Yeşilköy Erenköy polenezköy devrimü de eledim
İstanbul'da gerçekten köy var mı, şehirden uzak bildiğiniz köyler nerede?
Yeşilköy Erenköy polenezköy devrimü de eledim
Cevap
2Cevap
bildiğim kadarıyla yok ama Şile taraflarında olabilir.
Evet o tarafta var. İstanbulun doğusunda ve batısında onlarca bildiğimiz köy var. İlginç ama öyle
Hatta bir sır daha vereyim Paris Londra Dublin gibi dünyaca bilinen şehirlerinde köyleri var
Şehir varsa köy mutlaka vardır
Köy olmayan yer tahminime göre newyork los angeles vs gibi tarihi 200 300 yılı bulmayan şehirlerdir.
Ama hani belki bunlarda da değişimin (iyi kötü tartışılır ) bir parçası
Var Ortaköy - Alşbeyköy- Arnavutköy - Mecidiyeköy
Köyden bol ne var. Karpuz mu ekiceksin.
Yok çünkü
Var yok değil. Hasat zamanı geçti yalnız 😎
İstanbul'da sana köy kasaba olmaz terk et en iyisi bu diyarı yoksa tarlasız bahçesiz kalacaksın 🥳
Dur sana çaktırmadan nir şey öğreteyim bu kıyağımı unutma google “Silivri çanta, Akören” ya da “çatalca, Akalan, ormanlı” yazar mısın.
Çok sevdiğim bir konu İstanbul'da köy olmaz konusu :)
Bir de sana sır vereyim evet İstanbul’un göbeğinde yaşıyor olsamda, aslında atalarım İstanbul’un köylüsü ve köyüm evime 50 km mesafede :)
Silivri ya da çatalca bana göre İstanbul bile değil :)
İstanbul bence Eyüp Fatih Kağıthane Şişli Beyoğlu Beşiktaş. Kadıköy Üsküdar Beykoza kadardır. Gerisin göz yanılması :). Ben belidiye başkanı olsam kesinlikle bu ilçelerin dışındakileri çıkarırdım. Sonuçta bu şehir Byzantion , Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis şehri İstanbul. Seçici olmalı her çapulcuyu içine almamalı. 😎
Çok haklısın, ama bir de tarihsel sınırlar var. Mesela anastasya surlarını araştırmanı öneririm hangi şehir sınırında kalıyor ve neden bundan daha yeni haberin oluyor. Eğitimde de sıkıntımız var sanırım.
Ben belediye başkanı olsam sur dışına İstanbul demem, ama dur bir dakika o zamanlarda varmış bu köyler ve yerleşim yerleri. Tarih ilginç
İyide Adalarda sürgün yeriymiş. İstanbulun dışıdan manastır kırıntıları olması istabulun bir parçası yapmaz. İstanbul komşusu yapar anca
Yahu sana muhalefet olmak için yazmıyorum zaten. Yazarken keyif alıyorum en azından farklı bir açıdan bakıyorsun diye. Ben biliyorum zaten, bilgi paylaşıldıkça güzel. Dediğin doğru ama sonuçta İstanbul’a ait. O zaman İstanbul'da köy , Hun Türklerinin saldırısına karşı yapılmış kimsenin bilmediği anastasya surlarının, yerebatan sarnıcına su taşıyan 40 50 km lik mesafeden sadece basınçla taşıyan su kemerlerinin olduğu gibi bir de sürgün adası var demek yalan olmaz.
İstanbul gördüğüm yüzlerce şehir içinde en güzel olanı desem yalan olmaz. Bir de kıymetini bilsek tabi
O yüzden umarım bir gün yunanlılar ya da Hristiyan bir toplum italyanlarda olur akseniz kültüre sahip bir toplum bizden burayı alır. Kötü ama bu gerçek. Bu şehir ne Tükleri ne Arapların ne de Müslünlara hitap eden bir şehir değil.
Aslında bence burada da yanılıyordun.
Biz adapte olmayı bilen değil, tam tersi istilacı bir toplumuz.
Bir arkadaşımın babası şu an yaşıyor olsaydı sanırım 90 yaşında falan olurdu.
Gençliğimizde peraya “taksim” çıkarken takım Elbiselerimizi giyer çıkardık şeklinde anlatıyordu çocukluğumuzda. Sonra hepimiz köyümüzden geldik ve kendi kültürlerimizi empoze ettik koskoca şehire, başarılıda olduk! Şimdiki kaos İstanbul oldu. Gençliğimde daha centilmen bir şehirdi burası. Örnek: Çok kavga ederdik ama sadece bilekle, sopa çıkaran * olurdu, herkes onu döverdi. Arabayı durdururduk, içeride kadın görünce “eş sevgili”, iyi günler şanslı günündesin der gönderirdik. Bu günlerde o kadınlarda dövülüyor.
Yunanistan çökmüş durumda, İtalyanlar kendi şehirlerine hakim olamıyorlar.
Benim en üzüldüğüm şey ne biliyor musun
Gördüğüm yerlerde o eski eserlerin hala yaşıyor olması
Ama İstanbul'da çok az kalmış olması.
Zamanında Osmanlı ahşap cumbalı yapılara çok önem vermiş ve çok az betonarme bina yapmış. Onları da “patlıcan yangınları” ile kaybetmişiz. Eskiye dair olması gerekenden çok az şey var İstanbul'da
Bu üzüyor. Ama yine de güzeliz.
Her nereye gidersem gideyim, İstanbul’un lanet trafiğine girdiğinde bile bir oh çekerim eve geldim diye
O derece bağlıyım, kimseye vermem 😎
Şehir tahribat oldu. Bu şehir bir gün kendlni kurtarır. Belki büyük İstanbul depremiyle. Eğer bir gün büyük İstanbul depremine şahit olup sağ çıkarsan ilk kurtulanların tarihi yapılar olucağına emin olabilirsin.
Yeşilköy olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İstanbul’un içinde bile hâlâ köy havası olan yerler var 😊
Riva, Polonezköy, Şile’nin iç tarafları, Ağva çevresi sana iyi gelir 🏞️ Bunlar merkeze göre daha sakin.
Biraz daha uzak olsun dersen Kırklareli köyleri ya da Sakarya’nın köyleri de günübirlik kaçış için güzel olur 🚗🌿