl ben ah ediyorum sana. Şimdi defol daha fazla rahatsız etme beni hasta
Yok artık ya ne günahı yaaa
Değil zaten
Aynende öyle
Şaka ise berbat değil ise daha berbat gibi
Kesinlikle
aklı kıt çok insan var normaldir
Benim hakkımda gıybet yapıyorsun hakkımı helal etmiyorum hadi bakim neolacak şimdi...
İsim vermedim. Kim olduğu da söylemedim. O şekilde gıybet olmuyor. Dolayısıyla bi hakkın da yok
Daha bunun fikri hükmünü bile bilmiyosun ama gelip benimle hüküm tartışıyosun. Cehaletin böylesi...
Bak bilmiyosun ama ben sana öğreteyim. Bir konuşmanın gıybet olması için bir durumu anlatırken kişiyi ismiyle, kim olduğuyla ilgili hedef göstermen gerekir. Herhangi biri diye anlatılan bir olay kimin tarafından söylendiği bilinmediği için gıybet hükmüne girmez. Şu an sen kendini ortaya atmasan kimse sen olduğunu anlamayacaktı zaten. Kendin girdin muhabbete
Olmayan hakkını helal etmiyorum diyeceğine Allah'ın helal kıldığı bişeye haram dediğin için dinden çıkmandan sebep kelime-i şehadet getirip tövbe etmen gerekiyor senin şu an. Allah adına yalan konuştuğun için
Helale haram demiyorum onu sen uydutdun
Tam olarak helale haram dedin
Kadınların akşam dışarı çıkması helal olduğu halde günah dedin. İmanını tazele sen önce
Din bilmeyenler din konuşmasın burada
Buna günah diyecek 1 tane ehlisünnet alim yoktur. Kendi kafasından din uyduranlar yorum yapmasın
Aynen özellikle sen allah sabır versin eşin varsa eşine seninle konuşulmaz tam bir narssistsin
Doğruyu savunana narsist diyene bak hele 😂 karşında bi sağlıkçı var. Psikoloijiyi de dini de benden daha iyi bilmiyorsun. Narsizmin ne olduğunu sana burada aciklardim ama boş ver daha bu yaşa gelip de dinini bile öğrenememiş birine benim anlatacak bişeyim yok. Böyle insanlara sadece acıyorum. Cehalet sahibi bir Müslüman görmek beni sadece üzüyor.
Senin günah dediğin şeyin günah olmadığını cümle alem biliyor. Bütün ehlisunnet camiası benimle bu konuda hemfikir ama tek alim sen olduğun için fetvayı sen veriyorsun harikasın
Yok artık
Maalesef
Bir mezhebe inanıyor musun?
Uygulama konusunda da bir düzen için de ehlisünnete uygun 4 mezhepten birini seçip o şekilde devam etmek akla mantığa en uygun yöntemdir
Tamam o zaman sunni fıkıhına göre sokağa çıkman caiz değil. Sünnilik ayrı bir dindir ondan sordum. Senin düşündüğün gibi değil. Gerçek sunni dinini Afganistan yaşıyor.
Yoo gayet de caiz. Kendi kendine fetva verme de yasaklayan ehlisünnet kaynağı göster görelim
Herhangi bir ayet veya hadiste kadınlar akşam dışarı çıkamaz diye bir ibare yok. Ehlisünnetin kaynağı ayet ve hadislerdir. Bana ayet veya hadis kaynağı göster bu hükmü veren. Bekliyorum
Ben bu hadisleri biliyorum da sende bunları anlayacak zeka yok sorun orada
Kimse böyle bir şey demiyor, uydurma
Uydurmuyorum daha az önce biriyle tartıştım bu konuda
Keşke demeselerdi ben de şok oldum
Denyolarla neden tartışmaya giriyorsun?
Akıl var mantık var
Haklısın
Günahsa da umrum dışı 😀
Hayır günah falan değil. Umrun dışıysa niye sorumu cevapliyosun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?