Kaç yaşındasınız ve en geç kaçta dönebiliyorsunuz mesela saat 1 veya 2'de çıkabiliyor muyuz
2 ay
Ailem çok katı ve muhafazakardır. Fakat bana pek karışmazlar. Çünkü kişiliğimi iyi bilirler. Kaçta gidip, geleceğimi planlı olarak söyler ya da haber ederim. Max akşam 10 olur eve geç gelmem. Ki onu da ben belirlerim. Kadın olsun, erkek olsun en geç onda herkes evde olmalı. Özetle siz güven verin ve akışına bırakın
47 yaşındayım ve evet ailem eve giriş çıkış saatlerim hakkında fikir beyan eder :))) illa ki birileri karışıyor be gülüm. birlikte yaşamanın doğal sonucu bu. tut ki yalnız yaşıyorsun, yine istediğin saatte girip çıkmak zor olur. konu komşu görür, sokakta yalnız yürürsün iti kopuğu görür, illa ki fikrini farklı şekilde ifade eden insanlar olur. sinir bozucu ama böyle.
Geçen seneye kadar anneannem çok karışırdı saat başı arardı evli olmama rağmen geç gitme eve napıyon nerdesin ne yemek yaptın yemek yedin mi vs vs diye ama geçen sene kaybettim keşke arasa da tekrar karışsa sorsa diyorum ölmeden 1 gün önce aradı gel hadi diye bende gelemem sabah erkenden hastaneye gidicem demiştim keşke gitseydim beni sayıklamış o gece 🥹🥀
😢😢😢😢
Dostlar sağ olsun teşekkür ederim
Karışmayan ailede sıkıntı vardır Hem de büyük sıkıntı kafasına göre eve giriş çıkış yapmak isteyen kendisi ayrı eve çıksın Bu kadar basit aile evinde kurarlar olur olmuyorsa bir sıkıntı vardır
Bu konu çok tanıdık geliyor bana 💛 Aileler geç saati duyunca hemen en kötü senaryoyu düşünür 😅
Yaşın küçükse 1–2 olmasa bile ortak bir saat belirlemek daha güven verici olur.
Ailenle sakin konuşup nereye gideceğini kimlerle olacağını söylemen çok işe yarar 🌙
Güven oluşunca saatler konusunda da esneklik artıyor 😉✨
Cevap
39Cevap
kimse karışamaz.
Bizimkilere kalsa evden bakkala gidip gelis dakikalarimj sayiyolar
Bizdede
Oğulları olsa aynı muamele yapmazlar kiziz diye
Kesinlikle 🙂
Karışıyor evet ama bir kızda kaçta gelmesini bilmesi lazım ailemi meraklandırmayı sevmem
@özlemyalcın34 pp gerçek mi
Saat bir ya da ikide nereye gidicem kiminle gidicem 😂 kendi aracım olursa onunla yoksa biri beni evimden alırsa evet elbet çıkarım.
Bir buçuk gibi döndüğüm oldu sanırım en geç.. ama 11-12 gerebilir bizi arada 😁
Ebeveynler kızlarının dışarıda geçirdikleri zamanı sınırlıyorlar tabii ki de ama, kahvehane ve ataerkil kültürlerin hâlen baskın olduğu yerlerde de, tam tersine erkeklerin evde geçirdikleri zaman sâdece yemek, uyku ve özbakımla sınırlandırılıyor.
Kendi evim var şu an saat sabahın 03. ü istersem arabama atlayıp Ankara'da istediğim yere gidip istediğim zaman eve gelebiliyorum lan düşününce fark ettim güzel birşeymiş :D
Karışmıyor çünkü ailem bana güveniyor. Ne zaman dışarı çıkıp ne zaman eve döneceğimin bilincinde bir insanım. Böyle bir insana karışılmaz zaten. 26 yaşındayım
Yanlız yaşıyorum, ama yine de mecbur kalmadıkça akşam dışarı çıkmıyorum.
Karışıyor Akşam üzeri 5 6 gibi evde olmam lazım işte. Normal. aksam gezmeside zaten. Yok.
Kaç yaşındasin
26.
Abla kaç kurtar kendini kaç yaşındasın be
5-6 ne yaa kardeşim siz ciddi misiniz ya?
Millet işten en erken 5 buçuk 6 da çıkıyor. 5 te evde olmak nedir Allah aşkına
Gayet ciddiyim
Allah yardımcınız olsun ne diyim...
