Böyle bir soruya denk geldim ve yorumlar şok edici. En geç 5-6 gibi evde olmaya zorlananlar varmış şaka gibi. Millet işten en erken 5 buçuk 6 da çıkıyor zaten. 5'te evde olma zorunluluğu nedir? Bu insanlar psikopatlar mı? Kafayı mı yediler? Fanusta yaşatacaklarsa çocuk yapmasınlar yani. Kendileri zaten normal değil, çocuklarının da ruh sağlığını bozuyorlar. Oldu olacak pencereyi de açmasınlar maazallah burunları falan dışarı çıkmasın aman aman!
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. Ben bundan çok çektim eski kız arkadaşımın telefonu 4,5 - 5 gibi başlardı aranmaya annesi arardı istanbuldaki ablası arardı kız derdi şurdayım bak şunu yapıyorum merak etmeyin şu zamanda geleceğim yok saatlerce konuşur durulardı kapatırlardı telefonu 5dk. sonra tekrar ararlardı Allah şahit bir gün rahatça kızla dolaşamadım bıktırdılar birde kızın telefonu kırıktı arayınca falan telefon çalmazdı bunu bildikleri halde kıza yapmadıklarını bırakmamışlardı o kadar sinirlendim ki gittim yeni telefon aldım kıza yakasından düşsünler diye
111 Yorumla- 4 ay
Yalnız bişey dicem 5 dk da bir sapık gibi aramak falan bunlar normal şeyler değil. İnsanı hasta eder. O kızda psikoloji de kalmamıştır öyle ailede
- 4 ay
Yuh. Uyumak için gelmek nedir
- 4 ay
Kıza huzur vermiyorlar ki şöyle düşün bir annesi var eve gelir yatar sabahta kalkar işine gider kızla gram ilgilenmez yemek yedin mi açmısın vs. yok bunlar söylenmez ama sabah akşam ben kızın evine yemek gönderiyordum biz sevgili olduğumuzda kış ayıydı baktım deri montla geziyor dedim saçmalama götürdüm mağazaya soktum ne istersen alıcam dedim zorla aldım hatta ya kızın evine gittim susadım su verirmisin dedim baktım 5lt su dibinde minnacık kalmış bana uzatıyor o kadar kötü hissettim ki bunuda aldım yanıma gittim markete kendi arabamın ağzına kadar ne varsa doldurdum market alışveirşini yaptım evine götürdüm ve bu insanlar bunları kendi kızına yapmayıp 7/24 arayıp neredesin diye baskı yapan darlayan insanlar
- 4 ay
Allah Allah ruh hastaları yaa. Yani maddi durumlarının kötü olmasını falan anlarım da hiç ilgilenmemek, dk da bir daralma falan nedir ya
- 4 ay
Darlamak*
- 4 ay
E senin o kadar şey almana bişey demiyor muydu ailesi
- 4 ay
Olaya bak yaa merak ettim şimdi annesi naptı ki
- 4 ay
Anladım. Ne diyim bilemedim. Hayırlısı böyleymiş demek ki. Ben davul dengi dengine diye düşünüyorum. Öyle aileye kendisi gibi dünür lazım. Böyle farklar ileride büyük sorunlara dönüşebiliyor. boş ver böylesi daha iyi olmuştur belki de
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattıkların gerçekten boğucu 😔 Hele 26 yaşında hâlâ “saat” baskısı yaşamak insanın sinirini de saygısını da tüketiyor. Ailenin güven kaygısını anlıyorum ama 5’te evde ol baskısı kontrol ihtiyacı artık 🚫
Onlarla sakin bir dille “bana güvenmediğinizi hissediyorum” demen çok etkili olur 💬 Zamanla saat yerine iletişim odaklı bir denge kurmak en sağlıklısı 🤝💜00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
4 ayHerkes ebeveyn olmamalı ya, artık ruhsat verilmeli.
21 Yorumla- 4 ay
Katılıyorum maalesef
4 ayBen onu bunu bilmem akşam ezanından sonra çocuk dışarıda olmamalı eskilerin lafı
151 Yorumla- 4 ay
O çocuklar için geçerli. Biz büyüdük artık yetişkiniz ya şu an?
