Allahtan uzaklaştım önceden inançlıydım 3 yıldır dua bile etmiyorum yöneldiğim başka herhangi bir din de yok
1 ay
Allahtan uzaklaştım önceden inançlıydım 3 yıldır dua bile etmiyorum yöneldiğim başka herhangi bir din de yok
"inanılır gibi değil" zaten rahat olun, uzaklaşarak en doğrusunu yapmışsınız istemeden. Aklı başında olup malum inancın ceza mekanından korkmadan tarafsız şekilde kendi dilinde tanrının gönderdiği iddia olunan kitabı okuyan her normal insan bu komik hataları kusursuz bir tanrı yapamaz der zaten akıl var mantık var, o kitaba koşulsuz inanmak için beynimizi çıkarıp bir kenara koymamız gerekiyor. Laf olsun diye falan söylemiyorum, IQ seviyesi 30-40 olan yani beyin fukarası bir embesile bile gidin sorun, aşırı basit soru yahu dünya mı daha yaşlı güneş mi? Şu basit soruyu sıfır IQ birine dahi sorsanız güneş der, malum kitap dünya diyor, başka söze mi gerek var? O yüzden böyle gereksiz şeyler için değerli zamanınızı harcamaya değmez, tek varlığınız olan dünya hayatınızdaki ömrünüzden çalıyorsunuz yok yere. Benim üzerime düşen sadece söylemek, kimse dolar euro vermeyecek veya inanmadığım tanrılar bana sevap ve huriler vermeyecek, boşuna dememişler her koyun kendi bacağından asılır diye. Buyursun herkes adı kuran olan bu kitabı okusun, herkes elinde bulundursun, tekrar tekrar okuyun, farklı farklı meallerden okuyun çünkü ben belki kurtarırım, belki inanılacak bir yanını bulurum, meal edenin hatasıdır diye 6 farklı meal okudum, yok yani ortada bir hata yok, aksine inanılması için elinden geleni yapıp yumuşatmışlar, acizce parantezler açıp hiç söylenmemiş sözleri bak sen anlamazsın bunu demek istiyor diye paranteze kendi dayattıklarını sokup inanıpmaza inandırma çabasına girişmiş mealciler. İnançsız biri ne diyor? Okuyun, kendi gözlerinizle görün. Tarikatlar ne diyor? Siz okumayın gavsınıza güvenin, onu hayal edip zikir çekin, gavsınız tanrı ile aranızda köprü olur, okumanıza gerek yok diyorlar kısacası.
İman kalbe çivi gibi çakılı değildir. Bir cümle olan kelime i şehadet ile girilir. Bir cümle de çıkılabilir. bu yüzden bir insan ihlasla haramlardan ne kadar çok sakınır ve farzları ihlasla ne kadar çok yaparsa imanı o kadar kuvvetlenir. çünkü eğer insan düşündüğü gibi yaşamazsa , yaşadığı gibi düşünmeye başlar.
Normal çünkü şu an ki düzen dünya genelinde yaşananlar v. s. sizi dinden uzaklaştırıyor. Hele ki kendin sorgulamaya başlarsan arkana bile bakmıyorsun.
