Devlet hastanesine giden insan değersiz hissetmez mi ya?

Bence toplumca en büyük sorunlarımızdan biri de bu olabilir. Kendimizi değerli hissedemiyoruz, hissettirmiyorlar. Hastaneye gittim, doktor zaten telefonla oynuyordu, benimle tekdüze heyecansız bir ses tonuyla konuştu. Sürekli sözümü kesti zaten dinlemedi. Zaten cevapladığım soruları tekrar tekrar sordu, yani yeterince iyi dinlemedi. Zaten zaman dar, devlet hastanelerinde 10 dk olduğu için iyi dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bütün gün tabii ki böyle bir tempoda odaklanmak zor olabilir, onu da anlıyorum ama bir derdi olmayan insan hastaneye gelmez zaten. Gelen hastayı en iyi şekilde karşılamalı bence. O zaman bu mesleği yapmayacak yani. Sizce de öyle değil mi? Neyse hastaneden çıkınca zaten kendimi bitik hissettim 😂 sanki böyle gittiğim hiçbir yerde değer görmeyeceğim gibi. Özel hastanelerde öyle değil, doktor sohbet ediyor, tanıştığıma memnun oldum diye tokalaşan olabiliyor 😂 şoka girdim yani devlete gidince 😂😂

Doktorun zaten ağzını yayarak konuşmaması lazım, düzgün bir diksiyon insanın kalitesini çok fazla ortaya koyuyor bence. Sonra sadece ben değil devlet hastanesine giden her insanın böyle hisler içinde olabileceğini düşündüm, hatta kendisi bile farkında olmayabilir.. insan olarak diğer insanlarla etkileşim halinde ve çok fazla geçirgen bir yapıya sahibiz fark etmesek de. Mesela bir markete gidince bile reyon görevlisi ilgi alakasıyla o an en önemli kişi sizmişsiniz gibi hissedebilirsiniz.

Belki de o yüzden sosyal medyada bu kadar görünür olmak istiyoruz, bir story atınca insanlar görsün, o 30 sn benim zamanım olsun istiyoruz ve bunu kendimize bile itiraf etmiyoruz yani..

Hissettiğiniz bir değersizlik duygusu varsa bu diğer insanların size nasıl davrandığıyla ilgili olabilir ve sizin gerçeğiniz bu olduğu için farkında bile olmayabilirsiniz. Örneğin ebeveynlerinizin davranışlarından kaynaklanan durumlar vs. Siz ne düşünüyorsunuz?

Devlet hastanesine giden insan değersiz hissetmez mi ya?