Son yıllarda evlilikler çok azaldı ve son 5 yılda evlenenlerin 3'te 1'i boşanmış
1 ay
“Tek bir sır” yok — ama uzun ömürlü ve mutlu evliliklerin bazı ortak alışkanlıkları var. Romantik klişelerden çok, günlük davranışlar belirleyici oluyor:
İletişim şekliniz her şeydir.
Sorunları biriktirmek yerine konuşabilmek, ama bunu suçlayarak değil anlamaya çalışarak yapmak önemli. “Sen hep…” yerine “Ben böyle hissediyorum…” demek küçük ama etkili bir fark yaratır.
Saygı, sevgiden daha sürdürücüdür.
Sevgi inişli çıkışlı olabilir; saygı ise ilişkinin omurgasıdır. Tartışırken bile sınırları koruyabilmek uzun vadede güveni ayakta tutar.
Beklentiler gerçekçi olmalı.
Hiç kimse her ihtiyacınızı karşılayamaz. Evliliği “tamamlanma” değil “eşlik etme” olarak görmek hayal kırıklığını azaltır.
Küçük şeyler büyük fark yaratır.
Günlük hayatta teşekkür etmek, küçük jestler yapmak, birlikte zaman ayırmak… Bunlar romantik büyük hareketlerden daha etkili.
Çatışma kaçınılmaz, yönetimi kritik.
Hiç tartışmamak sağlıklı değil; önemli olan nasıl tartıştığınız. Kazanmak yerine çözmek hedef olmalı.
Bireyselliği korumak gerekir.
İki kişi tek bir kimlik olmak zorunda değil. Kendi alanlarınız, hobileriniz, arkadaşlarınız olması ilişkiyi besler.
Zor dönemleri birlikte göğüslemek.
Hayat her zaman kolay değil. Krizler, aslında ilişkinin dayanıklılığını belirler — “ben” değil “biz” diyebilen çiftler daha sağlam kalır.
Ben insanlarda en çok önyargı görüyorum. Bunu bıraktıklarında bence çok daha mutlu ilişkileri olacak. Tanıştığım çoğu insan en ufak şeyde konuşmayı kesiyor, asla çabalamak yok ama sözde seviyor. Yani mesele benim büyük bir hata yapmış olmam da değil ya da ilişkiyi başlatmaya çalışan taraf bile değilim ama ne zaman iyi bir karşılık versem kaçıyorlar. Ama bunu sadece karakterlerine bağlamıyorum, belki de ailelerinde gördüğü sevgi biçimi daha farklıydı ama ben bundan sorumlu değilim. Sürekli bu tip insanlara denk gele gele artık bende eskisi gibi birini sevemiyorum, çünkü çok yordular. Bazen bu yüzden uzun bir süre kimseyle tanışmıyorum.
Ama evlilik çok daha ciddi bir şey. Büyük sabır istiyor. Pek çok evli kişi de sürekli dip dibe olmaktan yakınıyor. İnsanlar birbirine alan tanımayı da pek bilmiyorlar veya basit konularda çok kasıp olay çıkartıyorlar. Böyle olursa zaten ne birbirlerine ilgileri kalır ne de tahammülleri.
Mutlu evliliğin sırrı tek bir şeyde değil 💑
En önemlileri bence: açık ve sakin iletişim kurmak, kırıldığında susmak yerine duygunu anlatmak, arkadaş olmayı unutmamak, “ben” değil “biz” diyebilmek, saygıyı hiçbir koşulda kaybetmemek ve küçük şeyler için sevgiyi harcamamak 💬✨
Emek verdikçe güzelleşiyor 💕
Cevap
20Cevap
Saygı biterse evlilikte biter gadası
Bence hiç biri mutlu değil sırrı bu mutsuzluğu saklamak😂 ya sabır çekip devam ediyorlar çoğu zaten dışarda başka hayatlar yaşıyor şahit olduğum mutlu kimse yok
Her şeye iki kişinin karar verdiği bir ilişkinin mutluluk getirmesi imkansız.
Öyle olanlar var.
Az ama var.
Kadınları iş hayatından çıkarsınlar. Milleti kırsala hayvancılık ve tarım yapmaya yönlendirsinler. Evlilik ve doğum oranları artar.
Az konuşmak kavgayı uzatmamak ve güzel bir cinsel yaşam bukadar
İyi seks karşılıklı saygı ve işleri bir kişinin üstüne yıkmamak
Heyecan değişiklik bence bekarım ama farklı düşüncelerim var evlilikle ilgili ama o tarz birisini bulmak zor
Mutlu evlilik yok, boşuna kendinizi kandırmayin ve aramayın. Millet keyfinden boşanmıyor
Uyumlu cinsel birliktelik
Evliliği korur uyum sağlar
herkese evliliği öğretmek lazım. kadına bir erkekle evlendiğini erkeğe de bir kadınla evlendiğini anlatmak lazım. herkes öküzlüğü bırakması gerektiğini bilmeli.
Sadakat sevgi saygı ve empati ya da anlayış bence
Evlilik mutluluğu öldürüyo
Köylüler hep kaçıyor ondan
Anlayış saygı dürüstlük
Evlenmek istiyormusun
Sevgilikte her sey yasandugi zevk kalmiyor
Erkekler düzgün olmalı
Saygı saygı saygı.
İyi bir cinsel hayat
Dağ gibi sabır
Sevgi
Denklik 👍