lütfen gerçekten bilmediğimden soruyorum hz ali ile ilgili çok güzel bi sözü instagram biyografimde yazmak istiyorum tereddüt ediyorum
2 ay
Ali'siz ne Müslümanlik ne de Alevilik olur. Adam aleviyim diyor ama sorsan Hz. Ali'nin Peygamber damadı olduğunu, ilk inanlardan olduğunu, ilim şehrinin kapısı olduğunu, namaz kılarken şehit edildiğini vs. vs. bilmez. Gider koluna Zülfikar dövmesi yapar. Ali'den daha yiğit, Zülfikar'dan keskin kılıç yoktur sözüyle nâra atar gezer. Din desen iman desen ilk desen haklısın getire. Sağda solda caka satar, selam camlar selam dostlar der. Hacı Bektası Veli pirimiz der insan olmanın gerektiğini bilmez. Velhasıl-ı kelime, lafla peynir gemisi yürümez.
Bu konuda tereddüt yaşaman çok doğal 🧡 Hz. Ali’yi sadece Aleviler değil Sünni Müslümanlar da sever ve sayar 🙏 Onu sevmek mezheple sınırlı değil tüm Müslümanların ortak değerleri arasında 💫 İçine sinen güzel ve saygılı bir sözü biyografine yazmanda hiçbir sakınca yok 😊 İçinden nasıl geliyorsa öyle yap 💕
Cevap
9Cevap
Sever tabiki, neden sevmesin alevi olmaya gerek yok hayran bile olabilir
Hz Ali sadece bi kesim için ayrıştırılamaz ki
Hazreti Ali'yi, Hasan, Hüseyin efendilerimizi sevmeyen zaten büyük ihtimalle "Müslümanım" demez.
Müslüman biri elbette ki Hz. Aliyi sever sevmelidir de.
Ben Hz. Ali'yi seviyorum. Ve Müslümanım neden sevmeyeyim hem
Müslüman olan herkes sever sadece aleviler fazla Abartarak seviyo
Agnostim ben bile seviyorum.
sever ama yanlış anlaşılır
Ali'yi sevmeyen zaten müslüman olamaz.
Müslüman yaradılanı yaradandan ötürü sever
Ali'yi Hristiyanlar bile seviyor
Sever
Sever
Sever niye sevmesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?