İnsanlar neden, Sivas, Tokat, Malatya duyunca Alevi misin diye soruyorlar?

Ne alaka lan. Sivas'ta sadece Aleviler mi yaşıyor? Tamam ben inkar etmiyorum, yalan da söylemiyorum. Sivaslıyım ve Aleviyim. Ama Sivaslı olup Alevi olmayan bir sürü insanla tanıştım. Bir sürü Sivaslı gördüm, babası cami imamı. Kendisi tarikatçı. Bir sürü insan var. Sivaslı olup Çerkez olan var. Sivas'ta herkes Alevi diye bir şey yok. Hatta benim babam Sivas'ta doğdu ve şu an Sivas'ta yaşayan akrabalarımdan duyduğum kadarıyla Sivas'ta Sünni daha fazlaymış, Alevi daha azmış. Eski işyerimdeki amir abi vardı, o da Sivaslıydı. Sünniydi mesela. Ayrıca Malatya'da Türk, Kürt, Alevi, vs var. Benim Malatyalı Kürt ve Sünni annemin arkadaşı var. Başörtülü, tesettürlü birisi. Aleviyle hiç alakası yok. Annemin eski iş arkadaşı ve annemi seviyor, araları iyi, gelip gidiyorlar birbirlerine, öyle Alevi Sünni ayrımı yapmıyorlar arkadaşlar. Benim de şahsen Sivaslı Çerkez arkadaşım oldu. İzmir'de yaşıyorum, burada denk geldik. Babası cami imamı olan Sivaslı arkadaşım vardı, kurstan arkadaştı. Ne alaka yani Sivaslıyım deyince, sanki çoğunluk Alevi gibi. Giresunlu, Kütahyalı, Karslı, Manisalı, Afyonlu Alevi ile tanıştım. Hiç alakası olmayan yerlerden Alevi çıkıyor. Yani Karadeniz Bölgesi'nde de Alevi çıkıyor, Güneydoğu Bölgesi'nde de varmış diye duydum, görmedim ama duydum, orada oturanlara sordum. Oradan gelenlere sordum, orada yaşayan sevgilime sordum. Ben Mardinliyim, Sünniyim ama Mardin'de Alevi köyü var dedi. Bir arkadaşım Urfalıyım, Zazayım ama orada Alevi köyü var dedi. Bilmiyorum, yalan mı söylediler, neden yalan söylesinler. 81 ilde Alevi varmış, bir internette verilen habere göre. Bir arkadaşım işyerinden Ispartalıydı, orada Alevi var dedi. Alevi olmayan yer mi var, dedi. Ama insanlar hemen Tokat, Sivas duyunca Alevi misin diye sorar. Tokat'ın da Sivas'ın da çoğu Alevi değil. Azınlık Alevi orada, ne zaman anlayacaklar bilmiyorum

Haklısın öyle bir algı oluştu
Haksizsin çoğu Alevi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
İnsanlar neden, Sivas, Tokat, Malatya duyunca Alevi misin diye soruyorlar?