31 yaşındayım
En geç 12-1 gibi dönüyorum o da 40 yılda bir
Annem nerede ve kiminle olduğumu biliyorsa karışmaz ama mesaj atar ya da arar bazen
Gece 1 2 de bir kizi tek basina disarida gezmesi guvenlik acisindan pek de uygun degil..
Evet 31 yaşındayım bu yaz babamın yanına gittiğimde gece 1’e doğru eve döndük diye fırça yedik ne olmuş yani takıldık işte 😅
Gezeceksen akşam saat 15:00 dan sonra dışarda olma , türkiyede güvenli degil, Sen başka ülkede yaşasaydın derdim ki tamam git gece 1 kadar dolaş gel, ama burası türkiye çalışıyorsan ki 8'den önce hatta zorunlulugun yoksa 15:00 da evde ol ,
Kimse karışamaz diye bir şey yok. Ailen nasıl bir ülkede yaşadıgımızı biliyor ve sana akşam 16:00'te 15:00 da evde ol diyorsa haklıdır. Daha geçen gün biryere gittim tamam mı çok alakasız kendimi zor tuttum sorma , adamın birtanesine az kalsın takışçaktım
sokakta , sorma takışcaktım =az kalsın bıçıklayadabilirdim. jdjddj
Sokakta karısını dövüyodu. noluyor burada hayırdır dedim adam bana dedi ki seni ilgilendirmez.
Yani annen sana baban sana geç saate kalma diyorsa haklıdır, uzatma nasıl bir ülkede yaşadıgımız belli , buhün başına bir olay gelse kendini savunamazsın ülkede adalet yok, aileni ugraştırma.
Karışmıyorlar ama ben yinede eve geç gitmiyorum çünkü hem işten dolayı yorgun oluyorum ve hem geç gidersem sokaklar tehlikeli olabiliyor
Evet karışır 10 da evde olmam gerek ama ben dışarda takilan bi insan değilim benim için sorun olmuyor
kimse bana karışamaz güvenmeyen karışır bence bizde güven problemi yok
Ailemi yıllar önce kaybettim maalesef bu soruyu hiç duymadım
En büyük sansizligin aynı zamanda en büyük sansinda
Ben sabahladigimi bilirim ben de öyle bir sıkıntı yok çok şükür
Akşam 6 dan önce evdeyim birsey olursa aksam en fazla 9a kadar iznim var
18 yaşında kızım var ve karışırım. Hava kararmadan evde olacak.
@PsikopatFareGeldi adamsın amca
@AliMakhachev08KASIM eyvallah oğlum olsaydı ona da karıştırdım
Tek yaşıyorum maalesef anne baba yazlıkta sen rahatmisin
Hiç karismadilar ve artık zaten karışan yok
En gec sabah 5:30 da donebiliyorum zaten 5 te mekanlar kapaniyor.
Babam sağken "Ben seni beklemek zorunda değilim" diyip 22:00 de kapıyı kilitlediği , benim de memleketimde olmama rağmen otelde kaldığım çok oldu
Karışmazlar ama merak ederler. Haber verdiğim sürece sıkıntı olmuyor.
Keşke ailemle yaşoyor olsaydım da karışsalardı. Öyle özledimki o günleri
18 yasındayken gece 1 de gelsem de karısmıyorlardı
Hiç evden dışarı çıkmıyorum ki senelerdir gündüz gece sabah akşam hep evdeyim gençliğimi hep eve kapalı geçirdim
Neden
Yaş kaç
23.00 gibi gelmiştim en geç çok kavga çıkmadı da yine hesap sordu annem
Evet karışırlardı ve bende hangi saatte gitmek istiyorsam yine o saatte giderdim.
Yani karışamazlar ama annem 12 1 olunca gece bi mesaj atar nerdesin neden gelmedin gibi. Bende 2 3 gibi dönüyorum en geç
Kızlara saat en geç 6 diyen aileler oğullarına saatte sinir tanimiyor
Annem benim icinde istemiyorda bu yaşa gelince çok bisi diyemiyorlar. Bizde kız kardeş yok. Olsaydı oda çıkamazdı ya ben bırakır alırım ya da yine bildigim biriyle arabası olan ne bileyim işte bilip ettigim bi yerde ise o saatte döner. Tek başına ise maks akşam 9 10 😅
İşte senin gibi ski yok onun öyle olunca karisirlardi
Maalesef hayat koşulları. Kız kardeşimin kötülüğünü isteyecek bir karakterde insan dglm üzgünüm 😌
İleride çocuğunuz olunca erkeğe saat 6 kızlara gece 12 1 e kadar izin verirsiniz olur mu 😅
Abim sen kaç yaşındasın ya? Benim ailem bana karışmıyor eve giriş çıkış saatlerime. Neden biliyo musun? Çünkü ben ne zaman çıkacağımı, ne zaman gireceğimi bilen biriyim. Geç gelecek olursam da babam merak ettiği için beni arar nerede olduğumu öğrenir ve tamam kızım diyip telefonu kapatır. Sağlıklı bir ebeveyn profili budur çünkü. Ebeveynlik fanusta büyütmek demek değildir. Bu kadar sağlıksız büyütülüyorsanız eğer ve farkındalığınız bile oluşmuyorsa siz çocuk falan yapmayın zaten.
