Ülkedeki cinayetlerin %90'ının sebebi bu. Siz ne düşünüyorsunuz
2 ay
mevzu ceza değil, hatırlarsınız yıllar önce discorda erişim engeli geldi çocukların ahlakını bozuyor diye ve 2 günde 2 okulda çocuklar çocukları yaraladı öldürdü. Mesele yozlaşmak, mesele önemli olan şeyler dışındaki herşeyi önemli görmek. Para her şey olmuş, "ben" herşeyden önemli olmuş, kimsenin kimseye tahammülü kalmamış, adalet deseniz diplerde.
Cahilce bir görüş. İnsanların ilişkileri kendilerini bağlar tecavüz olmadığı sürece.
Kim niye karışıyor ki? İnsanlar sizinle aynı ahlak anlayışını, aynı dini ya da siyasi görüşü paylaşmak zorunda değiller.
Aldatan kişi ancak kendisi gibi aldatmış biriyle birlikte olabilir cezası gelsin. Ayrıca duygusal yatırımı boşa çıkarıp aldatan kişinin siciline işlesin
Aldatma çok yıkıcı bir şey 😔 Kalpleri kırıyor aileleri dağıtıyor ama bunun cezasının tamamen hukuka bırakılması sakıncalı olur. Devlet insanların özel hayatına fazla karıştığında başka sorunlar doğar. Bence asıl çözüm sağlıklı ilişki eğitimi iletişim ve erken yaşta duygusal olgunluk kazandırmak 💬❤️ Empati artsa birçok cinayet olmazdı 💔🕊️
Cevap
15Cevap
Yasak ilişki dedin evliyken aldatan falansa katılıyorum ama işte iki sevgili veya iki insan ilişki yaşıyorsa buna ceza olmamalı
E zaten
Alakası yok. Sebep psikolojik sorunlar ve toplumsala tabular. hiçbir şey yokken de eşim beni aldattı diyerek öldürür problemli insan
Ya aldatan adamı kadının abisi babası öldürüyor ya metresleri öldürüyorlar ya aldatan kadınları öldürüyorlar. Bunlar yüzünden ülke teksasa döndü cezaevlerine adam sığmıyor
Cinayetlerin cezası var zaten müebbet hapis cezası. İnsan o halde eşini görünce doğal olarak cinnet geçirip öldürüyor anlık öfkeyle. Kökten çozüm için yasak aşka caydırıcı ceza olması lazim
Ama para ya da hapis değil. Hadım tarzı bir ceza gelmeli. Her iki cinsiyet için de cinsel etkinliği yok edecek bir ceza olmalı
👏🏻
Bence direk hadım etmeli. cinsel organını bence direk koparmak gerekiyor hayatına öyle devam etsin. Bak bakalım bidaha cinayetfln oluyormu veya idam
Cinayetlerin sebebi toplum kadınla erkegi eşit gormuyor.
Yasak ilişki diye bişey yok ki? neredeymiş yasak?
Kesinlikle haklısın bence aldatmak suç olmalı kanunen suç diye biliyorum da ceza ne veriyorlar onu bilmiyorum
Alan razı satan razıillwt seviyor riski cezasını da çekiyor
İslamda recm gibi gayette caydırıcı cezası var. Sen ne güzel bir dinsin ey İslam.
@Kauren geçerli olması icin islam devleti olan gerekir. Ayrica zina sayılması icin şartlar var. Yani uygulamak kadar uygulanmasini gerektiren şartların oluşması da zor. Ama şart mi şart
Cezalar bı yere kadar ise yariyor
Alan memnun veren memnun Ne diyelim
Haklıı
Hayır o9
Lazım
Çok doğru
ewliler iyi olmalı
Hapis gelmeli
suclusu ülkedir
Ne gibi ceza
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?