- 4 ay
Burası İstanbul iti kopugu çok gerek yok karanlıkta tek dolaşmaya
- 4 ay
Niye? Kalabalık değil mi orası? Issız yerde gezmiyoruz sonuçta. Kalabalık yerde gündüz ile akşam arasındaki fark ne
- 4 ay
İt kopuk dediklerin gündüz dışarı çıkmıyorlar mı sanki
- 4 ay
Bu mantığa göre bizim hiç burnumuzu dışarıya cikarmamamiz lazım. Öyle hayat mı geçer
- 4 ay
Güzel kardeşim
Çocukların ve İnsanların Eve Çekilmesi: Hz. Cabir'den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (s. a. v.) şöyle buyurmuştur:
"Güneş batıp gece karanlığı bastığında çocuklarınızı dışarı çıkmaktan men ediniz. Çünkü şeytanlar o sırada etrafa dağılırlar, faaliyete geçerler. Geceden bir saat geçtikten sonra çocukların eve gelmelerini sağlayın ve kapıları kapatıp Allah'ın adını anın."
- 4 ay
Sadece çocuklar için degil ata sözünde vardır çok gezenin ayagına bok dolaşır biraz büyük sözü dinle ilerde sende çoluk çocuk sahibi olacaksın ve bu dediklerinin çok saçma oldugunu anlayacaksın
- 4 ay
Dediğin hadis sadece çocuklara yönelik ve akşam dışarı çıkmak "çok gezmek"anlamına gelmiyor. Yani çok alakasız sözleri kendi düşüncene göre çevirmeye çalışıp çok alakasız yorumlar yaptığının farkına varmalısın
- 4 ay
Sen istedigini kadar kendini haklı gör gece gezmesi kadın olsun erkek olsun sıkıntılı
- 4 ay
Akşam dışarı çıkmak demek her gün gezmek demek değildir. Kendimden örnek vereyim ben her gün gezmiyorum ama çıktığım zaman da arkadaşlarımla canımız isterse akşam da çıkar gezeriz yani bunda dinen hiçbir sakınca yok. Herhangi bir ayet veya hadiste kadınlar şu saatte çıkamaz diye bir kural var mı? Tabiki yok. Allah'ın yasaklamadigi hiçbir şeyi atalarım da yasaklayamaz dolayısıyla. İşin kötü tarafı şu ki kendinize sadece boş yere kısıtlama koyuyorsunuz. Ben arkadaşlarımla güzel bir havada, dışarıda akşam yemeği yerken keyifli sohbetler yapabiliyorken siz boşu boşuna kendinizi bu güzelliklerden mahrum bırakıyorsunuz mesela.
- 4 ay
Gece gezmesinin yetişkinler için sıkıntılı olduğuna dair dini bir kaynak söyler misin? Biz de öğrenmiş oluruz. Bekliyorum
- 4 ay
Sen muhafazakar birisisin bu belli şimdi bekle bir hadis atayım
- 4 ay
Tamam bekliyorum. Ben kültürel muhafazakar değilim bu arada. Ben dini hassasiyeti olan ve ona göre yaşamaya çalışan bir insanım. İkisi farklı şeyler.
