Genel olarak çoğu kişinin garezi var. Kendim bir gurbetçi olarak merak ediyorum, sorununuz ne bizimle?
2 ay
Genel olarak çoğu kişinin garezi var. Kendim bir gurbetçi olarak merak ediyorum, sorununuz ne bizimle?
izne az kalmışken böyle yapmayalım bence durduk yere polemik çıkacak. Ben de gurbetçiyim, üstten bakmadığım sürece hiç sorun yaşamadım. Biraz etki tepki durumu mevcut. Kapa kulağını gözünü ülkende tatilini yap dön boş ver sen ayristirmaya kalkanlara takılma
Meraktan soruyorum bacım kavga etmek ayrıştırmak gibi bir derdim yok 😊
Millet gergin bize karşı zaten A desek hemen laf atacak tipler var boş ver merak etme yavrum 😅🥰
Garezimiz yok eskiden gidenlerin çoğunun biz yeni gelenlere garezi var asıl ben 30 yıl Türkiyede yaşamışım hala bütün çevrem orada sosyal adaletsizlikten bıkıp hem kendimi geliştirmek daha iyi şartlarda hayat sürmek ve yeni kültürler öğrenmek için ülke değiştirmişim yılda 1 ay köyüne giden kişiler bana Türkiyeyi övüyorlar akıl vermeye çalışıyorlar hala garezim yok ama mümkün mertebe uzak tutmaya çalışıyorum kendimden
Benim bir önyargım yok. Eskiden gidenler ekonomik sebeplerden dolayı gitmişler. Aksi halde kimse memleketini terketmek istemezdi. şu an gidenlerin gerekçeleri farklı tabi.
Önyargılı olanlar gözlemlediğim kadarıyla;
Avrupa'da zor şartlarda çalıştıklarını ama Türkiyeye gelince hava attıklarını düşünüyorlar. Bunun da özünde çekememezlik var
İnsanlar doğduğu yeri seçemez fakat yaşayacağı yeri seçebilir. Başka bir ülkede yaşamayı tercih etti diye birini kalıba sokmak düşük zeka belirtisidir.
Ama sen de farkında olarak ya da olmadan kendini bu kalıba sokmuşsun. Siz/biz diye bir ayrım yok.
Zorbalık uygulamaya çalışanları da kale almamanı tavsiye ederim.
Ayrım yapmak gibi bir derdim yoktu sadece yazdıklarım anlaşılsın diye siz biz diyorum yoksa nerede olursak olalım hepimiz aynı toprakların çocuğuyuz
Gurbetçilere değil aslında “farklı olana” garez var çoğu zaman 🙃 İnsanlar hem kıskanıyor hem de anlamadan yargılıyor. Para muhabbeti, “rahat ettiniz” sanılması, tatilde gösterişli davranan bazı gurbetçilerin genelleştirilmesi bunu büyütüyor.
