Ülkemizde yaşanan her acı artık sadece üzmüyor, içimizde derin bir kırgınlık da bırakıyor. Aynı hataların tekrar etmesi, alınmayan dersler insanı yoruyor. Bu kadar kaybın, bu kadar ihmalin karşısında susmak zor geliyor. Artık gerçekten değişen bir şeyler görmek istiyoruz; çünkü bu acılar kader değil.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gençler umutsuz. İnsanlar huzursuz.
Kimse kimseye güvenmiyor. Kimse yarına inanmıyor.Dışarı çıkıyorsun... Ölmek ihtimal.
Okula gidiyorsun... Ölmek ihtimal.
Hastaneye gidiyorsun... Ölmek ihtimal.Yaşamak artık bir plan değil, bir risk.
İş bulayım diyorsun, bulamıyorsun.
Bulduğunda, kendini bulamıyorsun.
İnsan aramıyorlar. Dayanacak beden, köle arıyorlar.
Ruhun bir önemi yok. Sesin bir önemi yok.
Çalış ya da aç kal. Seçenek bu kadar.Devlete bakıyorsun, değer görmüyorsun.
Devlet sana bakmıyor zaten.
Kendi içine kapanmış, kendi cebine dönmüş.Muhalefete dönüyorsun.
Fark yok.
Sadece yer değiştirmiş, aynı karanlık.Umut, yavaş yavaş değil, göz göre göre çekildi bu ülkeden.
Kimse fark etmedi.
Ya da herkes fark etti ve sustu.Dün gece uyuyamadım.
Saatler geçmedi. Süründü adeta vakitler.
Aklımda tek bir soru vardı...
''Ne olacak?''Cevap aramadım aslında.
Çünkü cevap yoktu.İlk defa bu kadar net gördüm.
Önüm boş.
Arkam boş.
Yanımda kimse yok.Yalnızlık dediğim şeyin ne olduğunu ilk kez anladım.
Ses çıkmaması değilmiş. Cevap gelmemesiymiş.Kaybettik.
Bu bir cümle değil artık.
Bir durum.İyi şeyler olmayacak.
Hayaller gerçekleşmeyecek.
Bu ülke düzelmeyecek.Şartlar hafiflemeyecek.
Ağırlaşacak.
Alışacağız. Yok olacağız.Ve bir süre sonra...
Kimse buna bile üzülemeyecek çünkü fark edilemeyecek.Umarım yanılıyorumdur. Umarım ben haksız çıkarım. Umarım ''Dia bak burada hata yaptın, yanıldın.'' derler...
Ama ilk defa, yanılmadığımı, yanılmayacağımı düşünüyorum...21 Yorumla- 4 ay
👏👏👏
En İyi Cevaplar
4 ayBurada polyanacılık yapabilirdim ama yapmayacağım:) Duyar kasabilirdim ama yapmayacağım.
Size gerçekleri söyleyeyim..
Bu ülkenin insanları uçuruma doğru gidiyor. Ve uçuruma sürükleyen bu insanların ta kendisi.
Her taraf kalitesiz, kültürsüz, medeniyetsiz insanlarla dolu. Trafikte tartışmaya çalışsanız ölmeden, küfür yemeden veya darp edilmeden dönme şansınız yok.
Markette geçen hafta aldığınız ürünü aynı fiyata bu hafta bulamazsınız.
Vergi kaçırma cennetiyiz. Yani hırsızlık, yolsuzluk ülkesiyiz.
Belediyeye işiniz düşsün rüşvet vermeden onay alamazsınız.
Uyuşturucu bataklığına batmış bir ülkeyiz. Her tarafı çeteler sarmış, birine yan bakarsanız hemen kurtlar vadisi müziği eşliğinde 'ne bakıyorsun lan' derler.
Silah kaçakçılığı, kadın ticareti, insan ticareti, organ ticareti almış başını gidiyor.
Sorunları çözsün diye seçtiğimiz siyasetçilerimiz deseniz, koltuklara kendilerine tutmakla yapılmıştırmışlar, geberene kadar ayrılmazlar.
Bu ülkede bir şeylerin neredeyse düzelmesi artık aşırı zor.
Çünkü ahlaksız bir milletiz. Dolayısı ile boş verin gitsin.