- 4 ay
Bu dediklerine de şu yüzden karşı çıkıyorum. Allah'ın yasak koymadığı birçok şeye muhafazakar kültür yasak koyup sınır çiziyor. Bu da benim en sinir olduğum şeylerden biri. Dini bir kısıtlama yoksa kültürel sınırlandırma benim için hiçbir şey ifade etmiyor
- 4 ay
Bu hüküm Ahzab suresinin otuz üçüncü ayetinden gelmektedir. Âyet, Peygamber aleyhisselamın hanımları olan annelerimize ve onların üzerinden de bütün mü'min kadınlara hitap etmektedir. Âyetin meali: “Evlerinizde kalın ve eski cahiliyede olduğu gibi açılıp saçılmayın.” şeklindedir. Âyet, çok açık bir şekilde cahiliye dönemi kadını ile iman etmiş kadın arasında bir farkı öne çıkarmaktadır. O fark şudur:
Cahiliye kadını, ölçüsüz bir şekilde evinin dışında bulunabilen kadındı. Müslüman kadının ise bu ölçüsüzlüğe kapılması mümkün değildir. Müslüman kadının adresi ve merkezi evidir. Bu ev olma durumu dışarı ile bağlantı kuramama gibi bir sonuca götürmez. Dışarının sürükleyen etkisinde kalmamasına yönelik bir tedbirdir bu. Kadının merkezi evidir. Evinden hayatı sürdürür. Evden çıkamaz sözü ile “evi merkezidir” arasında ciddi farklar vardır. Bu farklardan birini kadının camiye beş vakit namaza gitmesi ile alakalı konuda görebiliyoruz. İslam fakihleri caminin onca ağırlığı ve önemine rağmen kadının namaz kılmak için camiye gitmesini serbest bir konu gibi görmemişlerdir. Özellikle genç kadınların ve tedbir açısından dikkatsiz davranabileceklerin camiye giderek kazanacakları muhtemel sevap ile ev merkezini kullanarak kazanacakları sevabın aynı olmadığını hadislere dayanarak belirtmişlerdir. Konuyu basit bir birey hakkı gibi gören anlayış bunu idrak edemez. Dinimiz kadını bir birey olarak değil insanın aslı, hayatın dengesi olarak görmektedir. Bunun için de kadının cami bağlantısına yasak getirmemiş olsa bile sınırlamalar getirmiştir. Yoksa kadın evinin kölesi gibi değildir, evinde hâkimdir ve özgül ağırlığa sahiptir.
Kadının ev ağırlıklı bir hayat yaşaması Allah’ın açık bir emridir. Yaşanan çağın fesadından etkilenerek buna itiraz etmek, teslimiyet mantığında arıza bulundurmak demektir. Esasen kadın da bilir ki evden uzaklaştıkça kaybeden odur. O evden uzaklaştıkça şeytanlaşmış gözler ve akıllar için daha kolay bir tuzak olabilecektir. - 4 ay
Bak yine kendine göre yorum yapmışsın. Olmuyor bu. Objektif olun biraz. Kuran'da ölçüsüz olmayın diyor. Ben ölçümü gayet bilerek akşam dışarı çıkıyorum ve çok şükür de bi sorun yaşamadım. İnşallah da yasamam. Akşam dışarı çıkmanın ölçüyü aştına dair hiçbir söz yok. Ayrıca kimin haddine kadın 5 vakit namazı camide kılamaz demek? Hangi şarlatan söylüyor bunu?
- 4 ay
Kadının evinde namazını kılması daha hayırlıdır demek kadın camide namaz kılamaz demek değildir. Okuduğunuzu nasıl anliyorsundur garip doğrusu
- 4 ay
Bu nedenle ümmetimizin geçmişinde ağırlıklı anlayış, kadının evinde sultan olması anlayışıdır. Anneliği ve eş olması penceresinden bakıldığında da bu ince ölçü daha iyi anlaşılır.
Kadın, gerekli hassasiyetlere dikkat ederek evinden çıkıp gayet tabi eğitim alabilir, ticaret yapabilir, ziyaretlerde bulunabilir. Onun için yapılması mübah olan hangi iş varsa o işi görmek için evden çıkmasında sakınca vardır diyen bir ilim adamı olmamıştır. Sakınca ölçünün kaçmasında ve adeta kaş yaparken göz çıkarılmasındadır. Sokağın fasit görüntüsünün zi - 4 ay
Bak diyorsunki inşallahta sorun yaşamam diyorsun inşallah yaşamassın işte İslam bunun önüne geçmek için mahrem siz ve yalnız keyfiye dışarıda dolaşma diyor
- 4 ay
Bak abi düz mantık düşün. Akşam dışarı çıkmak yasak mı? Hayır. Günah mı? Hayır? Caiz mi değil? O da hayır. Ayette ölçülü olun diyor. Akşam çıkmayın demiyor. Ölçüyü bildiğin sürece ne zaman çıkıyorsan çık demek oluyor bu da. Gayet açık ve net
- 4 ay
Daha hayırlıdır vs. bak bunlardan bahsetmiyoruz. Yasak var mı? Yok. Bitmiştir
- 4 ay
Çok çok hayırsız ve kötü bişey olsaydı Allah haram kılardı zaten. Öyle bişey olmadığına göre sorun da yok. Akşam dışarıma da çıkarım, kahvemi de yudumlarım. Hele yaz vakti gündüz dışarı çıkmak eziyet. Yazın full akşam çıkılır.