Senin suçun değil bu algı 🫂 Kendini açıklamak zorunda da değilsin. Doğal davran yeter, zamanla karakter her önyargıyı kırar 😌🇹🇷🌍
Cevap
10Cevap
Ne gurbetci akrabam var ne de tanidigim, yolda bile karsilasmadim fikrim yok sadece youtube da bazen videolarda goruyorum ekonomi ve hayat sartlari konusuluyo hep gurbetcilerle
Yani onun dışında sosyal medyada gurbetçi videolarına çok kötü yorum geliyordu bir aralar. Sıra yolunda kaza yaparsınız inşallah, gelişiniz olur da dönüşünüz olmaz inşallah tarzı şeyler. Dediğim gibi genelleme yapıyorum gurbetçileri bir çekememezlik var ülkede. Kaldı ki her röportaj verene ana bacı sövülecekse bide battık demek
orada euruarı biriktirip gelip bize ülke çok güzel biz orada neler çekiyoruz demesi üstüne burada ev alması her sene
Birinin alın teriyle kazanan parayla keyif yapmasının nesi bu kadar koyuyor? O eurolar ağaçtan toplanmıyor nasıl Türkiye’de işsizlik, zor iş şartları, enflasyon varsa Avrupa’da da var. Avrupada ortalama maaşın o ülkeye göre bir değeri var mı sence? Ortalama maaş 1400, ev kiraları 600den başlıyor. E adamlar haksız mı orada çalışıyorlar kazandıkları para orada göre üç kuruş, tüm sene durmadan alın teri döküyorlar e tatile geldiklerinde de bırak keyifini çatsınlar bir zahmet. Senin argümanına bakarsak gayet sen de TL’lerini biriktirip TL değeri yüksek bir ülkede krallar gibi tatil yapabilirsin buna karışan olacak mı? Hayır
Türk milletinin genel huyudur. Kendisinden iyi durumda olanı çekemezler 😄😂😅
Bilmiyorum belki öyle değildir ama bizim gözümüzde Türkiye’deki bize garezi olanların imajı bu. Anamıza bacımıza sövecek kadar nefret etmelerine mantıklı bir açıklama bulamıyoruz
Tabi bir de yurtdışında yaşayıp da, tayyiti savunmanız delirtiyor insanları
İyi de herkesin kendi seçme özgürlüğü var demokratik bir ülkedeyiz
Tamam da burada yaşamayıp burası hakkında karar vermeniz asıl sorun
Orada yaşamasakta bizi doğrudan ilgilendiren hususlar var. Dış politika. Bu yüzden yurt dışında yaşayan her vatandaşın oy hakkı var zaten, yoksa hükümet yasalar öyle kafalarına göre seçme hakkı vermiyor. Ve bu çoğu ülkede böyle Avrupa’da da Amerika’da da…
Yaa sorun değil aslında. Asıl sorun gördüğüm kadarıyla sizin özellikle yaşlıların tayyite oy vermesi. O da bizim milletin çok zoruna gidiyor.
garez falan yok... kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş mevzusu
Bilmiyorum belki öyle değildir ama bizim gözümüzde Türkiye’deki bize garezi olanların imajı bu. Anamıza bacımıza sövecek kadar nefret etmelerine mantıklı bir açıklama bulamıyoruz kıskanıyorlar diye düşünüyoruz
aynen kıskançlık
Evet kıskançlık oluyor genelde o sebep başka bir şey değil (ben hariç)
Çoğu koyun oluyo
E yani? Demokrasi ve seçme özgürlüğü denen şey işinize geldiği gibi değişsin mi istiyorsunuz?
E kudurun durun madem
Şahsına söylemiyorum ama umrumda bile degiller
Olması gereken de bu zaten elin insanları neden umrunda olsun. Ben de genelleme yapıyorum.
dıger ınsanlar da aynı sekılde dusunuyor bence ama sosyal medya da gurbetcıler ıste turkıye cok guzel yurt dısı zor dedıgı ıcın tepkı gosterıyorlar
Onlar da kendi görüşlerini paylaşıyor. Ki öyle de zaten. Dünyanın hiçbir yeri cennet değil. Avrupa’da ekonomi, eğitim, adalet var mı sanıyorsunuz? Böyle demenize rağmen ben hiç çıkıpta size söven bir gurbetçi görmedim. Kimse yaşamadığı ülkenin şartlarını tam olarak bilemez. Türkiyedekiler Avrupa’nın halini görmeyince en fazla cahil diyoruz, ama gurbetçiler Türkiye’nin halini bilmeyince vatan haini diyip ana bacı sövüyoruz. Saygısızlık ve terbiyesizlikten başka bir şey değil
Umrumda değil
Olması gereken de bu zaten elin insanları neden umrunda olsun. Ben de genelleme yapıyorum.
Kıskanıyorlar sizi.
kıskanıyorlar
Nerde yaşıyon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?