Sahilde yürüyüş yapayım kafam dağılsın diye evden çıktım. Çekirdek çitleyip yerlere fırlatan insanların hem sesi hem görüntüsü, abaza yaşlı amcalar, dedikodu yapan insanlar görüp daha çok sinirlendim dönmek zorunda kaldım. Gerçekten sorunlu olan yalnızca ben miyim anlam veremiyorum. Bu insanlar kendi içlerinde nasıl uyum içindeler aklım almıyor!
dünyada aptal canım manyak insan bitmeyecek. sonsuz kadar kendini eve de kapatamazsın. kim ne yapıyorsa yapsın sen kendi hayatına kendi isteklerine bak. kimseye bulaşmadan kimsenin sana bulaşmasına müsaade etmeden de dışarıda vakit geçirebilirsin.
bir sporla ilgilen. koş yürü bisiklete bin uçurtma uçur yüz dağ tepe bayır gez.. insanlara odaklanma. evet çok saçma davranışları var. ama sen onları değiştiremeyeceksin nasılsa. senin kontrolünde olan bir şey de değil. o yüzden sen sadece kendi kontrolünde olan şeylere bak. hayatın tadını çıkar. bırak herkes kendi kötülüğünde boğulsun.
Ben de böyle şeylere aşirı sinirleniyorum. Hatta bir haksızlık cehalet gorunce de sanki bana yapılmıs kadar kiziyorum. Ama bir yerden sonra sana zarar gerçekten. Senin gibi sağ duyulu, ince aklı basinda insanlar toplumda yer almalı kendini soyutlamamalı ki o tarz insanların varlığı biraz dengelensin.
''Kanka neden kendini odana kapatıyorsun'' sorusuna ornek olacak bir soru daha. Giriyorum odama takıyorum kulaklığı açıyorum bilgisayarı onume bir yandan telefondan ogretici bilgiler bir yandan da bilgisayardan oyun... Kim kimi dürtüyor kim kime ne yapıyor hiç umrumda değil. Çok savaştım ama sistemin yalnıs olduğu yerde sistemin ürettikleriyle uğraşarak sadece kendimi yorduğumu öğrendim. Bu yüzden sende çok insan içine karışma derim. Belli ki farkındalığı yüksek medeniyet arayışı içindesin...
Kendini ruhsal olarak iyileştirme çabasında olan biriyim ve o kadar hassas düşünüyorum ki ben miyim sorun diye onları huzursuz ediyorum diye uzaklaşıyorum. İyileşirken iyileştirmeye çalışıyorum aynı zamanda fakat bazı kimseler at gözlüğünü çıkarmak yerine bildiğini okumaya devam ediyor. Çok ama çok üzgünüm. Bu hassasiyet beni nereye kadar götürür hiç bilmiyorum.
İnce düşünmek bir sorun değil farkındalığın yüksek olduğunun göstergesi. Ruhsal iyileşme herkesin farklı olarak cevap aldığı bir süreç ya. Ama şunu biliyorum kendini mutsuz etmek istediğin sürece mutsuz olursun. Mesela Şu an beni üzen şeyleri düşünmeye başlarsam muhtemelen açacağım bir kaç şarkı duygusalaşıp bir paket sigarayı bitereceğim 2 saatte. Bunun yerine fark ettim ki spor yapmak halter kaldırmak kum torbası yumruklamak, oyun oynamak beni daha az mutsuz yapıyor. Bir süre dertlerinden kendini kandırarak uzaklaşınca da artık o sorunla daha ufak oluyor. Yani bende boyle işliyor. Gördüğün gibi herhangi bir maddi ya da manevi dğeişim gerektirmeyen şeyler. Bana soracak olursan sen de bir yolunu bul. Seni üzen bu hale getiren şey her neyse onu kabullenmek en iyisi. Kabullenince insan sindiriyor. Kabullenmediği sürece o yara hepo açık kalıyor. İnşallah en yakın zamanda huzuru bulursun (çiçek)
Bahsettiğiniz aktiviteleri yapıyor ve sağlıklı yaşamı destekliyorum hiçbir kötü alışkanlığım yok.😇 Ruhsal iyileşme için uzman desteği alıyorum aklî dengemi sağlam tutabilmek adına. Herkesin ihtiyacı olan aslında mesele bunu kabullenebilmek.
Sadece görmezden gelmek bana doğru gelmiyor bunu soruma yansıtmak istedim. Benim gibi düşünen insanların olduğunu görüp umudumu tazelemek de iyi hissettirir diye. 🌸
Hassas insanlara bu ülke zulüm. Ben de sahilde sıklıkla yürüyüş yaparken en sinir olduğum şey yayila yayila ve gruplar halinde yürüyenler. Yolun sağından yürümesini bilmeyenlerden nefret ediyorum.
Toplumdaki bu saygısızlığa sinirlenmen çok sağlıklı bir tepki aslında 🥺 Senin sorunun değil bu durum, aksine değerlerin çok net 🧠💙
Gürültüye ve görgüsüzlüğe hassas olman seni “fazla” yapmaz. Sadece ruhun kalabalığı artık taşımak istemiyor. Daha sakin sahiller, orman yürüyüşleri ya da kulaklıkla müzik eşliğinde yürüyüş sana çok daha iyi gelebilir 🌿🎧💫
Evet gittikçe kendimi onlardan soyutlamak zorunda hissediyorum kendimi. İnsanların kendisine de çevreye de saygısı yok bunu kabullenmek bile ruhumu yoruyor.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım 🥺💔 Kalabalığın içinde yalnız hissetmen çok normal… İnsanların duyarsızlığını görmek gerçekten yıpratıyor 😔 Ama bu seni değil, onların seviyesini gösteriyor. Senin vicdanın, değerlerin, hassasiyetin yerli yerinde 🌸 Bu da maalesef seni böyle ortamlarda daha çok yorar.
Kendini onlardan soyutlama isteğin aslında bir kaçış değil, ruhunu koruma çabası 💚 Bazen daha sakin yerlere gitmek, yalnız yürüyüşler, belki sevdiğin bir müzikle sahilde oturmak bile iyi gelebilir 🌊🎧 Kalabalığa karışmak zorunda değilsin, bu senin seçim hakkın.
Kendini “yanlış” hissetme, tam aksine böyle hissettiğin için gurur duy kendinle ✨ Dünyanın böyle insanlara da çok ihtiyacı var, senin gibi duyarlı olanlara… 💕
İnsanlar saygı kavramını bilmiyor ve öğrenmek istemiyor... Ne insana ne hayvana ne doğaya... Sıfır saygı. Yeryüzü sadece onların sanıyorlar... Bende sinirlendim şimdi 😒
Yok bende sahile her çıktığımda aynı mevzuyla karşılaşıyorum... Parka gitsen özenle ekilen çiçekleri koparirlar, çocukları oyun alanlarına zarar verir... Amaaan bıktım ya 😓 çok üzgünüm zaten gündemden...
Ben yürüyüş yaparken kulaklığımı takarım acarım son ses listemi... kım neyapıyo umrumda olmaz. Kafayı oyle toplarım. He sen duyarlı birisin bu kötü bir şey değil lakin insanlar değişmez... değiştiremiyorsan umursama benım mottom bu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Onlar bence güncel olanı yapıyor yani sen de bana kalırsa çok dikkatli ve sıkıntılısın O yüzden ayak uyduramıyorsun bence kötü bir şey değil ama çıplaklar kampındaki giyinik kadın gibisin
Zor değil imkânsız gibi. Özellikle bu soruya yorumlardaki bir kadının bunun Avrupa standartlarında bir istek olduğunu söylemesi o insanların ümitsiz vakalar olduğunun göstergesi... 💁
Alakası yok ben yaklaşık 25 kadar ülkeye gittim ve hepsinde gez me imkanım oldu Türkiye özel bir şey değil bu özellikle İspanya'da kadın güpegündüz sokağın ortasında yere küçük abdestini yaptı
Aynen öyle. Ben de uzun yıllar havaalanı dış hatlar terminalinde çalıştım nelerle karşılaşıyorduk. İnsanı medenileştiren şey ahlâkıdır bulunduğu ülke değil. Toplumsal yozlaşma bu dokundukları her şeyi kirletiyorlar.
Mükemmel tespitlerin var ve maalesef hepsi de doğru haklısın yerden göğe kadar ama daha kötü ülkeler var mesela Hindistan iğrenç bir yer Arap ülkelerinin birçoğu aynı Tunus'a gittim Mısır Suriye Cezayir en temizi bizden daha kirli emin ol
abaza yaşlı amcalar olduguna göre toplumun sorunu adamda değil onu doyurmayanda doymuyor deyip ona abaza demek yanlış bir erkek nedne doymaz makine değil ki belkide düşünce yanlış . Diyelim adamlar doydu o zaman yazacak adam kalmıycak abaza diye birde bu var ya kadınlar baza diyen erkek yazan olsaydı o zaman kadınlar istekli olacaktı :) sahi ya azmaz mı bu kadınlar , biraz toplumsal bakarsan o zaten erkekelr için atılması gereken bir kelime .