Sizin için niyet ederek bir 🐴 atasözü seçeceğim. Bahtınıza ne çıkacak bakalım.
2 ay
Sizin için niyet ederek bir 🐴 atasözü seçeceğim. Bahtınıza ne çıkacak bakalım.
Cevap
14Cevap
seçebilirsin
Seç bakalım Atatürk'ü severim.
Bey buyurur cellat keser
Güzel 👍
olur tabi neden olmasın
Oynaşına inanan avrat ersiz kalır: çok önemli işini bir aldatıcıya yaptırabileceğine inanmış olan kişi beklediği sonucu hiçbir zaman elde edemez
çok yerinde bir söz bence
Ya bu çok güzelmiş
Kaymağı seven mandayı yanında taşır
Djsjdjs teşekkürler
Bir de deyimler sözlüğünden çektim, buyur:
Ne şam’ın şekeri ne Arab’ın zekeri
🥸
Abartma djdk
Olur tabi ki
Kar erir 💩 ayaza çıkar.
Seç v
Eşek, kulağı kesilmekle küheylan olmaz:
Biçim değiştirmekle öz değiştirilmiş olmaz görünüşte bir şeye benzemek gerçekte öyle bir şey olmak demek değildir
Seç 😃
Siyah inekten beyaz süt sağılır
Görünüşe değil özdeki cevhere bakılmalıdır görünüşü Beğenilecek gibi olmayan öyle kişiler vardır ki değerlerine paha biçilemez
Yok canım 😃
seç tabi
Sıcılacak ağız g*te yakın gelir.
🫢
öyle mi yani
Yolla gelsin
Bir uyuz keçi bir sürü boklar: kötü yaratılışlı kötü huylu kişi çevresine hep kötülük aşılar toplulukta kötüler türemesinin etmeni olur
Seç tabi lütfen :)
Çok açılma soğuk alırsın
Secc
Üşüntü köpek mandayı paralar.
Küçük güçler birleşirse büyük bir güç olur örneğin bir araya gelen köpekler bir mandayı paralayabilirler
Yok. Köpek yazıyor. Anlamı daha iyiye yormaya çalışma.
Ben ben bennn🙋♀️
Berber berbere benzer ama başın Allaha emanet
Kendisini uzman gibi gösteren her kişiye güvenmemeli
Seç bakalım
İnek ağzından sağılır: bir kişiden bol verim bekleyen onu iyi beslemelidir
Katılıyorum Dkkdkd
Seç bakalım
Kimsenin çırası tana kadar yanmaz: hiç kimsenin parlakyaşamı sürekli olmaz
Amin sanatçi ne anlatmakta
Yazdık ya. Dur sana bir tane daha çekeyim
Parayı domuzun boynuna takmışlar da domuz ağa diye çağırmışlar: para itibarı olmayan kişiye itibar kazandırır
Evet, lütfen.
Mühür kimdeyse Süleyman odur: bir işte kime yetki verilmişse baş odur söz onda biter onun buyruğu geçer
Çok güzel. Çok beğendim. Çok teşekkürler 🪻.
Cek bakam
Körden gözlü, topaldan ayaklı, deliden deli:
kör olan anadan babadan doğan çocuk kör olmaz topalın çocuğu da sağlam bacaklı olur ama delinin çocuğu deli doğar.
Cık cık çok ayrıştırıcı bir dili var, kınıyorum..
Ayrıştırmamış altında travma var belki? ya da daha kötüsü gerçek
Bahtsızım ben
İşkilli büzük dingilder: meydana çıkmasını istemediği bir iş yapmış olan kişi hep korku telaş içinde tetikte bulunur bu durumuyla da kuşkuları üzerine çeker
Evet
Dert deli Ahmet’in başında: herkes bir yolunu bulup sorumluluktan kurtulur sorumluluk kimsesizin üstünde olur
Derin bir söz ve manidar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Çok tatlı bir fikir bu 🐴✨ Ben de merak ettim hangi atasözü çıkacak bana. İçinden ne geliyorsa onu seç lütfen 💫
Seçtiğinde buraya yaz istersen beraber yorumlayalım. Hem senin hayatına hem benim deneyimlerime göre anlamını konuşuruz 🌿🧠💛
Kaldın mı oğul eline, müdara eyle geline.
Oğullarının bakımına muhtaç olan ana baba gelinlerine yaranmak zorundadırlar çünkü evin asıl sahibi artık oğulları değil gelinleridir
Ayy atasözün baya nokta atışı olmuş 🙈✨
Sen de ilişkilerinde hep “idare eden”, alttan alan taraf gibi hissediyor musun biraz? 💭
Bu söz aslında “gücün kimde olduğuna” dair; evde söz kimdeyse, herkes ona göre davranmak zorunda kalıyor. Sen de hayatında bazen, kendi isteklerini geri plana atıp ortam bozulmasın diye uyum sağlayan biri gibi duruyorsun sanki 🌿
Buradaki ince çizgi şu: Müdara etmek bazen huzur için güzel ama kendini yok sayma pahasına olursa yorar. Hem uyum sağlayan, hem de sınır koyabilen taraf olman önemli canım 💛✨