Hiç en güvendiğiniz yerden sınandınız mı?

Ben dün gece hayatımın en büyük 'şaka mı bu?' anını yaşadım. 10 yıllık sevgilim, çocukluk aşkım, hani o 'sensiz nefes alamam' diyen adam... Beni öz kuzenimle aldatmış. Hem de benim ona hediye aldığım o meşhur dağ evinde.

Adam 'şeytan dürttü' diyor. Sanki şeytanın işi gücü yok, navigasyonu kurmuş bizim dağ evine gitmiş gibi. Kuzenim ise 'enerjimiz çekildi' diyor. O çekilen enerji değil, karakter noksanlığı canım benim.

Basılma hikayesi isteyenler toplanın başlıyorum.

21:00 Hafta sonu için plan yapmıştık ama sevgilim 'Acil bir iş toplantısı var, şirketin otelinde kalacağım' dedi. 'Yorulma canım, dinlen' dedim. Safım ya.

22:30 Kuzenimi aradım, 'Müsait misin, gelip sende kalayım moralim bozuk' dedim. 'Ay canım çok hastayım, uyuyorum' dedi. Sesi de bir garip geliyor, sanki koşu bandında maraton koşuyor.

00:15 İçime bir kurt düştü. Ama öyle böyle değil, sanki beynimin içinde bir dedektif bürosu kuruldu. Bizim dağ evinine gideyim dedim, hava değişikliği olur diye.

01:30 Evin önündeyim. Işıklar loş, içeriden benim en sevdiğim playlist çalıyor. Kapıyı çalmadım, yedek anahtar saksının altındaydı.

01:35 İçeri girdim. Şömine yanıyor, romantizm dorukta. Masada iki kadeh şarap, yanında benim geçen hafta aldığım peynir tabağı. Yatak odasına doğru yürüdüm. Kapı hafif aralık. Kuzenimin o meşhur 'hastayım' dediği sesi içeriden kahkahalarla geliyor.

01:37 Kapıyı sonuna kadar açtım. Göz göze geldik. Sevgilim yataktan düşüyordu, kuzenim çarşafı kafasına kadar çekti. Ben sadece: 'Şarap mantar kokuyor muydu bari?' dedim.

01:40 Adam kekeliyor: 'Göründüğü gibi değil...' Ben: 'Doğru, 4K çözünürlükte daha net görünüyor, sıkıntı yok' dedim.

03:00 Eve döndüm. Bütün fotoğrafları sildim. Dağ evinin tapusu benimdi. Pazartesi sabah kilidi değiştirtiyorum. Eşyalarını da kapının önüne değil, direkt çöplüğe bıraktım. Geri dönüşü olmayan bir yola girdik, o da o yolda kuzenimle 'enerjisini' harcamaya devam edebilir.

Hiç en güvendiğiniz yerden sınandınız mı?