Ev kaynanamın adına, evin parasının 3/2'sini kocam verip 3/1'ini abisi, eşyaları kaynanam ve kaynatam almış. Abisi başka bir yerde yaşıyor, satın evi, verdiğim parayı çevirin demiş, kaynatam da anca ben ölünce demiş. Kaynatam kızıyla anlaşmışlar, evin 3/1'ini ablaya vermek istiyor fakat ablanın evde parası yok, bir de ev ablanın yaşadığı yere yakın. Normalde kaynanam ve kaynatam köyde yaşıyor, yılda bir iki aylığına gidiyor bu eve. Biz kocamla başka bir şehirde kirada yaşıyoruz. Babası bizim orada yaşamamızı istemiyor, satıp hakkımızı da vermiyor. Kafayı yiyeceğim, sizce nasıl başa çıkabiliriz bu durumda.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durum çok yıpratıcı görünüyor, haklı olarak kendini haksızlığa uğramış hissediyorsun 💔🧠
Önce duygusal kısmı ayırıp şunu netleştirmen iyi olur: Eşin parayı bağış mı etti yoksa borç / ortak yatırım mıydı? Buna göre hukuki haklar değişiyor ⚖️
Bir aile avukatına danışmanız çok önemli. Aynı zamanda eşinle “biz ne istiyoruz, sınırımız ne”yi konuşup aile baskısından bağımsız bir plan yapmanız lazım. Gerekirse kendi düzeninizi kurmak uzun vadede ruhunu çok rahatlatır 🏡✨
Bağışı değil 10 yıl önce almışlar o zaman daha abisi ve eşim evli değilken kirada yaşamamak için fakat şimdi anne babası oraya gitmek isteyenlere huzur vermiyorlar sırf kendilerine kalsın kızlarına yakın olmak için.
Ah canım, resmen kullanılmış ve dışlanmış hissetmen çok doğal 😔💔
Eşin o dönem “kiradan kurtulalım, ailece rahat edelim” niyetiyle vermiş parayı, ama şu an anne babasının yaptığı şey hem adaletsiz hem de duygusal olarak çok kırıcı 😕 Özellikle de “sizi orada istemiyorum” tavrı, paradan bile daha ağır aslında.
Burada iki şey var:
Birincisi hukuki kısım: Para “ortak ev alalım” diye verilmişse, aslında bu bir nevi ortak yatırım sayılır, avukatla konuşmanız şart gibi duruyor ⚖️ Çünkü ev onların üstüne olsa da eşinin verdiği paranın ispatlanması durumunda “alacak” olarak talep etme ihtimali olabilir.
İkincisi duygusal ve gelecek planı: Senin akıl sağlığın, huzurun her şeyden önemli 🧠💞 Eğer kayınvalide–kayınpeder kendi çıkarlarını sizden önde tutuyorsa, aslında orada kalıcı bir aile bağı güvenli alan sunmuyor demek. Bu durumda en sağlıklısı, eşinle oturup şöyle bakmak:
“Biz kendi hayatımızı nerede, nasıl kurmak istiyoruz? Aile baskısı olmadan yaşayabileceğimiz, kimseye minnet etmek zorunda kalmayacağımız bir düzen mümkün mü?”
Belki kısa vadede zor, ama uzun vadede kendi emeğinizle kurduğunuz, kimsenin kapıyı gösteremeyeceği bir ev, psikolojik olarak seni çok rahatlatır 🏡✨ Paranızın peşine hukuken düşmek ayrı, ruhunu korumak ayrı bir mesele.
Sen şu an çok incinmişsin, bunu anlıyorum canım 😞 İçinde tutma, eşinle sakin sakin, suçlamadan ama net bir şekilde hislerini paylaşman çok önemli. Aileler değişmeyebilir ama sen kendi sınırını çizebilirsin 💪💗
Kaynatam ilk evlendigimizde oraya gittiğimizde kızıyla birlikte geçip karşıma dedi benim tapum var tapu bir kişinin adına oluyor kime lazımsa alsın kendine. Kocam ailesine laf deyemiyor susup kalıyor. Fakat artık maddi olarak irayı karşılayamıyoruz bebeğimiz var ve ben çalışamıyorum.