- 4 ay
Bir zamanlar kadınlar pardğseliydi sonra pardüse bol paçalı bol giysili kıyafetlere döndü bunu kapalı bayanlar için diyorum sonra bu bolpaçalı kıyafetli kadınların yerini dar pardüseli dar pantolonlu kıyafetler aldı peki şu an nasıl altta tayt üste başörtü yani birşeyler ufak ufak normalleşiyor sen bugün böyle saçmalıkmı olur dersin senden sonraki nesil daha rahatını yaşamak ister koskoca Osmanlı neden kıyafet devrimi yapmadı bunların zevki parası kıyafetimi yoktu hep si vardı ama Allah korkusu daha çok agırlıklıydı aynı şey erkekler içinde geçerli
- 4 ay
Ya abi bak olmayan hükümler vererek vebale giriyorsun. Şu an günaha giriyorsun. "Mahremsiz ve yalnız keyfiye dışarıda dolaşma diyor" hükmü vererek İslam'da olmayan bir şeyi İslam adına konuşuyorsun. Yapma bak. Öyle bir ayet hadis yok
- 4 ay
İnşallah dedim evet bu gündüz için de geçerli. Ben İzmir'de yaşıyorum. Burada ha gündüz ha akşam hiçbir fark yok. İnsanın başına bişey gelirse gündüz de gelebilir. Takdiri ilahi. O yüzden dedim inşallah da bişey olmaz diye. Bu her an için geçerli. Akşama mahsus bişey degil
- 4 ay
Birgün peygamberimizin sas evine agma gelmiş Efendimiz Ayşe annemize sen içeri geç demiş annemize demişki o agma göremaz demiş o göremezde sendemi agmasın deyince ne demek istedigini anlamış belliki senin canın ekşili çekiyor artık bu seninle Allah arasında olan bir şey ben olması gerekeni söyledim
- 4 ay
Bak bana kadınların veya erkeklerin akşam dışarı çıkmasına yasak koyan hiçbir dini hüküm bulamazsın. Yok çünkü. Sana dayatılan kültürel değerlerden biraz arınıp bu gerçeği kabullenmen gerekiyor
- 4 ay
Ölçüyü sen belirleyemessinki farzetki dışarı çıktın erkekli kızlı karışık bunun dinen haram oldugu kesin mi kesin mahrem degil
- 4 ay
Verdiğin örnek de çok alakasız bir örnek. Neyseki o olayın detaylarını iyi biliyorum ya yanıltamıyorsun. Orada Hz. Aişen'in başı açık olduğu için söylüyor onu örtünmesi veya örtünmüyorsa içeri geçmesi için. Konuyla çok alakasız bir örnek verdin ve bana hâlâ akşam dışarı çıkmayı yasaklayan hiçbir delil getiremedin. Kültürlerine bağlı olabilirsin ama bu konuda dini hiçbir delilin yok. Kendini kandırmayı bırak
- 4 ay
, farzetki kız kıza çıktınız erkeklerin dikkatini çekerek İslam hukukuna aykırı muhabbet oldugunda neyapacak sın İslam kadını korur bu korumayı farklı yerlere çekemezsin
- 4 ay
Belliki İzmir gibi yerde normalleşmiş kimse bakmaz karışmaz laf atmaz peki İslama nekadar uyuyor
- 4 ay
Bak bu konuşmayı dimi hassasiyetin oldugu için bukadar uzattım yoksa hiç karışmazdım
- 4 ay
Yinede bu hassasiyetleri üzere olmanı dilerim bu konuyuda burada sonlandıralım olur mu
- 4 ay
Ölçüyü İslam belirliyor zaten. Karışık ortamda bulunmaz caiz değil evet. Bak hükümleri dahi yanlış biliyorsun abi ben senelerce okudum bu bilgileri. Haram ile caiz değil farklı şeyler. Karışık ortamlarda bulunmak caiz değildir demek doğru olur. Haramlık farklı bir konu. Şimdi oturup burada fıkıh kurallarını konuşmicam tabi ama Karışık ortamlara gitmek zorunda değilim. Dediğini aklamak için bahane üretme. Yakışmıyor. Ben kız arkadaşımla bir restoranda akşam yemeği yiyeceğim mesela. Gayet de caizdir, helaldir. Bu kadar basit
- 4 ay
Ayrıca karışık ortam dediğin durum gündüz için de geçerli. Akşam ile bi alakası yok. Bak dini bir hüküm bulamadığın için alakasız yerlerden bişeyler çekmeye çalışıp alakasiz cevaplar veriyorsun.