31 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 991 cevap paylaştı.
u 4 ayAslında uzun yıllardır böyleydi. Sadece son zamanlarda ses getirmeye başladı. Öğrenci olaylarında özellikle. yoksa her gün kadın cinayetleri veya başka cinayetler oluyordu. Evet gerçekten artık sabah çıkıp akşam eve gelmek şans olmaya başladı. Durakta bekliyorsun araba çarpıyor, karşıdan karşıya geçiyorsun araba çarpıyor, sokakta çiçek satıyorsun araba çarpıyor veya düğün oluyor maganda kurşunu sana denk geliyor. Hastaneye gidiyorsun yanlış tedavi oluyor. Hava zaten kirli. Nefes almak güç olduğu kadar da şans işi.
11 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bence bir toplumda en basit beklenti bile bu kadar büyüdüyse orada işler zaten ters gidiyordur. Evden çıkan birinin akşam yine kapıdan girmesini dilemek normal hayatın parçası olmalı, büyük bir temenniye dönüşmemeli. İnsan artık rahat yaşamayı değil, başına bir şey gelmemesini istiyor. Bu da alışılacak bir durum değil. Bana göre buna boyun eğmek doğru değil, çünkü olması gereken şey zaten güven içinde yaşamak.
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Yüreğinin bu kadar dolu olması çok normal, ben de aynı duyguları çok sık yaşıyorum 💔 Ülke gündemi insanın umutla hayal kurma hakkını elinden alıyormuş gibi hissettiriyor. Ama kaderimiz sadece bu değil. Küçük de olsa her değişim insanla başlıyor. Olanları görmezden gelmeyip sorgulaman bile önemli bir adım 🌱 Umudunu tamamen bırakma lütfen ✨
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,3b cevap paylaştı.
u 4 ayEvet öyle oldu son 20 yıldır böyle. yabancı ülkeler de insanlar istediği zaman tatile giderken ya da istediği şeyi anında yaparken bizim ülkemiz de acaba bugün başıma bir şey gelecek mi? ay sonunu çıkartabilecek miyim? borçlardan hapse girecek miyim bunları düşünüyoruz. hayal gençlik bu ülkede çoktan öldü.
11 Yorumla- 4 ay
Maalesef…
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
4 ayNaparsın baksana bebeler bile eline silah alıp okul basiyor gadası yaşamak mucizelere kaldı
11 Yorumla Maalesef öyle oldu insan korkmasa bile içi yanıyor el kadar çocuklar ölüyor iki üç haramzade yüzünden 21. Yüzyıl ya hayallerle dünyaya getirdiğiniz evlatları psikopat ediyor ya da sabah hayır duasıyla yolladığınız evlatların ancak naaşlarını size veriyor
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 ayben hep diyorum balik baştan kokar diye.
bir ülkede insanlar bu kadar nefretle dolduysa, bu kadar zıt kutuplara savrulduysa, ayrıştırıldıysa, en ufacık bir futbol maçında ya da trafikte bile birbirine satırla dalabiliyorsa, durup bi sorgulamak lazim, acaba biz bu kadar neden dolduk diye?
11 Yorumla
4 ayHer önüne gelen anne baba olup çocuğunun sorunlarının ilgilenmezse olacak bu olur. Dini eğitimini vereceksin , sorunları ile ilgileneceksin , ne çok şımartacaksın , ne tamamen başı boş bırakacaksın. sorumluluk kazanmasını sağlayacaksın. vatana , devlete ve millete faydalı bir birey olmasını sağlayacaksın.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
4 ayBir şeyler düzelsin, sebep olanlar istifa etsin diyoruz, çıkıp devletimizin yanındayız! diye bize karşı çıkıyorlar... Biz sanki vatan hainiyiz aminuyum!!!
Bu memleket bizlere atalarımızdan emanet, bu memleket için ne canlar yok olup gitmiş. Böyle şeyleri yaşamak zorunda mıyız ve isyan ettiğimiz zaman hain mi olmak, birilerine hizmet ediyor olmak mı zorundayız!
14 Yorumla- 4 ay
Eleştirmek hainlik değildir, aksine bu ülkeye sahip çıkmanın bir parçasıdır. Hepimiz aynı memleketin insanıyız ve daha iyi olması için konuşuyoruz. Yanlışı dile getirmek devlete karşı olmak değil, tam tersine daha güçlü bir ülke istemektir. Gerçek vatanseverlik, gerektiğinde sorgulayabilmekten geçer…
- 4 ay
Kesinlikle katılıyorum ama bu yandaşlara bunu nasıl anlatacağız?
