13 seneye yakın bir evliliğimiz var, bir tane de çocuğumuz var. Eşim hiç sıcak, samimi gelmiyor bana. Ne zaman konuşmaya kalksa benimle bir art niyetli geliyor, lafları alttan alttan söylüyor, vuruyor gibi hali var.
1 ay
Onunda öyle bir yapısı vardır belkide. Sadece sana mı öyle? Genel de öyle ise huy bu değişmezki?
Ama bir oturup bende sevmediğin şeyler ne diye sorsan belki bir şeyler vardır ona göre paylaşırsınız birbirinize
Uzun süredir böyle hissetmen kalbini çok yormuştur 💔 Bu mesafeli, iğneleyici tavır karşısında sevgi hissetmek zorlaşıyor ve bu çok anlaşılır bir durum.
Önce duygunu netleştirmen önemli. Ona karşı kızgın mısın kırgın mısın yoksa duygun mu azaldı 🥺 Bunları sakin bir zamanda suçlamadan konuşmayı deneyebilirsin. “Böyle konuştuğunda kendimi değersiz hissediyorum” demen işe yarayabilir.
Eğer konuşmalar hep tartışmaya dönüyorsa çift terapisi düşünmek de iyi olabilir. Kendi sınırlarını koruman ve neye tahammül edemeyeceğini bilmen de çok değerli 💫 Unutma yalnız değilsin bu duygular birçok evlilikte yaşanıyor 🌿✨
Cevap
11Cevap
13 yıl az bir süre değil. Bu sürede birbirinizi yipratmis ve bu yüzden de birbirinize soğumuş olabilirsiniz. Bu saatten sonra da değişmez bu durum. Abi kardes gibi yaşayıp gidersiniz.
Peki ilk evlendiğinizde bu şekilde miydi hani mesela 13 seneden beri bu duyguyu ne zamandan beri yaşıyorsunuz
Hep var bu duygu bende
İlginç bir şekilde demek ki karşınızdaki insan da hiçbir şekilde kendini ne değiştirmiş ne geliştirebilmiş. Hani şu şekilde insan seneler geçtikçe karşısındaki insana eşine duygularını daha samimi bir şekilde ifade etmeye çalışır demek ki sizin eşinizde kesinlikle bu durum yok
Evet bana hiçmi hiç evlendiğim günden beri samimi gelir tarafı olmadı içimde bir sıkılma oluyor yanıma geldiği zamanda bilmiyorum
Bu duygu hiçbir zaman geçmez hani ben her zaman derim bir insandan önce bir enerji almak lazım olumlu ya da olumsuz yönde. Anladığım kadarıyla siz olumsuz yönde enerjiyi almasını ve bu enerji hiçbir zaman da geçmemiş. Peki size karşı davranışları nasıl onu merak ettim
Kötü köpkötü iyi gibi davranıpta kötü niyetlide davranabiliyor
İşte demek ki sizin düşüncelerinizde o yüzden bir değişiklik olmamış. Hani zaten bu kişiye karşı olumsuz bir şeyler var enerjiniz düşük Bir de yaptığı davranışlardan dolayı burada haklı olduğunuzu göstermiş. Peki bu şekilde ne yapmayı düşünüyorsunuz,? Gerçekten zor bir durum
Boşanmak ayrılmayı düşünüyorum başka çaresi kalmıyor böyle bir şey hissetmiyorum çünkü mutlu değilim onunla
Ya dediğim gibi hani tamam enerji düşük ona karşı önyargınız var karşıdaki insan iyi olsa size iyi davransa değer verse yine bir şekilde insan şunu düşünür ya beni seviyor bana değer veriyor Ben böyle bir insanla mutlu olurum. Ama o da yoksa zaten bu beraberliği sürdürmenin bir anlamı kalmıyor. İnsanlar bu konuda gerçekten hiç anlamıyorum sevdiğin insana ya da hayatındaki insanı değer vermek ona önemli olduğunu hissettirmek bu kadar mı zor
Belki önemseyeceği gün gelir beni bu seferde evdeki kuş uçmuş olur😂
Zaten genelde öyle olur insanın aklı başına derler ya bir şeyi kaybedince gelirmiş Bu da büyük ihtimal böyle olacak 🙂 ama kaçırdığı şu bir kadın gitmemek için çok uğraşıyor gittiği zaman da bir daha arkasına bakmam
Sen tek taraflı devam ettiriyorsun bu evliliği sadece
Evet👍🏻aynen öyle
Sabırlı birisin demekki
Çokk şimdiye kadar bırakmıştım çoktan sabırsız olsam
Helal olsun
senin biraz kafa dağıtmaya ihtyiacın var sankim
Bilmiyorum valla nasıl dağıtıcam peki
Buraya döküyorum ya içimi reel yok ama
Sarp kes sesini
Kafa da bitirmissin zaten sen evliligi
Yavaştan tiksinmeye baslamissiniz birbirinizden
evlenırken sevıyor muydun pekı