- 4 ay
Bak hala muhabbetlerden falan bahsediyorsun😂😂😂 yaa bak akşam dışarı cikmayi haram kılan hiçbir hüküm bulamadın. Bunu kabullen. Başka yerlere çekmeye çalışma bak kaç yaşında adamsın bu kadar çocuk gibi davranma Allah aşkına. İnsan haksız olduğunda da haksız olduğunu kabul edebilmeli. Bu bir erdemdir
- 4 ay
Tamam ablacığım afiyet olsun bende diyorumki evet caiz degil sen caiz degil dersin dogru senden sonraki nesil veya seni örnek alan nesil bunu dahada ileri taşıyor bugün sen kız kıza dışarıda yersin yarın kız arkadaşın sevgilisini getirir seninle tanıştırmak için neoluyor mahrem biriyle sohbet etmiş oluyorsun sen anlık düşünüyorsun ben ileride olacakları söyleyip önünü kesiyorum haksızmıyım bu konuda
- 4 ay
Tamam sen haklısın 😁😁😁
- 4 ay
Abi sen bana din anlatmaya çalışıyorsun da bak benim fıkıh bilgim hiç fena değildir. Kusura bakma ama ben sizin gibi sadece aileden görme taklidi bir imana sahip değilim. Ben araştırıp öğrenerek tahkiki imana sahip oldum çok şükür. O yüzden bana öyle gelenek görenek gibi örnekler falan verme. Ben dini hükümleri gayet tabi biliyorum. Akşam dışarı çıkmayı kısıtlayan, günah sayan hiçbir dini hüküm yoktur. Sen de bulamadın zaten. Bulamadığın için de sırf haksız çıkmamak adına alakasız örnekler vererek lafı oradan oraya çekmeye çalışıyorsun. Bu tavır bir Müslümana yakışmaz
- 4 ay
Akşam dışarı çıkmak caiz değildir diyen sen misin? Alim misin sen :) Bana kaynak göster bu hukmu veren kim? Yok. Bulamazsın ki. Sana bisey diyim mi? Sizler kendi kültürünüzü dine tercih ediyorsunuz. Dinde olmayan bir hükmü kültürünüzde öyle diye içine katmaya çalışarak Allah adına yalan söyleyip vebale giriyorsunuz. 2 saattir hüküm bulamadın ama hâlâ ısrar ediyorsun doğru diye
- 4 ay
He sen haklısın onun için bugün Müslüman insanların çocukları karışık ilişkiler yaşıyor seni kastediyorum ama bu gidişat hiç iyi degil
- 4 ay
Abi bak yine alakasız bişeyden bahsediyorsun. Gerçekten yaşına veriyorum çünkü nedense bazı insanlar belli bir yaşı geçtikten sonra yanlış bildiği bişey varsa bile onun doğrusunu öğrendiğinde kabullenemiyor. Ama bunlar gerçeği değiştirmiyor. Allah benim akşam dışarı çıkamam yasak koymamış ya bu kadar basit. İstediğin kültüre uyabilirsin ama dinde olmayan bir hükmü veremezsin yani
- 4 ay
Ben bazen akşam arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum ve bu günah değil. Bak aşina olmadigin, bu zamana kadar kültürün sebebiyle çevrenden duyup bilmediğin şeyler olabilir bunlar ama kabullenmek zorundasın yani. Sen yine kendi kültürüne uy, bildiğin gibi yap ama dinin vermediği bir hükmü vermiş sayıp Allah adına olmayan bir şeyi konuşma. Kendi dinini tehlikeye atıyosun
- 4 ay