Kesin yani sağlıklı ebeveyn profilinin bu olduğu! Lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın olur mu. Kendi yorumunuz altında belirtin 😅 günümüz koşullarındaki çocukları da ebeveynleri de sizden dinlemek istemiyorum. Herkes istediği gibi yaşamakta özgür.
Bırak onlar adına da başkaları üzülsün takma kafaya bu kadar 😅😅
İlk yorumdan itibaren tekrar okuyun yazdıklarımı olur mu. :) önce bir okuduğunuzu anlamayı deneyin sonra diğer konularda şansınızı denersiniz
Hayatımda çok g*rizekalı gördüm ama senin gibisini ilk defa görüyorum 😅
Hahaha çok zeki olduğun için mi yorumuma cevap veremeyince sildin? 😂 Yazık yaaa valla çok acıyorum senin gibi zavallılara 😂
5 kuruş etmeyecek tipler gelmiş benim zekamı sorguluyor komedi😂😂
Mesela ben anneannemin evi 4 sokak ötede olmasına rağmen tek başıma gidemem. Sence gece dışarı çıkmama izin verirler mi aq
İstediğim saatte çıkabilirim ama annem , kardeşlerim 12 olmadan ararlar merak ederler, zaten önemli bir iş olmadıkça o saatte çıkmam.
O saatte kızların da dışarıda kalması doğru değil.
Ahhh şapşal tabii ki de hayiiiir çıkış olmadığı için giriş de yok dolayısıyla saat de yok djdjdjdjdj
Yok karışamaz zaten 21 yaşından beri tek yşıyorum:)
Ona değil de saçma sapan şeylere karışıyorlar ya çok komik 😂 Vaktinde gelirim eve çünkü.
Ailemle yaşıyorum tek kız çocuğum ve karışıyorlar benimkiler İstanbul gibi bi yerde gece çıkmak riskli
Aile evindeyken çok katıydılar. En geç akşam ezanı derlerdi yani o derece katılırdı ve şu an ayrı olduğum için dediklerinin pek bir önemi yok bana uymuyorsa, yani çıksam laf yapsalarda umrumda olmaz
15-16 yaşından beri 1-2 sorun olmuyor artık ayrı evde olduğumdan saat de kalmadı
şu an kacsin
Erkek olunca sorun kalmiyor vay be
Karışmazlar zaten geç kalacaksam ben arar nerede ne yaptığımın bilgisini veririm
Evet karışıyorlar aile evindeyim. Dün gece 11de döndüm surat yaptılar bana bayaa.
Ortamı ve gündemi düşünürsek haksız da değiller karışmakta
Yalnız yaşıyorum. Eve giriş çıkış saatime ben karar veriyorum
Karışıyorlar 25 yaşındayım 6 da işten çıkıyorum 8 de evde olmalıyım gece dışarı çıkmak falan asla bunlar çok uç şeyler
Yaşım yazıyor ve istediğim saatte.
Kızlar gece dışarıda olmamalı diyenlerin tek yaptığı kadınlara kurbann psikolojisine hapsetmek. Çocuklarınızı iyi eğitin ki kendilerini koruyabilip masumlara da zarar vermesinler ve hayatı yaşamalarına izin vermeyecekseniz de o çocuğu yapmayın daha iyi.
Bir gün eve hiç gitmedim fark etmediler 😂😂
Kendi evimde kalıyorum
Canım ne zaman isterse bana serbest.
Yok hayır eve gideceğim saati biliyorum
Tek yaşıyorum kimse karışamaz
Erkek olduğumuz hâlde karışıyorlar evet
Karışmaz da ben dikkat ederim
gece 3 te girsem bile sıkıntı olmaz
Karışır ana baba sonuçta
Karışıyorlar maalesef
Çıkarım da çıkmam
10 da yatan biriyim