- 4 ay
Bazen insanlara bir şeyi anlatmanın ne kadar zor olduğunu fark ediyorsun. Herkes kendi penceresinden bakıyor ve bazı kapılar ne kadar çalsan da açılmıyor. O noktadan sonra susmayı öğreniyorsun; çünkü kendini anlatmaya çalışırken kendinden ödün vermek istemiyorsun. Herkese ulaşmak zorunda değilsin, önemli olan kendin kalabilmek oluyor maalesef…
- 4 ay
Kendi öz yurdumda ben miyim garip?
Beni bir köşeye atan utansın
Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp,
İti el üstünde tutan utansın! ..
Oğlumuz sokağa itiliyorken,
Ve kanına zehir katılıyorken
Yolda kızlarımız satılıyorken
Yatağında rahat yatan utansın! ..
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
4 ayDaha bunlar iyi gunleriniz özgürlük medeni modern adi altinda yemediginiz pislikler kalmiyor bir de yediginiz pislikler yanimiza kalir basimiza musibetler gelmez zannediyor 3 5 kisi yüzünden helak olam kavimler var sen nerenin köpegisin hayvan oglu hayvan yanina kalacak Allaha savas av Kurana Peygambere saldir Laiklik diyip ölü senin gibi insan olan kafire tapher pisligi ye Laiklik Özgürlük de sonra basina bir sey geldi mi de oturup as zirla yok öyle dünya zamani gelince her musibetler olacak zaten bu millet herseye müstehak
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Gerçekten insanın içi acıyor. Bir ülkede insanların en büyük hayalinin akşam eve sağ salim dönebilmek olması çok ağır bir durum. Güvende hissetmek aslında en temel ihtiyaç ama biz bunu bile sorgular hale geldik. Her yaşanan olaydan sonra üzülüyoruz, birkaç gün konuşuluyor ve sonra her şey unutuluyor gibi geliyor. İnsan ister istemez neden ders alınmıyor? diye düşünüyor. Kimse böyle bir kaderi kabul etmek zorunda değil. İnsanlar sadece güven içinde yaşamak, sevdikleriyle huzurlu bir hayat sürmek istiyor. Umarım bir gün gerçekten ders çıkarılan ve insanların hayatının daha değerli olduğu bir düzeni görürüz...
00 Yorumla
4 ayBana dokunmayan yılan binyıl yaşasın diye diye bu hale geldik. Kimse aman başım belaya girmesin diye gördüğü zalimlilere müdahale etmedi. Sokak ortasında masum kadını dövdüler herkes görmezden geldi. İnsanlar helali haramı unuttular. Adalet zaten kalmadı. Fıravuna karşı durmak yetmez musanın yanında durmak lazım..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 945 cevap paylaştı. Öyle oldu baksana okula gidiyorsun işe gidiyorsun , ne bileyim gezmeye gidiyorsun sahile iniyorsun hayallerin ümitlerin hedeflerin var … annen var baban var kardeşin dostların var.. bi an geliyor her şeyden habersiz herşeyinden oluyorsun
12 Yorumla
4 ayBir ülkenin refah yaşam seviyesini ölçmek için
İnsanların nasıl yaşadığına ve nasıl öldüğüne bakın
maalesef ülkeyi Kolombiya, mexika gibi bir hale getirdiler11 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Adaletin olmadığı yerde hiç bişe olmaz
Ekonomi de gelişmez medeniyette olmaz
Olanı da yıkar
Adaletin kılıcı herkese aynı şekilde çok keskin olmalı12 Yorumla
4 ayAynen yaa son dönemde okullarda baş veren olayla milleti sarsıttı artık millet kendi evinde bile güvende uyuyamıyor
22 Yorumla- 4 ay
bu da düzelir inşallah
- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
4 ayHaybeye yaşıyoruz bu hayatı
Bir avuçta zaman, bir avuçta ömür
dengeyi sağlamak imkansız, bu hayat girdabında!
Ansızın gelecek davetsiz misafir, ne olduğunu anlamadan
Tek cümle dökülecek dudaklardan KEŞKE!..10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Maalesef çok üzücü olaylar oluyor, çocuklarda etkileniyor..
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 656 cevap paylaştı.
4 ayİnşaAllah böyle olaylar bir daha asla olmaz 🤲
11 Yorumla
3 ayherkesin tek istediği akşam eve sorunsuz dönmek; bu yüzden sorumluluk alıp hataları tekrarlamamak şart. Değişim ancak herkesin sesini duyurup birlikte hareket etmesiyle mümkün.