Ha ben dagda aşamıyorum gayet elit bir ortamda yaşıyorum senin dini hassasiyetin oldugu için buna yorum yaptım sen ister akşam çık ister sabah ister tek çık ister arkadaşınla islamın helali haramı fıkıhı bellidir kadını ve erkegin giyim yaşam tarzı bellidir erkek bol giyinmeyi kadın vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde bunun içinde saç topuz vs de var yaşam tarzı israfı sebep olmadan yaşaması öngörülür
- 4 ay
Seninle zaten bu konuda anlaşamayız çunkü sen gençsin benim Dedigimi benim yaşlarıma gelince belki anlarsın dini egitimini kimden nasıl aldıgını bilemem bugün dini degerlerin içimi boşaltan hocalar var okullarda diyanette
- 4 ay
Ben dini eğitimimi ayet hadislerden aldım. Kuran ve sünnetten. Ve senin adına gerçekten üzüldüm. Allah'ın ve peygamberin yasak koymadığı bir şeyin yasak olduğunu iddia etmen bir Müslüman için çok utanç verici bir durum. Hüküm göster diyorum gösteremiyorsun ve gösteremediğin halde inanıyorsun buna. Kültürünü din zannetmeye başlamışsın. Yazık
- 4 ay
Ben objektif bir insanım. Onun bunun dediğine göre değil İslam kaynağının dediğine göre hareket ederim ama belli ki bu bilinç sende oluşmamış ki cümleye atalarımız böyle demiş diye başlamandan belli. İyi öyleyse siz atalarınızın dininden devam edin
- 4 ay
Sen otur kendi haline üzül ben halimden memnunum çok şükür örfüm adetim Allaha peygambere sünnete uygun hiç bir konuda kapı aralamıyorum caiz olmayan veya harama
- 4 ay
Neyse bu sohbetin sonu kalp kırıklığına gidecek gibi hadi Allaha emanet yolunda bahtında açık olsun
- 4 ay
Lütfen birdaha cevap yazmassan sevinirim allahım selameti üzerine olsun
- 4 ay
Son sözüm: Helal olan bir şeye haram demek insanı dinden çıkarır. Kelime-i şehadet getirip tövbe etmelisin. İyi gunler
Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. 10-11’den sonra merak eder arar tabii ama 5-6 erken sayılır baya
13 Yorumla- 4 ay
Yani 10-11 tamam da 5 nedir Allah aşkına şok içindeyim
- 4 ay
Evet
4 ayİlgilenmek ve kontrol altında tutmak aynı şey değildir.
11 Yorumla- 4 ay
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayBizimkiler de aşırı karışıyorlar. Seneye nasip olursa şehir dışı istiyorum kafamda birkaç şey var. Bezdum
10 Yorumla
4 ayWelcome to Turkey
11 Yorumla- 4 ay
Neyse ki ülkemin her ferdi böyle değil. Benim umudum var
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
4 ayİş işini halledince takmam
13 Yorumla- 4 ay
Ya sadece iş için mi dışarı çıkılır? İnsanın bi sosyal yaşamı olmicak mı yani
- 4 ay
Yok kız o anlamda değil. İşim olunca istediğim saatte eve girer çıkarım kimseyi takmam. (Sadece iş ev yaparsam yengeni nasıl bulup tanışayım) 😅
- 4 ay
Hee tamam şimdi oldu. Öyle desene
4 ayHerşeyin bir üsülü vardır
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. Karışmaz
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?