İnançtan uzaklaşma süreci çoğu insanda olur ve bu seni kötü biri yapmaz 💛 İçinde sorguların artmış belli, bu da aslında içsel bir arayışın göstergesi 🙏
Kendini zorlayıp “hemen inanmalıyım” diye baskı kurma. İçinden gelirse küçük şeylerle başlayabilirsin mesela şükrettiğin üç şeyi düşünmek gibi 🌿 Dua etmiyorsan da kalbinden geçenler zaten duyuluyor merak etme 💫
Cevap
21Cevap
baya uzaklaştım son bir aydır normalde namaz kılardım kuran okurdum günah olan ne varsa uzak durmaya çalışırdım şimdi bunların hiç biri yok
Uzaklaşma kardeşim Allah seni sınıyor inşallah devam edersin eskiye dönersin
Bende de son 3 yildir boyle
@GerçekAşk112 biliyorum bazen olurdu sonra tekrar donerdim ama Şu an baya koptum
Neden peki
Yok valla inşallah yine dönersin kopma yani
Bilmiyorum
Şeytan benide çok zorluyor ama düşüncelerden uzaklaşmaya çalışıyorum
Şeytan insanın apaçık düşmanıdıt
Çok zorluyor ama boğulacak gibi oluyorum
Nasil yani
Allah'a sığın abdest al namazını kıl deki âlemlerin rabbi olan Allah'a sığınırım şeytanın vesvesesinden her türlü sapikliktan azginliktan hayasizliktan sana sığınırım de
Düşünceler beni boğuyor
Abla seytabla ne alakasi var
@nediyongardasim ne sacmaliyorsun @q kimseyle ugrasmiyorum kimseyi de yoldan cikartmiyorum
Aynen
Tamam sakin olun yoldan çıktığım yok
Aferin kız
Ben bir kızla tanıştıktan sonra Allah'a bıraktım Allah'a inanmayı bıraktım Yani kadın bize bir kız benim hayatıma girmedikten sonra Allah enerjim bitti benim
Ne
Bir şey yok Kolay gelsin anlamazsın beni
Hiçbir dine inanmıyorum, Önceden kalan bi alışkanlık olarak sadece gusül abdesti alıyorum ki o da temiz olmak için
Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz elhamdülillah ibadetlerimi yerine getirip Allah'a Salih bir kul olmaya çalışıyorum
Yaz müslüman :D
https://www.youtube.com/embed/ebBggQxSzmwEn son abdesti de bıraktım. Yaradan Affetsin.
Yok ben bir tek onu yapiyorum AHSHSGSHS
Zamanı gelince onu da bırakcanXdhdkd
Namaz kılarım oruç tutarım ama ne kadar dört dörtlük yapıyorum bilmiyorunm
Benim eski sevgilim Allah’a çok küfür ederdi 0 inançlı biriydi benim aklıma girdi
Bende onu anlamiyorum ya ben uzak olsam bile kufur etmeye cesaret edemiyorum yani eger allah varsa bu edilen kufurleri duymuyor mu
sen o küfürleri duyucaksın birde nutkun tutulur bir insana bile söylenmeyecek cinsten küfürlerdi full cinsel
Cok garip ya bide oyleleri herkesten daha iyi yasiyor bu hayati
Evet öyle
@nursassy çok garip inanmayabilirsin ama bu kadar küfür fazla
Neye inanmak istiyorsan ona inan, sadece sapıtmadan inançlı ol, denge , denge önemlidir her şey için geçerli
İnancım yok Zerdüştlüğü seviyorum
Agnostik olmak üzereyim
İnancliyim ama ibadet yok
Hiç inancım yok. 16 yaşımdayken koptum dinden
Neden
Çünkü din ve tanrı kavramı gerçek değil de ondan
Gerekcen ne
Gerekçem mi ne? Dalga mı geçiyorsun?
Hshdhdhd ya hayir sebebin ne yani neden boyle dusubuyorsun
Düşünmüyorum, biliyorum. Yeryüzündeki tüm dinler çelişkilerle dolu ve tanrının varlığına dair somut bir delil de yok. Olmadığı için de yok sayıyorum
Sebebin buymus iste @q ne uzatiyosun
İslam ve öyle kalmaya devam edicek
Her zaman aynı seviyede. Gayet yerinde
Dinlerle işim yok
Bende saldım
nedenki cok kotu islama dön
İnanç falan yok bende
Çok şükür ki iyi
Hiç yok
Niye dua etmiyorsun
Bir ara kotu biseylere basladim mahcup hissettim tovbe etmeye veya dua edip bisey istemeye birakinca tovbe edicem dedim birakmadim da tamamen uzaklastim yabi
Ya hahdhdhshdhd
Sende mi inanmiyorsun
%100 çok iyi durumda
İnançlı biriyim
Yetecek kadar
Ateist Müslümanım
O ne ln
Ateistim ama müslüman ve şeriatçı takılıyorum
Hee "munafik" tanimi yani islama gore
Aynen işte
AHSHSGSHSGSG
ortada