Eşim babasından bir şey isteyemiyor, kayırılan kardeşler ve maddi adaletsizlikle nasıl başa çıkılır?

5 yıldır evliyim, normalde eşim çevresine ve bana karşı hiç de pısırık durmuyor, bu pısırıklık mı zaten onu da bilmiyorum ama babasından bir şey isteyemiyor. Mesela ablası 300 bin liralık alışveriş yapmış, ödeyemedi diye babası aldığı ürünleri ondan satın alıp borcu kendi üzerine alıyor, diğer kızına yurt parasıyla birlikte bir dünya para gönderiyor, bir tane oğlu var onun için hiçbir şey yapmıyor. Ne erkekler var, bir şekilde konuşuyorlar, yalakalık yapıp babalarından bir şeyler koparabiliyorlar. İki katlı evi var, üst katını bize kiraya versin dedim, 20.000 lira kira ödüyoruz, kiracısı 12.000'e oturuyormuş, bize de o civarda verir diye düşündüğüm için konuşmasını istedim, güzel konuş falan diye de uyarıyorum, tamam diyor, 2 dakika falan anca konuşuyor ve "Biz kiralamayı düşünüyorduk" gibi bir şeyler de dememiş, yani kaça kiralayacağını sormuş sadece ve kapatmış. Ben isteyemem diyor, utanıyor, bu adamı yiyip bitirdi kızları, bize hiçbir şey kalmadı, kiralarda sürünüyoruz resmen. Ne yapmak lazım, nasıl konuşmak lazım babasını ikna edebilsin, şu pısırıklığını üzerinden atabilsin? Gerçekten çevresinde falan arkadaşlarından duyuyoruz, 15-16.000 lira harçlık veriyormuş babası aylık, diğerinin düğün ve ev eşyalarını babası karşılamış, bize gelince hiçbir şey verilmiyor, yapılmıyor. Bu durumdan çok sıkıldım artık.

Eşim babasından bir şey isteyemiyor, kayırılan kardeşler ve maddi adaletsizlikle nasıl başa çıkılır?