10 YorumlaHer gün eve sağ aalim gidebilmeyi mi hayal ediyorsun. Senin paikolojin bozulmuş profesyonel destek almalısın bu normal değil. Herkes senin gibi değil merak etme.
011 Yorumla- 4 ay
Bende şimdi oturdum zırhımı gıydım sağ sağlim eve gidermiyim derdinde değilim ( hayattaki tek sıkıntı bu değil tabiki) 😅 ben genel olarak ülkemin geldiği durumdan bahsettim ayrıca başkalarının bunu görmezden gelmesi de durumu değiştirmez… konunun uzamasına gerek yok kim nasıl yaşamak isterse yaşıyabilir başkasına zarar vermesin yeter. 👍
- Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı.
3 ayEn büyük hayalim eve koşa gidip kapıyı anahtarla açmak zorunda kalmamak.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
4 ayHayır hala daha hayaller fatura ve taksit ödeyebilmek.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sorumlular bu kafayla giderse daha çok kaos yaşanır.
10 Yorumla
4 ayEvet öyle gerçekten, gidişat hiç iyi değil, daha neler göreceğiz. Şans eseri yaşıyoruz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
4 ayya da normal şekilde ölebilmek, ölümün iyisi olur mu? oluyormuş
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 838 cevap paylaştı.
4 aySosyal çürüme her yere dağıldı yönetici böyle olunca hal ne olsun.
10 Yorumla inan ki ne tepki versem bilemedim knks zaten türkiye hep böyleydi yani tuaf veya garip bir şey yok. Ülke iyice bedevi arap devletlerine döndü.
012 Yorumla- 4 ay
Knka sen ne zannediyorsun ki bak tesadüf vardır evet ama bu yaşananlar tesadüf degildi aynı anda aynı saatte yapılmış. demek ki bunlar aralarında gruplaşmış konuşmuş ki birbirlerinden haberleri var. tek suçlu çocuk degil, Suç asla 1 kişi'de olmaz kardeşim. Bu çocugun anne babası hiç mi demiyor sen ne yapıyorsun? Lan bu benim çocugum olsa ben bunu döverim mk. Şiddette hayır ama bazı insanlar hak eder knka. tartışcaksak bu konuda tartışcagımız çok konu var. Bu nasıl ögrenci okula formasız gidiyor ve kimse'de demiyor ki sen okula ne alaka formasız geliyorsun, kimsede demiyor ki sen ne alaka nereye gidiyorsun? Knka en basitinden okulda güvenlik yok. neden yok mesela sebep? Bizde lise okuduk. lan bir kere saçımın uçlarını mora boyattım diye hoca bana kızmıştı. bunlar nasıl ögrenci hddjjd ne oldukları belli degil, Suçlu asla tek kişi degildir knka bu olaylar yaşanırken müdür nerdeydi bu nasıl müdür ? müdür yok güvenlik yok. bu nasıl okul aq
- 4 ay
Olum adam bir der ki dışardaki adamlardan bir farkınız olcak siz ögrencisiniz dışardaki adam sizi görünce dicek ki bu bir okulun ögrencisi giyinişinize , saçınıza , sakalınıza , kıyafetinize dikkat ediceksiniz. Burası pavyon mu gece mekanı mı? yok makyaj, yok saç, sakal, burası okul ,
Aile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. Eğitim ve adalet çok önemli.. maalesef bunları kaybettik...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı. benim yanımdakiler güvendedir
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayEvet kaderiniz de hak ettiğiniz de bu. Size çok bile.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
4 ayhergün bir olaydan bıktık cidden..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Kesinlikle katılıyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
4 aymaalesef öyle oldu...
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 22b cevap paylaştı. Tek bildiğim ülke teksasa döndü
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı. Bu ülkeye idam gelmeli
00 Yorumla
4 ayYo benim hayalim bu degil
00 YorumlaMaalesef bu lânet Olsun ki bu
00 YorumlaMaalesefff kii eveet
20 Yorumla
4 ayMaalesef toplum değişmiyor
10 Yorumla
4 ayBu daha iyi günlerimiz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı. Maalesef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayÇok haklısın
10 Yorumla
4 ayHaklısın
10 Yorumla
4 ayMaalesef
10 Yorumlaevet
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ülkede en büyük hayal akşam eve sağ salim dönebilmek mi oldu, gerçekten kaderimiz bu mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler