Bir insan neden telefonunun karıştırılmasını istemez?

Son zamanlarda annemin tuhaf davranışları var, telefonunu gizlemeye başladı. Önceden alırdım, dakikalarca bakardım ama şimdi karıştırmamı istemiyor. Telefonuna hiçbir şey yapmıyorum, sadece instadan birilerine bakıyorum, akrabalar vs. Uzun süre tuvaletten çıkmıyor, tamam rahatsızlığı var ama önceden akşamları oturur çay içerdik. Bir ara full gece gelmeye başladı. Annem kılık kıyafetine de özen göstermezdi, şimdi sürekli bir şeyler alıyor, yıllardır almadığı şeyleri almaya başladı. Sonra bir ara, bir gün arkadaşıyla buluştu, geldikten sonra "ee nasıldı" falan dedim, ya bir gariplik vardı, tam anlatamadı, gizlemek istiyor gibiydi o kişiyi. Bazen gözlerine baktığımda korku görüyorum, bir şeyi gizlemek istercesine. Sanki eski annem değil gibi ama böyle bir şeyin varlığına inanmıyorum, aldatma olayları vs. düşünmek istemiyorum çünkü bu dünyada kendimden beklerim, annemden beklemem, öyle söyleyeyim. Bir yere gittiğimizde bazen telefonda selfie çekiniyor, sosyal medyada paylaşıyor, telefonda bir şeyler yapıyor, sonra yanımıza geliyor falan ve annem babamdan çok korkan birisi zaten, babam da korkulacak biri, neler yapabileceğinin farkındadır diye tahmin ediyorum. Kuruntu mu yapıyorum, normal mi sizce? Bir insan neden telefonunu gizler, ne olabilir telefonun içinde?
Bir insan neden telefonunun karıştırılmasını istemez?